Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Samsungin 2013-uutuudet esittäytyvät Las Vegasissa

Samsung Electronics Nordic

Samsungin 2013-uutuudet esittäytyvät Las Vegasissa

Tiedote.
Julkaistu: 08.01.2013 klo 00:15
Julkaisija: Samsung Electronics Nordic

CES 2013:

Samsungin 2013-uutuudet esittäytyvät Las Vegasissa

Uusi vuosi tuo mukanaan uusia mahdollisuuksia ja uudet mahdollisuudet ovatkin Samsungin teema vuonna 2013. Yhtiö esittelee ripauksen tulevaisuutta maailman suurimmilla kuluttajaelektroniikkamessuilla Las Vegasissa.


Ehkä huomiota herättävin uutuus CES 2013:ssa on Samsungin uusi Smart TV -mallisto. Kaunis uusi muotoilu ja entistä fiksummat ominaisuudet tekevät tämän vuoden Smart TV -laitteista älykkäämpiä kuin koskaan.

Tänä vuonna Samsung panostaa myös merkittäväsi uusiin audiolaitteisiin. Samsung esittelee modernilla tekniikalla ja klassisella muotoilulla varustettuja soundbar-laitteita, kaiutintelakoita, kotiteatterijärjestelmiä ja hybridiputkivahvistimia, joiden viimeistely on tyylikkään metallinen.

Samsung esittelee CES-messuilla av-laitteiden lisäksi uuden kannettavien tietokoneiden malliston, tietokonenäyttöjä ja monipuolisia Wi-Fi -kameroita. Samsungin 2013-laitteet ovat kytkeytyneempiä kuin koskaan. Tässä tiivistettynä Samsungin 2013 CES-antia. 

 

Televisio, joka oppii tuntemaan käyttäjänsä

Samsung esittelee viihteen uuden aikakauden. Vuoden 2013 TV-malliston uusi muotoilu on näyttävää, kuvanlaatu on kohennettua ja Smart Hub -käyttöliittymä on täysin uusittu. Lisäksi uutuusmalleja on saatavana entistä suuremmissa kokoluokissa. Tänä vuonna Samsung esittelee LED-, OLED- ja UHD-televisioita (Ultra High Definition), jotka kaikki tarjoavat huippukatselukokemuksen. Yli 60-tuumaisten televisiomallien valikoima on entistä laajempi, ja S9000-sarjan UHD-televisiossa on kuva-alaa peräti 110 tuuman edestä.

Smart Hub – interaktiivisempi kokemus

Samsungin Smart Hub -palveluvalikko uudistuu älykkäällä tavalla.  Uuden S-recommendation-toiminnon avulla käyttäjän ei enää tarvitse selata ja etsiä haluamaansa sisältöä, vaan televisio tekee työn hänen puolestaan ja ehdottaa TV-ohjelmia ja elokuvia, jotka perustuvat hänen katselutottumuksiinsa. Toiminto jakaa ehdotukset viiteen eri ryhmään*: VOD-palvelusisältöön, käyttäjän omaan mediasisältöön, kuten valokuviin ja musiikkiin, sovelluksiin, sosiaalisen median palveluihin ja tottakai käyttäjän katsomaan tv-sisältöön.

Viime vuonna Samsung toi televisioihin puhe- ja liiketunnistuksen, ja tänä vuonna tekniikat ottavat seuraavan kehitysaskeleen. Puhetunnistuksen sanavarasto on entistäkin laajempi ja televisio tunnistaa nyt kahden käden liikeohjauseleitä.

Viime vuonna Samsung kertoi lyhyesti Evolution Kit -laitteesta, ja tänä vuonna se on esillä CES-messuilla. Television taakse asennettava lisälaite mahdollistaa sen, että vanhoihinkin televisioihin** voidaan päivittää uusin Smart Hub ja sen palveluvalikoima. Evolution Kit -suunnitelma ulottuu tällä hetkellä vuoteen 2016 asti, joten käyttäjät voivat siihen asti päivittää televisioihinsa uusimman käyttöliittymän vuosittain. Evolution Kitin lanseerausaikataulu Pohjoismaiden osalta on vielä auki. Tämänhetkisen arvion mukaan laite saapuu myyntiin vuoden toisella puoliskolla. Samsung laajentaa myös televisioiden kehittäjätukea lanseeraamalla SDK 4.0 -kehitystyökalut, jotka mahdollistavat Smart TV -ohjelmistokehityksen Windows-käyttöjärjestelmän lisäksi Macillä ja Linuxilla. Samsungin uudet 2013-Smart TV:t saapuvat kauppoihin vuoden toisella neljänneksellä.

* 1) TV 2) Elokuvat & televisiosarjat 3) Kuvat, videot ja musiikki 4) Sosiaaliset palvelus 5) Sovellukset.

** Koskee vuoden 2012 malleja: ES7005, ES8005, ES9005 ja E8005.

 

Tietoja Samsungin Smart TV:stä ja Smart Hubista

Samsung pyrkii julkaisemaan Smart Hubiin mahdollisimman paljon sisältöä ja sovelluksia Pohjoismaissa. Samsungin Smart Hub on palveluntarjoaja, joka sisältää sovelluksia, joiden kehittäjät ovat itse vastuussa sisällöstä ja sen toimivuudesta ja saatavuudesta. 

Smart TV -toiminnot vaativat internet-yhteyden. Samsung  suosittelee, että televisiohin päivitetään aina ajan tasalla oleva ohjelmistoversio. Smart Hubin sisältö voi vaihdella tuoteluokittain, malleittain ja maittain. Palveluiden käyttäminen vaatii käyttöehtojen  ja yksityisyyssuojasopimuksen hyväksymisen. Smart TV:n internet-selaimessa on joitakin videopalveluihin liittyviä rajoituksia, joten se ei ole rinnastettavissa tietokoneen internet-selaimeen.

 

Modernia tekniikkaa ja klassista muotoilua:

Hybridiputkivahvistimella varustettu langaton soundbar-laite
Samsung esittelee CES:ssä ensimmäisen soundbarin, jossa on sisäänrakennettu hybridiputkivahvistin. Tekniikka mahdollistaa voimakkaan äänentoiston, joka on samalla luonnollinen ja lämmin. Laitteen näyttävä muotoilu ja metallinen viimeistely sopivat erinomaisesti yhteen tämän vuoden televisiomalliston muotoilun kanssa. Siinä on myös sisäänrakennettu gyroskooppi, jonka ansioista soundbar optimoi äänenlaadun, oli laite sitten asennettuna seinään tai tv-tasolle.

HW-F750 on varustettu SoundShare-tekniikalla joka mahdollistaa äänen siirron langattomasti Smart TV:stä Bluetoothin välityksellä. Soundbar ja mukana tuleva sub woofer käynnistyvät automaatisesti, kun televisio kytketään päälle ja niitä voidaan ohjata suoraan television kauko-ohjaimella. Samsungin uutuus-soundbar HW-F750 ehdittiinkin jo palkita 2013 CES Innovation awardilla. CES:ssä esiteltävät soundbar-uutuudet tulevat myyntiin vuoden toisella neljänneksellä. Suositushinnat eivät ole vielä saatavilla.

 

Laadukas äänentoisto ei ole koskaan poissa muodista:
Voimakas teatterikokemus napin painalluksella
Tämän vuoden uusi metallinvärinen kotiteatteri on täydellinen kumppani Samsungin uudelle Smart TV:lle. 7.1-järjestelmä HT-F9750W on varustettu hybridi putkivahvistimella, joka yhdessä luo lämpimän ja elävän, elokuvateatterimaisen äänen. Toinen uusi ominaisuus on Sound On, joka tarkoittaa, että yksi napin painallus aktivoi kahdeksan kaiutinta (kokonaisteholtaan 1 330 wattia) ja sulkee television omat kaiuttimet. Vuoden 2013 Smart Hubilla varustettu Blu-ray-soitin tukee sovellusten moniajoa ja tarjoaa AllSharen uusimmat toiminnot. Laitteella pystyy myös skaalaamaan Full HD -elokuvat UHD-tarkkuuteen (Ultra High Definition), jotta katselukokemus on paras mahdollinen. HT-F9750W on saatavilla vuoden toisella neljänneksellä. Laitteen suositushinta ei ole vielä saatavilla.

 

Laaja videotarjonta ja VOD-palvelut:
Tee televisiosta älykäs blu-ray-soittimella
Tarvitseeko televisiosi päivittämistä? Samsungin uusi blu-ray-soitin tekee mistä tahansa televisiosta älykkään. BD-F7500 pystyy skaalaamaan SD- ja HD-kuvaa erittäin korkearesoluutioiseksi (ultra high definition). Myös internetin kautta suoratoistettavan kuvan laatu paranee ja nettiselain on entistä nopeampi. Soittimessa on tuplaydinprosessori ja Samsung Smart Hub 2013 tuo laajan elokuvavalikoiman ja VOD-palvelut helposti käyttäjän ulottuville. Tyylikkäästi muotoiltu musta ja metallinen BD-F7500 on klassinen ja moderni ja sille onkin jo myönnetty 2013 CES Innovation Award -palkinto. Blu-ray-soitin on saatavilla vuoden toisella neljänneksellä. Laitteen suositushinta ei ole vielä saatavilla.

 

Yhteys ilman johtoja:
Kannettava Bluetooth-kaiutin, jossa on NFC
LP-soitin, kasettisoitin, cd-soitin ja tietokone. Musiikkisoittimet ovat vaihdelleet vuosien saatossa. Tänä päivänä älypuhelin on useimmille ensisijainen musiikkisoitin ja viihdekeskus. Samsungin uusi Bluetooth-kaiutin on yhdistelmä yksikertaisuutta, hyvää äänenlaatua ja tyylikästä muotoilua. Se sopii hyvin myös ulkokäyttöön. AptX varmistaa parhaan mahdollisen äänenlaadun Bluetooth-yhteyden kautta. DA-F60 tukee myös NFC-yhteyttä, jonka kautta kaiutin on helppo yhdistää langattomasti älypuhelimeen. SoundSharen avulla kaiutin on helppo yhdistää Bluetoothin kautta Smart TV:n äänentoistolaitteeksi. Kaiutin on saatavilla vuoden toisella neljänneksellä. Laitteen suositushintaa ei ole vielä päätetty.

 

Peilitön Wi-Fi-järjestelmäkamera:
Uusi ulottuvuus älykkäällä NX300-kameralla

Samsung esittelee messuilla seuraavan sukupolven älykkään kompaktijärjestelmäkameran. Edeltäjänsä tavoin NX300 Smart kamerassa on sisäänrakennettu Wi-Fi-tuki. Kameralla otettuja kuvia ja videoita voi jakaa kamerasta suoraan sosiaalisen median palveluihin tai vaikkapa ystävälle sähköpostitse. Lisäksi kuvat voi varmuuskopioida automaattisesti omalle tietokoneelle. Kaikki tämä onnistuu langattomasti suoraan kamerasta. Uutuuskameralla otettua sisältöä voi myös ladata automaattisesti tablettille tai älypuhelimeen. Samsungin Smart Camera -sovellus tekee kaiken automaattisesti ja langattomasti.

Kamerassa on uusi 20,3 megapikselin APS-C CMOS-kenno, joka tarjoaa erinomaisen yksityiskohtaisia kuvia. Samsung NX300 on varustettu uudella kuvaprosessorilla, joka mahdollistaa nopean jatkuvan kuvauksen, erinomaisen kuvanlaadun, elävän värintoiston ja vähäisen kohinan. Kameralla voi ottaa still-kuvia myös 3D-muodossa ja lisäksi se tukee myös 1080p-tason videotallennusta (jopa 60 fps) sekä 2D:nä että 3D:nä. Terävä ja kirkkaassa valaistuksessakin näkyvä, kääntyvä AMOLED kosketusnäyttö mahdollistaa kuvien ottamisen useista eri kulmista

Samsung esittelee CES-messuilla optiikan (NX 45 mm f1.8 2d/3d), joka pystyy ottamaan 3D-still-kuvia ja -videota. Kamera on saatavilla mustana ja valkoisena huhtikuussa 2013. Suositushinta vakio-kit-objektiivilla on 879 euroa. NX-sarjan 45 mm:n f1.8 2d/3d-objektiivi on saatavana huhtikuussa valkoisena ja mustana. Objektiivin suositushinta on 499 euroa.

 

Smart Camera 2.0
Tervetuloa WB250F!
Vain vuosi sitten Samsung esitteli ensimmäiset Samsung Smart Camera -tuotteet. Seuraava sukupolvi tulee markkinoille WB-sarjan lippulaivan, pitkäzoomisen WB250F:n, johdolla. Kamerassa on erinomainen 18-kertainen optinen zoomi ja 24 mm:n laajakulma. WB250F:n BSI CMOS-kenno on 14,2 megapikselinen. Korkealaatuiset kuvat on helppo ja nopea jakaa muille Wi-Fi-yhteyden kautta. Valokuvausintoilijoille on tarjolla käsisäätötila, jossa kuvaaja voi itse valita kaikki kameran asetukset. Valinnat on helppo tehdä kameran suurelta LCD-kosketusnäytöltä. Best Face -toiminto varmistaa, että kameralla otetuista ryhmäkuvista tulee parhaita mahdollisia. Kamera ottaa kerralla monta kuvaa ja valitsee automaattisesti kuvassa olijoiden parhaat ilmeet ja yhdistää ne yhteen kuvaan. Klassisen tyylikkäästi muotoiltu WB250F on saatavilla helmikuussa valkoisena, mustana, hopeisena ja punaisena. Suositushinta 299 euroa.

 

7-sarja uusilla mausteilla:
Uusi muoto, uudet ominaisuudet – kannettavat tietokoneet Chronos ja Ultra
Samsungin 7-sarjan molemmat uudet mallit on suunniteltu niin, että käyttäjän on helppo liikkua ja samalla olla yhteydessä ystäviin ja työtovereihin.

7-sarjan ensimmäinen Ultra-malli on juuri sitä, mitä Samsungin kannettavalta odotetaan: kompaktia kokoa ja tehokasta suorituskykyä tyylikkäässä paketissa. Alumiinirunkoinen tietokone on ohut, kevyt ja varustettu täydelliseksi multimedia-koneeksi. Näyttö toistaa Full HD -kuvaa ja kaksi kaiutinta mahdollistaa musiikin kuuntelun riittävällä äänentasolla. Tietokonetta voi myös ohjata kosketusnäyttöä pyyhkäisemällä. Ultra sopii niin hupiin kuin hyötyyn.

7-sarjan uusi Chronos on edellistä sukupolvea kevyempi ja ohuempi, mutta tarjoaa lisää tehoa. Siinä on tehokas Intel® Core™ i7 -suoritin, jonka ansiosta kone sopii erinomaisesti esimerkiksi ääni- ja videoeditointiin. Nukkuva Chronos herää täyteen käyttövalmiuteen vain kahdessa sekunnissa ja yhdellä latauksella siinä riittää virtaa jopa yhdentoista tunnin käyttöön. Molemmat koneet tulevat saataville myös kosketusnäytöllä varustettuina. 7-sarjan uusi Chronos tulee saataville maaliskuussa suositushintaan 1699 euroa. 7-sarjan Ultra tulee saataville helmikuun jälkimmäisellä puoliskolla hintaan alkaen 1249 euroa.

 

Ammattitason näytöt kotiin:
Uudet kosketusnäytöt työpöydälle
Samsung toivottaa uuden vuoden tervetulleeksi esittelemällä kotikäyttöön suunnitellut 7-sarjan uutuusnäytöt. Näytöissä on ammattitason kuvanlaatu ja staattinen kontrastisuhde 5000:1, mikä on viisinkertainen tavanomaisen näytön kontrastiin verrattuna. Näytöt tarjoavat luokkansa voimakkaimman kontrastin.

SC770-näytössä on kosketustuki ja se on optimoitu Windows 8:lle, joten käyttäjä voi ohjata kotikoneensa toimintoja perinteisen hiiri- ja näppäimistöyhdistelmän sijasta kosketuseleillä ja sormen liikkeillä.

SC750 on monipuolinen näyttö, jossa on panostettu erityisesti muotoiluun. Tyylikkäässä ja ultraohuessa näytössä on monipuoliset säätömahdollisuudet, joilla näyttö voidaan asettaa mukavasti silmien tasolle vaaka- tai pystyasentoon. Se sopii niin pelaamiseen, kuvankäsittelyyn kuin elokuvien katseluunkin. Molemmat mallit ovat saatavilla vuoden toisella neljänneksellä. Suositushintoja ei vielä ole päätetty.

 

Seuraa Samsungia CES-messuilla
Vieraile Samsungin osastolla numero 12004 CES 2013 -messuilla, Central Hall, Las Vegas Convention Center (sisäänkäynti C4).

Mikrosaitti: http://www.samsungces.com

Mobiilisivu: http://m.samsungces.com

Livestream: http://global.samsungtomorrow.com

Youtube: http://youtube.com/SamsungTomorrow

Facebook: http://www.facebook.com/samsungsuomi 

Lehdistökontakti Las Vegasissa:

Lasse Pulkkinen, OS/G Viestintä, lasse.pulkkinen@samsung.fi, p +358 (0)400 630 049

 

Lisätietoja:

Kuluttajakysymykset: Samsungin asiakastuki, 030 6227 515

Eva Carrero, markkinointipäällikkö, eva.carrero@samsung.fi, p. 0400 807 750

Simo Arvo, OS/G Viestintä, simo.arvo@osg.fi, p +358 (0)40 132 5682

Kuvapyynnöt: samsungpr@osg.fi

Lehdistötiedotteet ja kuva-arkisto verkossa: www.samsung.fi ja valitse uutiset.

Haluatko Samsungin lehdistötiedotteita tai kokeilla uusia tuotteita? Ilmoittaudu lähetyslistalle osoitteeseen samsungpr@osg.fi

Uutisia RSS-syötteinä: www.samsung.com/fi/aboutsamsung/rss/rssFeedList.do

Liitetiedostot

Samsung Electronics Co Ltd, Korea, on johtava televisioiden, muistisirujen, matkapuhelinten, näyttöpaneelien, muistien ja System LSI-tuotteiden valmistaja. Yrityksellä on 206 000 työntekijää 72 maassa ja yhdeksällä eri liiketoiminta-alueella. Vuonna 2011 yhtiön yhteenlaskettu liikevaihto nousi 143,1 miljardiin Yhdysvaltain dollariin. Samsung Electronics Nordic AB:n liikevaihto vuonna 2011 oli 1,1 miljardia euroa. Pohjoismaiden yhtiö on kasvanut nopeasti vuodesta 1992. Sillä on 420 työntekijää, ja sen valikoimaan kuuluvat uusimmat tuotteet matkapuhelinten, äänen- ja kuvantoiston, IT-laitteiden ja kodinkoneiden aloilta. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs