Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Sonera ja Medixine tarjoavat yhteistyössä terveydenhuollon etäpalveluita

Telia

Sonera ja Medixine tarjoavat yhteistyössä terveydenhuollon etäpalveluita

Tiedote.
Julkaistu: 24.05.2016 klo 10:08
Julkaisija: Telia

Sonera ja terveyden ja hyvinvoinnin sähköisiin ratkaisuihin erikoistunut Medixine Oy ovat tehneet yhteistyösopimuksen terveydenhuollon organisaatiolle tarjottavista etäpalveluratkaisuista.

Etäpalveluratkaisuilla vastataan digitalisaation myötä entistä monimuotoisemmaksi muuttuvan terveydenhuollon alueen tarpeisiin. Soneran tarjoamaan lanseerattava etämittauspalvelu tehostaa prosesseja, kun osa potilaan seurannasta voidaan siirtää kotioloihin ja näin vähentää sairaalapäivien määrää.

”Ensimmäisenä avauksena tarjoamme etämittausta terveydenhuollon organisaatioille vaikuttavuusperusteisella hinnoittelulla, jolloin palvelusta maksettava hinta perustuu mitattaviin ja toteutuneisiin tehokkuushyötyihin. Medixine on yksi Euroopan johtavista toimijoista sähköisten terveysratkaisujen alalla ja sen tuotteet ovat merkittävä osa tarjontaamme tällä alueella”, sanoo Soneran Healthcare-yksikön johtaja Patrick Francke.

”Medixine on kehittänyt digitaalisia terveysratkaisuja jo 15 vuoden ajan ja niitä on käytetty kansainvälisesti yli 300 000 potilaan hoitoon. Tuotteemme ratkaisee laaja-alaisesti erilaiset tarpeet etäseurannasta turvalliseen viestintään ja etävastaanottoon. Yhteistyö Soneran kanssa mahdollistaa tuotteillemme Suomen kattavan jakelun ja tuen,” sanoo Medixinen toimitusjohtaja Tapio Jokinen.

Pilotti: etämittaus tuki nopeaa kotiutusta ja toi selvää säästöä

Soneran ja Medixinen yhteistyö käynnistyy Soneran HomeCare-tuoteperheeseen lanseerattavalla Etämittaus-palvelulla, joka helpottaa potilaiden terveydentilan seurantaa ja lyhentää sairaalajaksoja.

Etämittaus tehostaa kotiutettavien tai kotihoidossa olevien potilaiden terveydentilan seurantaa tinkimättä turvallisuudesta tai hoidon laadusta. Ratkaisu perustuu potilaalle annettaviin mittalaitteisiin, joiden käyttöön hoitaja opastaa ennen kotiutusta tai seurannan aloitusta. Hoitava yksikkö saa automaattisesti reaaliaikaisen tiedon potilaan tekemistä mittauksista.

Etämittausratkaisua on pilotoitu Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten kanssa. Potilaat ja omaiset antoivat kokeilusta positiivista palautetta, ja päivittäinen seuranta lisäsi turvallisuuden tunnetta.
”Pilotissa kolmannes potilaiden kontrollikäynneistä hoidettiin mittaustietojen perusteella sairaalakäynnin sijaan ja potilaille pystyttiin tekemään lääkemuutoksia etämittaukseen nojautuen. Vaikuttaa myös siltä, että palvelun avulla voidaan vähentää sairaalapäiviä”, Patrick Francke sanoo.

Pilotissa 10 kotiutettua potilasta teki yhteensä 1 200 mittaustoimenpidettä kolmen kuukauden aikana. Mittauspäiviä oli keskimäärin 35 asiakasta kohti. Pilottiin osallistui seitsemän lääkäriä ja sairaanhoitajaa.

Sonera kehittää terveydenhuollon ja hyvinvoinnin palveluita eri asiakassegmenteille, joista seniorit on yksi tärkeä kohderyhmä. Palveluita kehitetään yhdessä kumppaneiden kanssa julkiselle sektorille, yrityksille ja suoraan kuluttajille.

Lisätiedot:

Patrick Francke, Head of Healthcare, Sonera
puh: 040 302 3202
patrick.francke@teliasonera.com

Tapio Jokinen, toimitusjohtaja, Medixine
Puh: 09 452 0020
tapio.jokinen@medixine.com
www.medixine.com

Medixine on suomalainen terveydenhuollon sähköiseen asiointiin erikoistunut yritys, joka toimii Suomen lisäksi myös muissa Pohjoismaissa, UK:ssa, USA:ssa ja Australiassa.  Medixinen päätuote Medixine Suite -ohjelmisto on yli 15 vuoden tutkimus– ja kehitystyön tulos. Se tarjoaa työkalut uuteen tehokkaampaan toimintatapaan, johon kuuluvat kansalaisen ja potilaan aktiivinen osallistuminen hoitoon ja sairauksien ennaltaehkäisyyn sekä tehokas viestintä kaikkien osapuolien välillä.

Sonera on uuden sukupolven operaattori, jonka palvelut mahdollistavat sujuvampaa arkea, valinnan vapautta ja uusia mahdollisuuksia kuluttajille, yrityksille ja yhteisöille. Soneralla oli vuoden 2015 lopussa noin 4,4 miljoonaa liittymäasiakasta ja noin 3700 asiantuntijaa töissä. Sonera edistää digitalisaatiota muun muassa investoimalla vuosittain n. 200 miljoonaa euroa suomalaisten verkkoyhteyksiin. www.sonera.fi

Sonera on osa kansainvälistä Telia Companya. Tarjoamme toimivat ja kilpailukykyiset yhteydet ympäri maailmaa helposti ja huolettomasti. Toimintamme nojaa vastuullisen liiketoiminnan periaatteisiin. Lue lisää meistä www.teliacompany.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs