Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Ruotsin E.ON tehostaa energiankulutuksen mittausdatan hyödyntämistä yhteistyössä Ericssonin kanssa

Ericsson

Ruotsin E.ON tehostaa energiankulutuksen mittausdatan hyödyntämistä yhteistyössä Ericssonin kanssa

Tiedote.
Julkaistu: 17.04.2013 klo 14:43
Julkaisija: Ericsson

Ruotsin E.ON on valinnut Ericssonin toimittamaan sille ratkaisun mittaridatan keräämiseen ja hyödyntämiseen. E.ON Elnät Sverige AB on osa maailman suurinta yksityisessä omistuksessa olevaa energiayhtiötä, jonka ydinliiketoimintoja ovat sähkö ja kaasu.

Ericssonin tarjoama ja operoima ratkaisu kerää tiedon sähkömittareista ja toimittaa sen E.ONin sisäiseen IT-ympäristöön. Tämä tehostaa mittausnopeuksia ja vaihtaa kuukausittaiset lukemat päivittäisiin lisäten tietovirtaa 3 000 prosenttia. Ratkaisu on tärkeä askel kohti reaaliaikaista, niin sanottua big data -mittausta. E.ONin asiakkaille tämä tarkoittaa tarkkaa ja ajan tasalla olevaa tietoa energiankulutuksesta.

Ericssonin ja E.ONin sopimus käsittää seuraavat viisi vuotta ja sisältää yli 600 000 mittauspistettä Pohjois-Tukholmassa, Malmössä, Örebrossa, Norrköpingissä ja Skånessa.

“Tämä on yksi hyvä esimerkki yhteiskunnan muutoksesta kohti täysin verkottunutta tulevaisuutta, jossa Ericssonin 2020-vision mukaisesti 50 miljardia verkkoon kytkettyä laitetta kommunikoivat itsenäisesti toistensa kanssa. Uskomme, että sähköverkoissa ja älymittausjärjestelmissä tapahtuvalla kommunikaatiolla tulee olemaan merkittävä rooli yhteiskunnan energiatehokkuuden ja -tietoisuuden kehittämisessä. Ratkaisullamme sekä sähköyhtiö että kuluttajat saavat entistä tarkempaa tietoa sähkön käytöstä, ja näin kulutusta voidaan seurata ja ohjata ja energiankäyttöä tehostaa, mikä edistää kestävää kehitystä. Tietoisuus ja ymmärrys energian kulutuksesta on lähtökohta, joka ohjaa ja motivoi ihmisiä järkevään energian käyttämiseen”, sanoo Suomen Ericssonin toimitusjohtaja Olli Sirkka.

Ericssonin palveluna toimitettava Smart Metering -ratkaisu auttaa E.ONin kaltaisia yrityksiä tehostamaan toimintaansa. Ratkaisu yhdistää operointi-, konsultointi- ja järjestelmäintegraatiopalvelut ja sisältää mittareiden luennan, hallinnoinnin ja monitoroinnin. Sillä voi hallita myös muun muassa työvoimaa tai liiketoiminnan prosesseja, ja ratkaisuun voidaan sisällyttää myös esimerkiksi kenttäpalvelut ja operointikeskus.

Älykkäiden sähköverkkojen kehitys on käynnissä monissa maissa, myös EU:ssa ja Yhdysvalloissa, ja tulevaisuudessa älykkäiden sähköverkkojen verkostolla hallitaan valtavaa määrää tietoa 24 tunnin jaksoissa. Tämä tarjoaa uusia mahdollisuuksia tehokkaalle energiankäytölle ja paikallisesti tuotetun uusiutuvan energian yhdistämiselle infrastruktuuriin saumattomasti.

Ericsson toimittaa älykkäisiin sähköverkkoihin liittyviä ratkaisuja ja palveluita jo Virossa ja Italiassa. Pohjoismaissa Ruotsi on johtanut älymittareiden ja älyverkkojen kehitystä.

 

Lisätietoja:

Milla Nummenpää
Viestintäjohtaja, Ericsson
Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556
milla.nummenpaa@ericsson.com

 

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologian ja -palveluiden toimittaja. Reaaliaikaiset ja tehokkaat ratkaisumme mahdollistavat verkottuneen yhteiskunnan, joka tuo mukanaan meille kaikille edellytykset opiskella, tehdä töitä ja elää elämäämme vapaammin, kestävän kehityksen yhteiskunnissa maailman ympäri.

Tarjoamme informaatio- ja viestintäteknologian palveluita, ohjelmistoja ja infrastruktuuria teleoperaattoreille ja muille toimialoille. Nykyään yli 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä kulkee Ericssonin verkkojen kautta, ja asiakkaidemme verkot, joita tuemme, palvelevat yli 2,5 miljardia palvelunsaajaa.

Toimimme 180 maassa ja työllistämme yli 110 000 työntekijää. Vuonna 1876 perustetun yrityksen pääkonttori on Tukholmassa Ruotsissa. Vuonna 2012 konsernin liikevaihto oli 33,8 miljardia Yhdysvaltain dollaria (227,8 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja NASDAQ-pörssissä New Yorkissa.

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs