Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Sonera ja Nokia kokeilevat uutta mobiilitekniikkaa Flow Festivalilla

Telia

Sonera ja Nokia kokeilevat uutta mobiilitekniikkaa Flow Festivalilla

Tiedote.
Julkaistu: 12.08.2016 klo 12:15
Julkaisija: Telia

Sonera ja Nokia ratkaisevat suuren yleisötapahtuman verkkokapasiteetin haasteita Helsingissä järjestettävällä Flow Festivalilla toteutettavalla kokeilulla. Soneran 4G-verkkoon on kytketty festivaalialueelle asennettuja Nokian small cells -tukiasemia, jotka tarjoavat festariyleisölle moninkertaisesti verkkokapasiteettia aikaisempiin ratkaisuihin verrattuna.

Festivaaleilla älypuhelimet ovat kovassa käytössä, kun festarikävijät tekevät some-päivityksiä, jakavat kuvia ja videoita sekä pitävät yhteyttä toisiinsa. Suuret käyttäjämäärät ja ahkera puhelimen käyttö kuormittavat mobiiliverkkoa.

Suurten yleisötilaisuuksien mobiilihaasteita on perinteisesti ratkaistu siirrettävillä tukiasemilla, joilla pystytään lisäämään verkon kapasiteettia tiettyyn pisteeseen saakka. Nyt kokeiltavalla small cells –tekniikalla verkkoyhteys tuodaan lähemmäksi käyttäjiä pienillä, helposti asennettavilla tukiasemilla, jotka tuottavat rajatulle alueelle hyvän verkkopeiton isompien tukiasemien tuottaman yleispeiton lisäksi.

Useat, pienen alueen kuuluvuuden tehokkaasti tuottavat tukiasemat ennakoivat 5G-teknologiaa, jossa ratkaistaan kasvavaa kapasiteettihaastetta tuomalla langaton yhteys yhä lähemmäksi käyttäjää. Small cells -ratkaisut tulevat olemaan olennainen osa tulevaisuuden 5G-verkkoja, jotka tarjoavat moninkertaista verkkokapasiteettia ja minimaalisia viiveitä.

”Olemme innoissamme testaamassa small cells -tekniikkaa yhdessä Soneran kanssa Flow Festivalilla. Se sopii erinomaisesti massatapahtumiin, joissa verkon kapasiteettia tulee hetkellisesti lisätä. Nokian Flow Festivalille asentaman ratkaisun avulla festarialueen mobiiliverkkoon saadaan moninkertaisesti kapasiteettia, mikä tarkoittaa yhä parempia yhteyksiä Soneran asiakkaille”, kertoo Ari Kynäslahti, Nokian Mobile Networks -liiketoimintaryhmän radioverkkojen myyntijohtaja.

Flow Festival on ensimmäinen kerta kun tekniikan suorituskykyä kokeillaan suuressa yleisö­tapahtumassa Suomessa. Lisäkapasiteetti on käytössä Soneran asiakkailla, joilla on käytössä 4G-puhelin ja 4G-kykyinen liittymä.

Lisätiedot:

Soneran lehdistöpalvelu
Puh: 02040 54000
Sähköposti: communications-fi@sonera.com

Nokian viestintä
Puh. +358 (0) 10 448 4900
Sähköposti: press.services@nokia.com

Sonera on uuden sukupolven operaattori, jonka palvelut mahdollistavat sujuvampaa arkea, valinnan vapautta ja uusia mahdollisuuksia kuluttajille, yrityksille ja yhteisöille. Soneralla oli vuoden 2015 lopussa noin 4,4 miljoonaa liittymäasiakasta ja noin 3700 asiantuntijaa töissä. Sonera edistää digitalisaatiota muun muassa investoimalla vuosittain noin 200 miljoonaa euroa suomalaisten verkkoyhteyksiin. www.sonera.fi

Sonera on osa kansainvälistä Telia Companya. Tarjoamme toimivat ja kilpailukykyiset yhteydet ympäri maailmaa helposti ja huolettomasti. Toimintamme nojaa vastuullisen liiketoiminnan periaatteisiin. Lue lisää meistä www.teliacompany.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs