Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Seinäjoen ammattikorkeakoulu ja Elisa kehittävät yhdessä Pohjanmaan IoT-osaamista

Elisa Oyj

Seinäjoen ammattikorkeakoulu ja Elisa kehittävät yhdessä Pohjanmaan IoT-osaamista

Tiedote.
Julkaistu: 17.12.2015 klo 15:00
Julkaisija: Elisa Oyj

Elisa Oyj, Alueellinen lehdistötiedote

Seinäjoen ammattikorkeakoulu, SeAMK, on liittynyt ensimmäisenä Pohjanmaan alueen oppilaitoksena Elisa IoT™ ekosysteemiin. Yhteistyön tavoitteena on kehittää uusia palveluita, luoda kilpailuetua sekä edistää Internet of Things -osaamista ja uusien työpaikkojen syntymistä alueella.

Elisa lanseerasi vuoden alussa Suomessa ja Virossa Elisa IoT™ -palvelukokonaisuuden, joka mahdollistaa IoT-sovellusten ja -palveluiden luomisen nopeasti ilman perinteistä ohjelmistokehitystä. Helpon ja turvallisen ympäristön avulla erilaiset yritykset ja organisaatiot voivat nopeasti siirtyä Internet of Things -aikakaudelle.

Elisa tekee IoT-kehitystyötä yhdessä kumppaniverkoston kanssa eli ns. ekosysteemissä. Elisa IoT™ ekosysteemissä on mukana jo useita kymmeniä kumppaniyrityksiä sekä korkeakouluja ja ammattikorkeakouluja. Pohjanmaalla ensimmäinen kumppaniorganisaatio on SeAMK, joka on erityisesti panostanut teolliseen internetiin.

- On tärkeää, että meiltä valmistuvat insinöörit hallitsevat teollisen internetin hyödyntämiseen soveltuvia työkaluja monipuolisesti tulevissa työpaikoissaan. Elisan valtakunnallinen toimintamalli ja kokemukset mahdollistavat sen, että voimme yhdessä tehokkaasti kehittää Pohjanmaan alueen yritysten ja organisaatioiden IoT-palveluita, kertoo SeAMKin yksikön johtaja Jorma Nevaranta.

- Yhteistyössä SeAMKin kanssa haluamme varmistaa paikallisten organisaatioiden digitalisaation kehittämisen erityisesti maatalouden, soten ja kaupunkien palveluiden osalta. Alueella on paljon osaamista elintarvike- ja maatalousalalla, erityisesti biotaloudessa IoT:lla on valtavasti mahdollisuuksia, arvioi Elisan Pohjanmaan aluejohtaja Harri Kivimäki.

Oppilaitosyhteistyö on erityisen tärkeää myös siksi, että IoT-osaajista ennustetaan olevan suuri kysyntä tulevaisuudessa.

- Tämä alue tulee kasvamaan voimakkaasti ja näemme Pohjanmaan sekä koko Suomen kehityksen kannalta tärkeänä, että yritykset saavat osaajia IoT-teknologian ja liiketoiminnan hyödyntämiseksi, Kivimäki jatkaa.

Elisa IoT™ on avoin palvelu- ja kehitysalusta, joka tarjoaa nopean ja helpon tavan luoda ja kehittää uusia IoT- tai Teollisen Internetin palveluita. Ratkaisu auttaa asiakkaita toteuttamaan strategiaansa ja saavuttamaan kasvua, hintatehokkuutta sekä kilpailukykyä. Elisa IoT™ palvelu pohjautuu paketoituun ja testattuun pilvipalvelumalliin ja on siten käynnistettävissä nopeasti ja tehokkaasti. Elisa IoT™ ekosysteemi tarkoittaa Elisan koulutettua kumppaniverkostoa, joka varmistaa, että yritys saa parhaan osaamisen IoT kehittämiselle. Jatkuvasti kasvavasta ekosysteemistä löytyy erikoisosaamista aina sensoreista analytiikkaan saakka. https://oma.elisa.fi/yrityksille/info/tuotteet-ja-palvelut/tuotteet/elisa-iot

Lisätietoja:
Elisan Pohjanmaan aluejohtaja Harri Kivimäki, puh. 0500 661 841, etunimi.sukunimi@elisa.fi
Seinäjoen ammattikorkeakoulu, yksikön johtaja Jorma Nevaranta, puh. 040 830 2147, etunimi.sukunimi@seamk.fi

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2014 oli 1,54 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon lähes 30 tutkinto-ohjelmassa. Näistä kolme on englanninkielistä. Lisäksi SeAMKilla on useita kansainvälisiä kaksoistutkinto-ohjelmia. SeAMKissa on noin 5000 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on vahvasti mukana sekä alueellisessa, valtakunnallisessa että kansainvälisessä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotyössä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs