Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Poikkeuksellista demokratiaa: Goforen työntekijät valitsivat hallituksen jäsenen

Gofore Oy

Poikkeuksellista demokratiaa: Goforen työntekijät valitsivat hallituksen jäsenen

Tiedote.
Julkaistu: 07.04.2015 klo 08:00
Julkaisija: Gofore Oy

Gofore Oy laajensi yhtiön hallitusta uudella jäsenellä. Erikoista hallituksen laajentamisessa on jäsenen valitseminen työntekijöiden joukosta avoimella verkkovaalilla.

Avoimessa verkkovaalissa halukkaat työntekijät saivat ilmoittautua ehdokkaaksi. Sen jälkeen työntekijät valitsivat uuden hallituksen jäsenen verkkoäänestyksessä. Myöhemmin yhtiön omistajat antoivat valinnalle vielä siunauksensa hyväksymällä työntekijöiden valitseman henkilön yhtiökokouksessa. Valittu henkilö on kauppatieteiden maisteri Niko Sipilä (42).

“Niko on hallituksen täysverinen jäsen, eikä edusta yhtiön työntekijöitä, vaikka onkin työntekijöiden valitsema”, tähdentää Goforen toimitusjohtaja Timur Kärki.

Goforen omistajat halusivat laajentaa hallitusta yhdellä henkilöllä ja miettivät sopivan henkilön valintaa. Päätös valita oma työntekijä avoimella vaalilla oli lopulta yhtiön avoimille sisäisille käytännöille uskollinen tapa edetä.

“Mietimme, että meillähän on firma täynnä lahjakkaita ja taitavia henkilöitä. Miksi hallituksen jäsenen pitäisi tulla ulkopuolelta”, perustelee Kärki.

Yhtiön tavoitteena on, että työntekijän valitseminen hallitukseen olisi jokavuotinen käytäntö.

Verkkovaalista tuli tasainen


Äänestys oli tiukka, sillä useampi työntekijä sai lähes saman äänimäärän. Työntekijöiden valinta kohdistui Niko Sipilään, joka on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja työskentelee yrityksessä palveluarkkitehtina. Hänellä on 20 vuoden kokemus hallitustyöskentelystä eri osakeyhtiöissä. Sipilä on erityisen perehtynyt kannustinjärjestelyihin ja yritysrahoitukseen.

Sipilän mukaan Gofore on nyt jännittävässä kasvuvaiheessa, ja hän odottaa mielenkiinnolla hallitustyössä avautuvia näkymiä. Yhtiö on kasvanut viime vuosina eksponentiaalisesti. Samanlainen kasvu on odotettavissa myös tälle vuodelle.

“Taustalla on vahva kasvu ja 100 työntekijän rajapyykki on saavutettu. Mahdollisuuksia, mutta toisaalta myös uhkia on paljon tarjolla”, kertoo Sipilä.

Mahdollisuutena Sipilä näkee Goforen paremman tunnettavuuden, joka helpottaa markkinointia, myyntiä ja rekrytointia. Uhkana on kasvun tyrehtyminen, erityisesti jos yleinen taloustilanne ei käänny parempaan päin.

“Tärkeimpiä hallituksen päätöksiä ovat ne, joita ei voi nähdä etukäteen. Nämä voivat olla positiivisia tai negatiivisia. Hallituksen tärkein tehtävä on pitää kasvumoottori käynnissä”, tiivistää Sipilä.

Vaalissa oli ehdokkaana yhteensä seitsemän goforelaista. Niko sai yhteensä 25 prosenttia äänistä. Äänestysprosentti oli 72. Gofore Oy:n hallituksessa jatkavat Sami Somero, Ali Saadetdin, Petteri Venola ja Timur Kärki.

KTM Niko Sipilä, Goforen hallituksen uusi jäsen

Goforelaiset äänestivät keskuudestaan Niko Sipilän uudeksi hallituksen jäseneksi.

 

Lisätietoja:
Gofore Oy, toimitusjohtaja Timur Kärki, p. 040 828 5886, timur.karki@gofore.com, www.gofore.com

Liitetiedostot

Gofore Oy on tietoyhteiskunnan sähköisten palvelujen arkkitehtuuri- ja rakennustoimisto. Missiomme on pelastaa Suomi – nostaa Suomen kilpailukykyä ja hyvinvointia parantamalla julkisen ja yksityisen sektorin organisaatioiden tuottavuutta. Autamme asiakkaitamme kehittämään tietojärjestelmiään palvelulähtöisesti ja ketterästi pala palalta, arkkitehtuurilla ohjaten. Asiakkaitamme ovat esimerkiksi sosiaali- ja terveysministeriö, Opetushallitus, Liikennevirasto, Fonecta ja Alma Media. Toiminnallemme on ominaista huippuasiantuntemus, ripeys, aito vuorovaikutus sekä jatkuva, kannattava kasvu. Goforelaisia on Helsingissä ja Tampereella yhteensä 107 ja tavoittelemme tänä vuonna yli 13 miljoonan euron liikevaihtoa. Gofore saavutti 3. sijan Suomen parhaat työpaikat 2015 -tutkimuksessa. Yritys on perustettu vuonna 2001. www.gofore.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs