Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Pond5 lanseeraa viestinnän tekijöille historiallisen tekijänoikeusvapaan Public Domain-kokoelman

Pond5

Pond5 lanseeraa viestinnän tekijöille historiallisen tekijänoikeusvapaan Public Domain-kokoelman

Tiedote.
Julkaistu: 21.01.2015 klo 09:30
Julkaisija: Pond5

Mediapankki Pond5 on perustamisestaan lähtien ollut luovan työn tukija ja kannustaja. Viimeisimpänä osoituksena siitä, julkistamme tänään erityisesti viestinnän tekijöille rakennetun ja käsinvalitun ilmaisen historiallisen mediasisällön Public Domain-kokoelman. Kokoelmassamme on laaja valikoima ihmiskunnan historiaa video-, kuva, ja äänitiedostoina. Emme tyytyneet vain keräämään tätä meille kaikille oikeutetusti kuuluvaa sisältöä verkkosivuillemme, vaan digitalisoimme sen parhaalla mahdollisella laadulla ja lisäsimme aineistoon hakusanoja löytämisen helpottamiseksi - ja vapautimme sen kaikille viestinnän tekijöille täysin ilmaiseksi ladattavaksi sivuiltamme, ja käytettäviksi eri projekteissa lehdissä, kirjoissa, verkkosivuilla ja mainonnassa. Koska Public Domain kuuluu meille kaikille!

 

Kokoelma sisältää 10,000 ilmaista videoklippiä, kaikki 4K ja Full HD-formaatissa.

NEW YORK, 20.1. 2014 — Pond5, maailman johtava verkossa toimiva Royalty Free videoiden markkinapaikka, julkisti tänään Pond5 Public Domain-projektin lanseerauksen. Pond5:n kokoelma on ensimmäinen erityisesti viestinnän tekijöille koottu ilmaisen Public Domain-sisällön kokoelma. Ensimmäisessä vaiheessa kokoelma sisältää 10.000 videoklippiä, 65.000 kuvaa, tuhansia äänitallenteita, ja satoja 3D-malleja.

“Useiden vuosien ajan tämä hämmästyttävä Public Domain-sisältö on ollut lukittuna ja piilossa suurimmalle osalle viestinnän tekijöistä,” sanoo Pond5:n perustaja ja toimitusjohtaja Tom Bennett. “Ja he ansaitsevat enemmän. Meidän Public Domain-projektimme mahdollistaa viestinnän tekijöille tämän heille oikeutetusti kuuluvan valtavan rikkaan ja hienon arkistokokoelman hyödyntämisen.”

Kokoelma sisältää 5,000 ennennäkemätöntä videoklippiä, jotka on digitalisoitu suoraan Kansallisarkistossa Washington D.C:ssa. Kokoelmamme tarjoaa myös 4K videoita. Muita videokokoelman kohokohtia ovat esim, George Meliésin mykkäelokuva Matka kuuhun vuodelta 1902, kuvamateriaalia Helsingin vuoden 1952 Olympiakisoista, maailmansodat, NASA:n rakettien laukaisut, ja Kansainvälinen Avaruusasema. Historiallisten suurmiesten puheita, kuten Winston Churchillin ja John F. Kennedyn puheita, on mahdollista kuulla kokoelman äänitteissä, yhdessä säveltäjämestari Beethovenin ja Chopinin sävellysten kanssa.

Erityisesti viestinnän suunnittelijoille rakennettu kokoelma, jota on jalostettu standardisoitua metadataa lisäämällä, mahdollistaa käyttäjille helpon tavan etsiä sisältöä esteettisten ja laadullisten ominaisuuksien perusteella. Lisäksi videomateriaalin sekvenssit on leikattu yksittäisiksi otoksiksi säästämään videotoimittajilta lukemattomia työtunteja. Kaikki aineisto on heti jaettavissa ja käytettävissä sosiaalisessa mediassa ja läpi koko Internetin.

Tutustu Public Domain-projektivideoomme!

Pond5, jolla on pääkonttori New Yorkissa, ja toimistot Genevessä, Sveitsissä ja Prahassa, Tsekeissä, keräsi äskettäin $61 miljoonan rahoituksen  Accel Partnersilta ja Stripes Groupilta. Yhtiö työllistää tällä hetkellä maailmanlaajuisen 81 henkilön tiimin.

Pond5 on maailman vilkkain sisällöntuottajien markkinapaikka, joka tarjoaa Internetin suurimman kokoelman Royalty Free arkistovideoita sekä miljoonia kuvituskuvia, piirroksia, musiikkikappaleita, äänitehosteita, Adobe After Effects-projektimalleja ja 3D-malleja. Rikkoen perinteistä kuvatoimistomallia avoimella, dynaamisella markkinapaikalla, Pond5 kutsuu sisällöntuottajia ympäri maailmaa myymään omaa sisältöään itse määräämillään hinnoilla. Taiteilijat, jotka myyvät aineistoaan Pond5:n sivuilla, ansaitsevat 50% jokaisesta myynnistä - huomattavasti korkeamman rojaltin kuin perinteisten toimijoiden palvelussa. Pond5:n tiimi tarkastaa aineistolataukset, jonka jälkeen ne siirretään välittömästi asiakkaiden nähtäviksi, ostettaviksi ja ladattaviksi sivuilta. Kaikki sisältö myydään helpolla Royalty Free-käyttölisenssillä, joka antaa asiakkaalle ikuisen, maailmanlaajuisen käyttöoikeuden kaikissa käytöissä.

Tiedustelut: Merja Leppinen Puh. 040 516 0340 / merja @ pond5.com / www.pond5.com/fi/free

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs