Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Opiskelijat rakensivat opiskelijoille mobiilisovelluksen HAMKin lukujärjestyksiin

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Opiskelijat rakensivat opiskelijoille mobiilisovelluksen HAMKin lukujärjestyksiin

Tiedote.
Julkaistu: 11.11.2015 klo 09:41
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMKissa annettiin opiskelijoille tehtäväksi toteuttaa mobiililaitteilla toimiva lukujärjestyspalvelu, jotta opiskelijat voivat käyttää kännykkäänsä ryhmänsä lukujärjestyksen selaamiseen tai oman lukujärjestyksensä suunnittelemiseen. Uusi palvelu aukeaa keskiviikkona 11.11. osoitteessa http://oiva.hamk.fi.

HAMKissa on käytössä Lukkarikone-palvelu, josta opiskelijat näkevät eri koulutusten, ryhmien ja toteutusten varauksia. Palvelua ei ole suunniteltu mobiililaitteiden näkökulmasta, mutta se sisältää avoimet rajapinnat, joiden kautta uusien käyttöliittymien suunnittelu on mahdollista.

Viiden tietojenkäsittelyn opiskelijan ryhmä on nyt toteuttanut mobiilisti toimivan lukujärjestyspalvelun. - Nyt on toteutettu mobiililukkarin ensimmäinen vaihe: opiskelijat pääsevät kännykällään tai muulla mobiililaitteellaan kiinni omiin ja ryhmänsä lukujärjestyksiin. Käytännössä tämä helpottaa arjen ajan hallintaa.  Aiomme seuraavaksi lisätä kampusten ruokalistat, HAMKin uutissyötteen sekä mahdollisesti erilaisia lukujärjestyksen hakuvaihtoehtoja. Tavoitteenamme on siis luoda käyttäjäystävällinen alusta, johon voi jatkossa lisätä muita toimintoja opiskelijoiden todellisten tarpeiden mukaan, kertoo työstä opiskelija Mikael Lehto. 

Projektipäällikkö Mika Rintala oli työn toimeksiantajana HAMKin puolelta. - ICT-projektin teettäminen omilla opiskelijoilla oli mieluista työtä. Näin saimme välittömästi yhdistettyä käyttäjätarpeet, kehitystyön ja oppimisen, ja tuloksena meillä on avoimeen dataan perustuva dokumentoitu tuote, jota voimme hyödyntää jatkossakin. Nykypäivänä avoin data on tapa tarjota tieto hyötykäyttöön.

Lisätiedot: 

projektipäällikkö Mika Rintala, HAMK, etunimi.sukunimi@hamk.fi, 050 4095 533

opiskelija Mikael Lehto, etunimi.sukunimi@student.hamk.fi, 040 7651 766

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs