Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » ”Pilveen meneminen on tulevaisuus” – Lakea siirtyi Elisan avulla työskentelemään täysin pilvessä

Elisa Oyj

”Pilveen meneminen on tulevaisuus” – Lakea siirtyi Elisan avulla työskentelemään täysin pilvessä

Tiedote.
Julkaistu: 26.04.2016 klo 12:30
Julkaisija: Elisa Oyj

Isännöinnin, vuokra-asumisen ja rakennuttamisen alalla toimiva Lakea teki modernin ratkaisun ja päätti siirtää koko IT-ympäristönsä julkiseen pilveen. Uudistuksen myötä työntekijöillä on käytössään Lakealle räätälöidyt palvelut, joita voidaan käyttää ajasta, paikasta ja päätelaitteesta riippumatta.

Koko IT-järjestelmän, työvälineiden ja sovellusten uudistus tuli Lakeassa ajankohtaiseksi, kun strategian päivitystyössä yritykselle asetettiin uudet kasvutavoitteet.

 – IT on yksi yritysten tärkeimmistä peruspilareista: sen pitää tukea kasvua. Tarkastelimme omaa järjestelmäämme ja maailmaa, joka on menossa pilveen. Meistä paras ratkaisu oli siirtää IT kerralla pilveen, toimitusjohtaja Timo Mantila kertaa.

Lakea siirsi Elisan avulla koko IT-ympäristönsä julkiseen pilveen, aina asiakkuuksienhallinnan CRM-järjestelmästä ryhmätyöympäristöihin sekä työasemakirjautumiseen asti. Näin liikkuvalla henkilöstöllä on aina pääsy kaikkeen tietoon ja sovelluksiin.

 – Jos yritys haluaa pärjätä, pitää olla rohkea, ja pilveen meneminen on tulevaisuus. Päätimme tehdä sen kerralla kunnolla. Elisa räätälöi Microsoftin pilvipalveluista meidän näköisemme ja toimintaamme, esimerkiksi rakennushankkeisiin ja asuntojen vuokraukseen, sopiviksi. Lähtökohta oli tehdä kaikkien palveluiden ja työkalujen käytöstä toimistosta riippumatonta, Mantila kertoo.

 – Lakealaiset liikkuvat muun muassa asuntoesittelyissä ja rakennustyömailla, joten töitä pitää voida tehdä joustavasti. Pilvestä kaikki palvelut ovat käytettävissä päätelaitteesta riippumattomasti mistä tahansa. Kunnioitamme suuresti Lakean halua panostaa liiketoiminnan ja kilpailukyvyn kehittämiseen pitkällä tähtäimellä, kertoo johtaja Anna-Mari Ylihurula Elisalta.

Ei huolta tietoturvasta

Teknisellä alustamuutoksella avulla Lakea rakentaa toimitusjohtajansa mukaan pohjaa tulevalle.

 – Uudet järjestelmät palvelevat meitä pitkään ja niiden päälle voi helposti kehittää myös uusia palveluita. Koska kaikki on suoraan pilvessä, käytössämme on aina viimeisimmät versiot kustakin ohjelmasta, Mantila huomauttaa.

Mantilan mukaan on yleinen kuvitelma, että pilvipalveluihin siirtyminen olisi kallista. Hyvän suunnittelun seurauksena saadaan pikemmin merkittäviä laatu- ja kustannussäästöjä, sillä pilvessä palvelintilan määrä voidaan optimoida aina tarpeen mukaan.

Muutoksen nähdään parantavan myös tietoturvaa, joka on Lakean liiketoiminnalle ensiarvoisen tärkeää.

 – Mikä on turvallisempaa kuin hajallaan, eri kohteissa sijaitsevat konesalit? Siellä, ja luotettavien kumppanien kanssa toimiessa, tieto on turvassa, eikä turvallisuudesta tarvitse murehtia, Mantila summaa.

Microsoft Azure -pilvialustan skaalautuvuus mahdollistaa Lakean käyttämien palveluiden skaalaamisen ja uusien sovellusten sekä palveluiden lisäämisen tulevaisuudessa helposti.

– On erittäin mukava nähdä Lakean kaltaisia esimerkkejä eri teknologioiden tarjoamien mahdollisuuksien tehokkaasta käytöstä. Microsoft Azuren avulla Lakea voi toteuttaa uusia palveluita entistä kustannustehokkaammin ja joustavammin. Lisäksi he voivat keskittyä infrastruktuurin rakentamisesta toiminnan kehittämiseen, sanoo Microsoft Oy:n tuotepäällikkö Antti Alila.

 

Lisätietoja:

Elisa Oyj, johtaja Anna-Mari Ylihurula, Operations/Elisan Yritysasiakkaat, puh. 010 262 5133, etunimi.sukunimi@elisa.fi

Lakea Oy, toimitusjohtaja Timo Mantila, puh. 050 581 8097, etunimi.sukunimi@lakea.fi

 

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2015 oli 1,57 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

Lakea Oy on luotettava ja turvallinen asumisen ammattilainen. Me osaamme isännöinnin, vuokra-asumisen ja rakennuttamisen eri osa-alueet. Kehitämme palvelujamme jatkuvasti, sillä haluamme vaikuttaa asumisen laatuun ja turvallisuuteen tulevaisuudessakin. Panostamme lisäksi kestävien asumismuotojen ja -ratkaisujen löytämiseen asumisessa. Teemme yhteistyötä alansa johtavien ja osaavimpien kumppanien kanssa ympäri Suomea. Lakean pääomistajia ovat 15 vahvaa pohjalaista kuntaa. Omistajakunta on sitoutunut kehittämään yhtiötä valtakunnalliseksi vaikuttajaksi. www.lakea.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs