Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Raja ylitetty: 4G LTE -verkossa kulkee enemmän dataa kuin 2G- ja 3G-verkoissa

Elisa Oyj

Raja ylitetty: 4G LTE -verkossa kulkee enemmän dataa kuin 2G- ja 3G-verkoissa

Tiedote.
Julkaistu: 26.02.2015 klo 09:15
Julkaisija: Elisa Oyj

Lehdistötiedote 26.2.2015

Viikolla kahdeksan rikottiin kaksi ennätystä: mobiiliverkoissa siirretty data ylitti aiemmat lukemat ja 4G LTE -verkossa siirrettiin enemmän dataa kuin 2G- ja 3G-verkoissa yhteensä. Suomalainen surffaa mieluiten rauhassa iltaisin, ellei työaikana näytetä tärkeitä urheilukisoja.

Suomalaiset ovat ottaneet innolla käyttöön huippunopeat 4G LTE -yhteydet. Elisan verkossa saavutettiin viikolla 8 uusi rajapyykki, kun 4G LTE -verkossa liikkui ensimmäistä kertaa enemmän dataa kuin 2G- ja 3G-verkoissa.

- Samalla viikolla rikottiin myös ennätys datamäärissä, suomalaiset käyttivät mobiilidataa enemmän kuin koskaan aiemmin. Tämä ei ole ihme, sillä suomalaiset ovat edelläkävijäkansaa ja yhä useammat käyttävät nopeita nettiyhteyksiä. Uutta puhelinta hankittaessa 75 % valitsee nopeimpia mahdollisia yhteyksiä tukevan LTE-puhelimen, samoin tablet-laitteista suurin osa tukee nopeita 4G-yhteyksiä, liiketoimintajohtaja Matias Castrén sanoo.

Viime vuoden aikana Elisa laajensi voimakkaasti verkkoa ja 4G-yhteydet ovat jo yli 95 % suomalaisista saatavilla. Verkon laajenemisen myötä myös datamäärä verkossa kasvaa, mobiilidatan kokonaismäärä Elisan verkossa on kaksinkertaistunut vuodessa:

- Verkon rakentamisen lisäksi valmistaudumme myös kapasiteetin laajennuksiin. Laajennuksilla varmistamme asiakkaillemme nopeat yhteydet myös ruuhka-aikoina. Mobiilidatan ruuhkapiikki on iltaisin klo 20–22, kun ihmiset voivat surffailla ja katsoa videoita rauhassa. Saman ilmiön huomaa myös viikonpäivissä, sunnuntaisin käytetään enemmän dataa kuin arkipäivinä, Castrén toteaa ja jatkaa:

- Maailman tapahtumat kuten Oscarit eivät näy mobiilidatan käytössä, mutta suomalaisia koskettavat urheilutapahtumat kasvattavat mobiilidatamääriä. Etenkin silloin, jos kilpailu käydään virka-aikana, jolloin ihmiset eivät ole television äärellä.

Tulevaisuudessa datamäärät tulevat kasvamaan entisestään kun yhä useampi laite on teollisen internetin myötä yhteydessä verkkoon. Lisäksi paljon kaistaa vievä videoliikenne lisääntyy jatkuvasti. Elisa on varautunut datan voimakkaaseen kasvuun parhaillaan käynnissä olevalla runkoverkon uudistuksella, jolla varmistetaan toimivat yhteydet asiakkaille myös tulevaisuudessa.

Lisätietoja: Elisa Oyj, liiketoimintajohtaja Matias Castrén, puh. 050 669 06, etunimi.sukunimi@elisa.fi


Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2014 oli 1,54 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs