Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Sähkön toimitusvarmuus ja investoinnit puhuttavat Verkosto 2013 -messuilla

Tampereen Messut

Sähkön toimitusvarmuus ja investoinnit puhuttavat Verkosto 2013 -messuilla

Tiedote.
Julkaistu: 09.10.2012 klo 16:22
Julkaisija: Tampereen Messut

VERKKOLIIKETOIMINNAN OSAAJAT KOKOONTUVAT TAMPEREELLE

Verkkoliiketoiminnan ammattilaisille suunnattu kaksipäiväinen Verkosto 2013 -messutapahtuma järjestetään 30.–31.1.2013 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Sähköverkot- ja Tietoverkot-messuista koostuva tapahtumakokonaisuus nostaa esille alan ajankohtaiset aiheet, kuten sähkön toimitusvarmuuden ja uudet investoinnit. Energiateollisuus ry pitää messuilla Sähkökatkot historiaan -seminaarin. Ohjelmassa on myös kaksipäiväiset Verkkopäivät sekä tietoiskuja ja työnäytöksiä.  

Verkosto 2013 esittelee sähkö-, tele- ja tietoverkkoihin, verkkotuotteisiin ja -palveluihin, sähköautoinfraan, tie- ja katuvalaistukseen sekä liikenteen informaatiojärjestelmiin liittyviä tuotteita ja palveluita. Keskeisimmät teemat ensi vuoden tapahtumassa ovat pientuottajat osana sähkö- ja energiaverkkoa, myrskytuhoihin varautuminen, valokaapeli- ja tiedonsiirtoverkot sekä sähköautojen latausverkosto.

− Tampereen Verkosto 2013 -tapahtumassa esitellään alan uusimpia ratkaisuja ja tuoreinta tietoa. Tärkeäksi puheenaiheeksi nousevat sähkön toimitusvarmuus ja sen parantamiseksi tehtävien investointien merkittävä kasvu. Investoinnit suuntautuvat etenkin sähkölinjojen maakaapelointiin, joka tulee lisääntymään nopealla tahdilla. Sähkön toimitusvarmuuden lisäksi ilmastonmuutoksen torjunta, uusiutuviin energialähteisiin perustuvan sähkön tuotanto, energiatehokkuuden lisääminen sekä tulevaisuuden älyverkko ovat alan ajankohtaisia teemoja. On ilmiselvää, että näitä uudistuksia on tehtävä ja ne edellyttävät investointeja. Yhteiskunnan tulee olla valmis investointeihin, jotka tulevat väistämättä vaikuttamaan myös sähkön siirtohinnoitteluun, sanoo sähköverkkotoimialan johtaja Kenneth Hänninen Energiateollisuus ry:stä.

– Verkkoliiketoiminnan ammattilaisten oma tapahtuma on varsin odotettu. Messut tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden kerätä palautetta tuotteista lyhyessä ajassa sekä kuulostella alan näkymiä ja odotuksia. Verkosto 2013 -messuilla tullaan keskustelemaan laajasti myös alan tulevista muutoksista. Myrskyjen jälkeen on alettu peräämään sähkönjakelulta entistä enemmän säävarmuutta. Monet verkkoyhtiöt ovat jo aloittaneet laajamittaiset maakaapeloinnit. On myös lähdetty kehittelemään edullisempia kaapeleita keskijänniteverkkoihin sekä edullisempia tapoja kaapeloida. Lisäksi kehittelyn kohteena ovat älykkäät sähköverkot ja niiden erilaiset ratkaisut. Myös sähköautojen lataus ja siihen liittyvät asiat tulevat sähköautojen yleistyessä vaatimaan erilaisia jakeluverkkoihin liittyviä rakenteita sekä investointeja, sanoo myyntijohtaja Markku Rantio Ensto Finland Oy:stä.


Energiateollisuus ry toteuttaa avajaispäivänä Sähkökatkot historiaan -seminaarin

Energiateollisuus ry järjestää Sähkökatkot historiaan -seminaarin Verkosto-messuilla keskiviikkona 30.1.2013. Seminaarin puheenjohtajana toimii PKS Sähkönsiirto Oy:n toimitusjohtaja Arto Gylén. Työ- ja elinkeinoministeriön hallitusneuvos Arto Rajala pitää seminaarissa puheenvuoron otsikolla Milloin laajat sähkökatkot ovat historiaa?. Lappeenrannan teknillisen yliopiston professori Jarmo Partanen nostaa tilaisuudessa esille kysymyksen siitä, paljonko toimenpiteet maksavat. Energiamarkkinaviraston ryhmäpäällikkö Simo Nurmi kertoo, miten viranomainen kannustaa verkonhaltijoita uudistuksiin. Energiateollisuus ry:n johtava asiantuntija Pertti Lindberg pitää esityksen aiheesta Sähköverkot ja palveluntuottajat – riittävätkö resurssit?. Cleen Oy:n SGEM-tutkimusohjelman (Smart Grids and Energy Markets) ohjelmapäällikkö Jani Valtari pohtii esityksessään sitä, nopeuttaako älyverkko toimitusvarmuuden parantamista. FiCom ry:n toimitusjohta Reijo Svento kertoo viestintä- ja sähköverkoista sekä siitä, asettaako keskinäinen riippuvuus haasteita. Seminaarin lopuksi kuullaan Empower Oy:n varatoimitusjohtaja Ari-Jussi Knaapilan esitys otsikolla Palveluyhtiöiden mahdollisuudet.


Verkkopäivillä pohditaan verkonrakentamisen haasteita ja tulevaisuuden ratkaisuja


Finnet-liitto ry järjestää Verkosto-messuilla kaksipäiväisen Verkkopäivät 2013 -seminaarin. Päivien puheenjohtajana on Datarocks Oy:n toimitusjohtaja Hannu Jaakohuhta. Verkkopäivien avauspuheenvuoron pitää keskiviikkona 30.1.2013 Finnet-liitto ry:n toimitusjohtaja Jarmo Matilainen. Viestintäverkkoasiantuntija Klaus Nieminen kertoo Viestintäviraston ajankohtaiset kuulumiset. Johtaja Jarmo Vinkvist Suomen Erillisverkot Oy:stä nostaa esille turvalliset yhteydet; VIRVE:n ja erillisverkkojen toimintaympäristön sekä muuttuvan roolin. Puolustusvoimien pääesikunnan tietoverkkopuolustussektorin johtaja Catharina Candolin pitää puheenvuoron Kyberturvallisuus – Verkkojen mukana kaatuu koko yhteiskunta. Aalto-yliopiston professorin Raimo Kantolan esityksen aiheena on Evoluutiosta inspiraatiota internetin kehitykselle. Ensimmäisen päivän päätteeksi kuullaan Nokia Siemens Networks Oy:n Head of 3GPP Radio Standardization Antti Toskalan puheenvuoro otsikolla LTE-verkot vihdoin vauhtiin – 100 Mbit/s taskuun.

Verkkopäivien toinen osuus tarjoaa torstaina 31.1.2013 tietoa verkonrakentamisen uusista tekijöistä sekä alan näkymistä ja haasteista. Verkko-osuuskunta Kuuskaistan toimitusjohtajan Petri Naukkarisen esityksen aiheena on Kyläverkosta kuituoperaattoriksi. Telog Oy:n toimitusjohtaja Jukka Kapela puolestaan kertoo, kuinka verkostoilla tuodaan ketteryyttä verkonrakentamiseen. Ramboll Finland Oy:n DI Kimmo Myllynen nostaa esille kaapeleiden ja muun maanalaisen johtorakentamisen yhteensovittamista. DI Pekka Koivisto PKOy:stä pitää esityksen otsikolla Valokaapelien ja -kuitujen monenkirjavat tunnistus- ja merkintäjärjestelmät – Onko kansallisten standardien aika ohi?. Iltapäivän puheenvuoroissa käsitellään radioverkon näköaloja ja haasteita. Rakennusteollisuus RT Oy:n toimialajohtaja Juha Luhanka esitelmöi energiatehokkaasta rakentamisesta ja radiokuuluvuudesta. Upknowledge Oy:n DI Heikki Keränen kertoo moniantennitekniikoista ja T Control Oy:n toimitusjohtajan Teppo Korhosen aiheena on Vetypolttokennostako ratkaisu tukiaseman keskeytymättömään sähkönsyöttöön?.

Tampereen Messut Oy toteuttaa Verkosto 2013 -tapahtuman yhteistyössä Energiateollisuus ry:n, Adato Energia Oy:n ja Finnet-liitto ry:n kanssa.


MEDIAMATERIAALIT:

Tapahtuman mediasivut osoitteessa www.verkostomessut.fi (Media)
Verkosto 2013 -messujen lehdistötiedotteet
Verkosto 2013 -tapahtuman logot
Kuvapankki Verkosto 2011 (Kuvat: Kirsi Kontio)


LISÄTIEDOT: www.verkostomessut.fi

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
Raimo Pylvänäinen, projektipäällikkö, p. 0400 671 923,
raimo.pylvanainen(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi
Meri Mattila, viestintäassistentti, p. 0400 914 877,
meri.mattila(a)tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs