Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Pohjalaiset ovat ahkeria sosiaalisen median kuluttajia

Elisa Oyj

Pohjalaiset ovat ahkeria sosiaalisen median kuluttajia

Tiedote.
Julkaistu: 09.07.2015 klo 11:00
Julkaisija: Elisa Oyj

Tuoreen tutkimuksen mukaan pohjalaiset ovat omaksuneet mobiilin tavan toimia vahvemmin kuin monet muut suomalaiset. Pohjalaiset ovat myös ahkeria sosiaalisen median suurkuluttajia.                                

Facebookin ja muiden sosiaalisten medioiden päivittäinen käyttö on Pohjanmaalla yleisempää kuin pohjalaisia kuntia vastaavissa suomalaisissa kunnissa. Ahkerimmin sosiaalista mediaa käytetään Pohjanmaan suurissa kunnissa Vaasassa ja Seinäjoella.

Nuoret ovat sosiaalisen median suurkuluttajia niin Pohjanmaalla kuin muuallakin Suomessa. 15-25-vuotiaat pohjalaiset ovat esimerkiksi Facebookin käytössään pääkaupunkiseudun tasolla.

Luvut käyvät ilmi Prior Konsultointi Oy:n Elisalle toteuttamasta Näin Pohjanmaa kommunikoi -tutkimuksesta. Tutkimukseen vastasi kesäkuussa 381 henkilöä Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa. Koko Suomen tasolla toteutettuun Näin Suomi kommunikoi -tutkimukseen vastasi helmi-maaliskuussa 1 455 henkilöä. Kummassakin tutkimuksessa vastaajat olivat 15–75-vuotiaita suomalaisia älypuhelimen käyttäjiä.

Mobiilit pohjalaiset

Ylipäätään pohjalaiset älypuhelimien ja tablettien omistajat ovat omaksuneet mobiilin tavan hoitaa asioita ja viihtyä. Pohjalaiset mobiililaitteiden omistajat käyttävät laitteitaan lähes poikkeuksetta enemmän kuin vastaavissa kunnissa asuvat suomalaiset. Pohjalaisten tietokoneen käyttö puolestaan on vähäisempää kuin vastaavissa kunnissa asuvilla suomalaisilla.

Erityisesti Pohjanmaan isoissa kaupungeissa eli Kokkolassa, Vaasassa ja Seinäjoella palveluiden mobiilikäytön määrä suhteessa tietokoneella käyttämiseen on huomattavasti korkeampi kuin muissa vastaavissa suomalaisissa kaupungeissa.

- Kuten muuallakin Suomessa, nuoret toimivat tämän muutoksen vetureina, ja me muut seuraamme perässä. Älypuhelimista ja muista mobiililaitteista on tullut kiinteä osa suomalaisten arkea. Digitalisoituminen on kovassa vauhdissa niin Pohjanmaalla, Suomessa kuin globaalistikin, toteaa Elisan Pohjanmaan aluejohtaja Harri Kivimäki.

Vaatii paljon verkolta

Mobiililaitteita käytetään nykyään yhä enemmän ja yhä useampiin tarkoituksiin.

- Digitalisaatio ja mobiililaitteiden lisääntyvä käyttö luovat kysyntää uusille palveluille, joita Elisa koko ajan kehittää, sanoo Kivimäki.

Kasvavat laite- ja datamäärät vaativat kattavan ja nopean mobiiliverkon. Elisan 3G-verkon väestöpeitto Pohjanmaalla on 99,8 prosenttia ja nopean 4G-verkon väestöpeitto on yli 97 prosenttia. Mobiilin viestinnän edelläkävijänä Elisa investoi verkkoonsa jatkuvasti, jotta asiakkaille pystytään tarjoamaan entistä häiriöttömämmät ja nopeammat yhteydet.

Elisa on tuonut 4G-nopeudet jo yli 290 paikkakunnalle. Jopa 300 Mbit/s -nopeutta tukevia tukiasemia löytyy 15 paikkakunnalta, myös Vaasasta ja Seinäjoelta.

Lisätietoja:

Harri Kivimäki, Pohjanmaan aluejohtaja, p. 050 066 1841, etunimi.sukunimi@elisa.fi

Taru Jussila, Head of External Communications, p. 050 5060589, etunimi.sukunimi@elisa.fi

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2014 oli 1,54 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs