Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Osuuskauppa PeeÄssä rakentaa tulevaisuuden älykauppoja Elisa IoT:n avulla

Elisa Oyj

Osuuskauppa PeeÄssä rakentaa tulevaisuuden älykauppoja Elisa IoT:n avulla

Tiedote.
Julkaistu: 26.05.2016 klo 14:15
Julkaisija: Elisa Oyj

S-ryhmän Osuuskauppa PeeÄssä hyödyntää teollisen internetin työvälineitä vähittäiskaupan tietojärjestelmien kehittämiseen. Elisan kanssa toteutetun uudistuksen tavoitteena on saada tieto omiin käsiin ja luoda edellytykset uudenlaisten älykkäiden palveluiden kehittämiseen. 

Osuuskauppa PeeÄssä on Pohjois-Savon alueella toimiva S-ryhmän osuuskauppa, joka harjoittaa market-, matkailu- ja ravitsemuskauppaa sekä liikennemyymälä- ja polttonestekauppaa 20 kunnan alueella peräti yli 80 eri toimipisteessä.

 – Teollisen internetin hyödyntäminen on meille järkeistämistä. Emme halua olla riippuvaisia erillislaitteiden tai -järjestelmien toimittajista, vaan meille on tärkeää nähdä kokonaisuus: mikä on järjestelmien toimintatila, missä tarvitaan huoltoa ja mistä tulee hälytyksiä. Tätä varten tarvitsimme tietoturvallisen tavan saada kaikki verkkomme aktiivilaitteet etävalvontaan, kertoo PeeÄssän talousjohtaja Tiina-Liisa Liukkonen.

Elisa rakensi PeeÄssän toimipisteisiin vakioidun IoT-ratkaisun, joka mahdollistaa erillisten automaatio- ja huoltojärjestelmien yhdistämisen yhteen viranomaishyväksyttyyn tietoturvalliseen verkkoon. Uudistetun rikosilmoitus- ja avainhallintajärjestelmän ansiosta kaikkien toimipisteiden turvajärjestelmiä ja avainkoodeja voidaan nyt hallinnoida keskitetysti.

It-hallinnon työkaluksi PeeÄssälle luotiin Elisa Aisti -palvelun avulla näkymä, joka kertoo kaikkien toimipisteiden verkkolaitteiden toimintatilan. Tämä lisää toimintavarmuutta parantamalla huollon ennakoivuutta.

Uutta älyä pilottihankkeiden kautta

Teknisen alustan uudistamisen lisäksi PeeÄssä on käynnistänyt myös useita pilottihankkeita uusien liiketoimintamahdollisuuksien ja palveluiden kartoittamiseen. Pilottihankkeissa on tutkittu muun muassa asiakasvirtojen seurantaa ja tilankäytön optimointia.

Seuraavaksi PeeÄssä haluaa luoda it-järjestelmiinsä oikeaa kaksisuuntaisuutta, joka mahdollistaa erillisjärjestelmien johtamista kokonaisuutena.

 – IoT:n mahdollistama etävalvonta, tiedonkeruu ja analysointi antavat meille uusia pitkän tähtäimen mahdollisuuksia. Aiomme tutkia esimerkiksi kiinteistöjemme energianhallintaa, johon tarvitaan lämmitys-, ilmastointi ja kylmälaitejärjestelmien lisäksi tietoa esimerkiksi säästä, lämpötilasta ja sähkön hintakehityksestä. Olemme valmiita kokeilemaan ja ottamaan uusia palveluita pilottikäyttöön nopeastikin, kuvailee Tiina-Liisa Liukkonen.

– Parhaat ideat digitalisaation hyödyntämiseen syntyvät uteliaisuuden ja kokeilun kautta. Juuri tätä haluamme olla tukemassa. IoT-alustamme tekee tietojärjestelmien ja laitteiden yhdistämisestä helppoa, jolloin uusia palveluita on helppo testata ilman raskasta ohjelmistokehitystä, kertoo Elisan IoT-hankkeesta vastaava johtaja Markku Hollström.

– Meille on tärkeää pystyä tunnistamaan asiakastarpeiden ja odotusten muuttuminen sekä reagoida niihin entistä nopeammin ja joustavammin. Tähän uusi teknologia antaa hyvät mahdollisuudet, Tiina-Liisa Liukkonen toteaa.

 

Lisätietoja:

Osuuskauppa PeeÄssä, Tiina-Liisa Liukkonen, talousjohtaja, p. 041 505 4779, tiina-liisa.liukkonen@sok.fi

Elisa Oyj, Markku Hollström, hankejohtaja, Yritysasiakkaat, IoT, p. 050 506 2177 markku.hollstrom@elisa.fi

 

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2015 oli 1,57 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

Elisa IoT on kehitys- ja palvelualusta, joka tekee erilaisten IoT-palveluiden ja verkottuneiden laitteiden kehittämisestä ketterää, nopeaa ja turvallista. Koodittomien työkalujen, avoimien rajapintojen ja reaaliaikaisen visualisoinnin ansiosta ideat voidaan muuttaa tuotteiksi ja liiketoiminnaksi merkittävästi perinteisiä it-projekteja nopeammin. Tuotekehitystä tukeva Elisa IoT -ekosysteemi on alan asiantuntijayritysten verkosto, joka tarjoaa osaamista sovelluskehityksestä ja rautaratkaisuista aina älykkääseen analytiikkaan. www.elisa.fi/iot

Osuuskauppa PeeÄssä on maakunnallinen palveluyritys Pohjois-Savossa. Harjoitamme marketkauppaa, matkailu- ja ravitsemuskauppaa sekä liikennemyymälä- ja polttonestekauppaa 20 kunnan alueella. Toimialueellamme on 80 toimipaikkaa. Liikevaihto oli 534 miljoonaa euroa vuonna 2015. www.s-kanava.fi/web/peeassa/

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs