Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Roaming – entistä käytetympää, entistä tärkeämpää

Telia

Roaming – entistä käytetympää, entistä tärkeämpää

Tiedote.
Julkaistu: 16.09.2016 klo 10:00
Julkaisija: Telia

Kännykän ja tabletin käyttö ulkomailla kasvaa Soneran roaming-hintojen muutosten vauhdittamana. Netin käyttö oli ahkerinta Espanjassa ja Saksassa Soneran kotimarkkina-alueeseen kuuluvien pohjolan ja Baltian maiden jälkeen.

Mobiilipalveluiden käyttämisestä on tullut arkea Euroopassa matkustaville suomalaisille. Muutosta on vauhdittanut Euroopan reissudatan sisällyttäminen Soneran suosituimpien liittymien kuukausimaksuun ja puheliittymistä tuttu Pohjolan ja Baltian edun laajentaminen myös liikkuva netti –liittymiin.

Euroopassa mobiilinettiä käyttäneiden Soneran asiakkaiden määrä kasvoi elokuun loppuun mennessä lähes 70 %. Asiakkaat myös käyttävät mobiilidataa ulkomailla huomattavasti aiempaa enemmän. Kuluttaja-asiakkaiden mobiilidatan käyttö Euroopassa on kesän aikana lähes nelinkertaistunut.

Jo Soneran aiempi nettihinnoittelu alitti eurooppalaisen sääntelyn tason. Kevään uudistusten jälkeen keskivertoasiakas on maksanut mobiilisurffauksestaan puolet aikaisemmasta, mutta saanut vastikkeeksi yli kaksinkertaisen määrän netin käyttöä.

”Sopuhintainen roaming on toivottu ja pidetty palvelu, ja haluamme jatkossakin olla kansainvälisyyttä arvostavien asiakkaiden ykkösoperaattori. Selvityksemme mukaan Euroopan reissudataa ja pohjolan ja Baltian roaming-etua käyttäneiden asiakkaiden tyytyväisyys on huippuluokkaa, keskiarvo yli 8a asteikolla 0-10”, sanoo Soneran kuluttajaliiketoiminnasta vastaava Jussi Salminen.

Soneran asiakkaiden Euroopan roaming-hinnat laskivat huhtikuun lopussa ja suosituimpien liittymien kuukausimaksuun sisällytettiin reissudataa ensin 300 megatavua, sitten elokuussa suosion kasvun myötä 600 Mt laskutuskaudessa.

Espanja ja Saksa kärjessä pohjolan ja Baltian jälkeen

Näissä maissa suomalaiset käyttivät tänä kesänä eniten Euroopan reissudataa:

  1. Espanja
  2. Saksa
  3. Italia
  4. Kreikka
  5. Ranska
  6. Iso-Britannia
  7. Puola
  8. Hollanti
  9. Kroatia
  10. Tsekki

Soneran jo vuodesta 2012 tarjoama etu pohjolan ja Baltian maissa kattaa suomalaisten yleisimmät matkakohteet. Näissä maissa käyttötottumukset ovat jo lähellä kotimaista tasoa ja käyttö runsaampaa kuin muualla ulkomailla.

Telia Company on toiminut pitkään edullisempien roaming-palveluiden edelläkävijänä esimerkiksi tarjoamalla ”roam like at home” -mobiilipalveluita kotimarkkina-alueellaan Pohjoismaissa ja Baltiassa.

Sonera on uuden sukupolven operaattori, jonka palvelut mahdollistavat sujuvampaa arkea, valinnan vapautta ja uusia mahdollisuuksia kuluttajille, yrityksille ja yhteisöille. Soneralla oli vuoden 2015 lopussa noin 4,4 miljoonaa liittymäasiakasta ja noin 3700 asiantuntijaa töissä. Sonera edistää digitalisaatiota muun muassa investoimalla vuosittain noin 200 miljoonaa euroa suomalaisten verkkoyhteyksiin. www.sonera.fi

Sonera on osa kansainvälistä Telia Companya. Tarjoamme toimivat ja kilpailukykyiset yhteydet ympäri maailmaa helposti ja huolettomasti. Toimintamme nojaa vastuullisen liiketoiminnan periaatteisiin. Lue lisää meistä www.teliacompany.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs