Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Projekti Lönnrotin kirjaklassikot heräävät eloon Elisa Kirja -palvelussa

Elisa Oyj

Projekti Lönnrotin kirjaklassikot heräävät eloon Elisa Kirja -palvelussa

Tiedote.
Julkaistu: 28.02.2013 klo 09:03
Julkaisija: Elisa Oyj

Kalevalan päivänä muistetaan Elias Lönnrotia, joka aikanaan keräsi kansanrunoutta jälkipolville. Samoja jalanjälkiä kulkee myös suomalainen Projekti Lönnrot, joka on jo vuosien ajan kerännyt vanhaa, usein vaikeasti saatavilla olevaa kirjallisuutta ja tallentanut sitä sähköiseen muotoon. Lähes kaikki Projekti Lönnrotin digitalisoimat klassikkoteokset ovat saatavilla maksuttomina e-kirjoina Elisa Kirja -palvelussa ja niitä on ladattu tähän mennessä jo yli 40 000 kertaa.

Vapaaehtoisvoimin toimiva Projekti Lönnrot tekee suomalaista kulttuurityötä antamalla tekijänoikeuksista vapautuneille kirjaklassikoille uuden elämän sähköisessä muodossa. Projektin historia yltää 1990-luvulle, jolloin ryhmä suomalaisia vanhan kirjallisuuden ystäviä tutustui yhdysvaltalaiseen Projekti Gutenbergiin ja pohjoismaiseen Projekti Runebergiin ja päätti käynnistää vastaavan hankkeen myös Suomessa. Aluksi suomalaista kirjallisuutta digitalisoitiin yhdysvaltalaisen ja pohjoismaisen projektin puitteissa, kunnes vuonna 2005 sai alkunsa suomalaisten oma Projekti Lönnrot.

Projekti Lönnrotissa alusta alkaen mukana olleet Tapio ja Eeva Riikonen ovat palkatta muuntaneet jo satoja klassikkokirjoja sähköiseen muotoon. Yhteistyö Elisan kanssa aloitettiin noin vuosi sitten. Elisan roolina on tehdä mm. synopsikset kirjoista, kirjailijaesittelyt ja kirjojen kansikuvat, kustantaa kirjojen muokkaaminen epub-tiedostomuotoon sekä julkaista teokset ladattavaksi Elisa Kirja -palvelussa.

- Kotimaisena toimijana Elisa Kirja -palvelu tuntui oivalta paikalta saada lisää julkisuutta ja lukijoita kaikelle sille hyvälle kirjallisuudelle, jota olemme Projekti Lönnrotin puitteissa tuoneet digitaaliseksi.  Elisa Kirja pystyy tarjoamaan lukukokemuksen erilaisilla päätelaitteilla – luulenpa, että näitä klassikoita ei olisi koskaan jaeltu näin paljon ilman Elisa Kirja -palvelua, sanoo Tapio Riikonen.

Elisa Kirja -palvelun ”Ilmaiset klassikot” -kategoriassa on tällä hetkellä tarjolla yli 300 teosta, joista erityisesti kotimaiset ovat suosittuja. Ladatuimpien klassikoiden kärkinelikon muodostavat Aleksis Kiven Seitsemän Veljestä, Juhani Ahon Minkä mitäkin Italiasta, Teuvo Pakkalan Lapsia sekä kestosuosikki Kalevala, jota ladattiin Elisa Kirja -palvelusta viime vuoden aikana yhteensä yli 1 700 kertaa.

- Elisa haluaa omalta osaltaan vaalia Projekti Lönnrotin laadun perinnettä. Kevään kuluessa osa klassikoista muuttuu maksullisiksi, jotta Elisa voi teosten 1 – 2 euron hinnasta saatavilla tuloilla tukea kotimaista kirjallisuutta palkitsemalla ansioituneen suomalaisen esikoiskirjailijan, kertoo palvelujohtaja Liisa Puurunen Elisalta.

- Elisa Kirja tarjoaa jatkossakin luettavaksi aina vähintään 100 maksutonta klassikkoteosta. Näin asiakkaamme voivat aloittaa sähköisen lukemisen taipaleensa helposti poimimalla tablettiinsa tai älypuhelimeensa aina mukana kulkevan kokoelman vanhan kirjallisuuden helmiä, Puurunen jatkaa.

Elisa Kirja on suurin suomalaisen sähköisen kirjallisuuden palvelu, josta löytyy runsas valikoima suomenkielisiä e- ja äänikirjoja sekä teoksia, joita muualta ei saa. Elisa Kirja -palvelussa kokonainen kirjahylly kulkee kätevästi mukana. Palvelun saa käyttöönsä lataamalla maksuttoman Elisa Kirja -sovelluksen tablettiin (Android tai iPad) tai älypuhelimeen (Android tai iPhone). Lisätietoja palvelusta osoitteessa www.elisa.fi/kirja

Ladatuimmat klassikot Elisa Kirja -palvelussa tammikuussa 2013

  1. Aleksis Kivi: Seitsemän veljestä
  2. Juhani Aho: Minkä mitäkin Italiasta
  3. Teuvo Pakkala: Lapsia
  4. Elias Lönnrot: Kalevala
  5. Minna Canth: Lyhyitä kertomuksia
  6. Jules Verne: Tsaarin kuriiri
  7. Jules Verne: Salaperäinen saari
  8. Elias Lönnrot: Suomalaisia sananlaskuja
  9. Arthur Conan Doyle: Baskervillen koira
  10. Alexandre Dumas: Kolme muskettisoturia

Lisätietoja: Liisa Puurunen, palvelujohtaja, Elisa Oyj, p. 050 5060285, etunimi.sukunimi@elisa.fi. Lisätiedot Projekti Lönnrotista www.lonnrot.net

 

Elisa on tietoliikenne- ja ICT-palveluyritys. Tuomme elämyksiä suomalaisten elämään ja tuottavuutta liiketoimintaan online- ja ICT-palveluillamme. Palvelemme noin 2,2 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Mobiililiittymien markkinajohtajana tarjoamme asiakkaillemme kattavan ja nopean verkon, joka mahdollistaa 3G- ja 4G-palvelut. Liikevaihtomme vuonna 2012 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärämme 3 860. Tarjoamme palvelut kansainvälisesti yhteistyössä Vodafonen ja Telenorin kanssa. Lisätietoja www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs