Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Oma Säästöpankki ei keskitä palveluitaan

Oma Säästöpankki Oyj

Oma Säästöpankki ei keskitä palveluitaan

Tiedote.
Julkaistu: 06.05.2015 klo 15:50
Julkaisija: Oma Säästöpankki Oyj

Henkilökohtaisen palvelun väheneminen on valitettava osa nykypäivää monin paikoin. Oma Säästöpankki ei pyri keskittämään toimintaansa, vaan haluaa tarjota aina paikkakunnan parasta pankkipalvelua.

– Tästä nimenomaan on kysymys. Haluamme vahvistaa paikallispankkitoimintaa ja tavoitteemme on poiketa ajattelutavasta, jossa säästöjä haetaan asiakaspalvelun kustannuksella. Kattava palveluverkosto on keskeinen osa toimintaamme, haluamme olla lähellä ja läsnä asiakkaidemme elämässä. Pankkimme asiakasmäärän tasainen kasvu ja korkea asiakastyytyväisyys ovat selkeitä osoituksia siitä että laadukasta palvelua todella arvostetaan, toteaa Oma Säästöpankin toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi 

Sähköistyvät palvelut tarkoittavat usein sitä, ettei henkilökohtaista palvelua saa totuttuun tapaan. OmaSp kehittää jatkuvasti digitaalisia palveluita, niiden tavoitteena on pelkkien kustannussäästöjen sijaan asiakkaan palveleminen mahdollisimman monipuolisesti ja modernisti.

Laajenemista ja yhdistymistä, ei lakkautusta

Oma Säästöpankki laajenee parhaillaan Itä-Suomessa, kun Pyhäselän ja Joroisten Osuuspankit vahvistivat luovutussuunnitelmat liiketoimintansa siirtämisestä Oma Säästöpankille.

– Vastaavanlaisissa tilanteissa herää usein huolestunut keskustelu siitä, montako konttoria tai palvelupistettä lakkautetaan. Me emme ajattele niin, koska haluamme parantaa palveluitamme entisestään. Näemme asian siten, että voimme palvella nyt entistä paremmin asiakkaitamme yhteensä viidessä uudessa konttorissa, paikallisesti ja läheisesti. Pääomat ja omistukset säilyvät omalla toimialueella. Kaikki toiminnasta kertyvät voittovarat jäävät kotimaahan ja maakuntiin, joissa OmaSp toimii, Pasi Sydänlammi sanoo.

Vastikään Oma Säästöpankki avasi palvelukonttorin myös Etelä-Pohjanmaalle noin 3000 asukkaan Vimpeliin.

– Asiakkaat ovat suhtautuneet hyvin kiinnostuneesti ja myönteisesti asiaan. Lähiseudulla on konttorit myös Alajärvellä ja Lehtimäellä. Ihmiset ovat todella tyytyväisiä paikalliseen palveluun, iloitsee Alajärven konttorin palvelupäällikkö Helena Marjomäki.

 

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi, 045 657 5506, pasi.sydanlammi@omasp.fi

Oma Säästöpankki Oy on Suomen suurin säästöpankki. Sen tase on noin 1,6 miljardia euroa. Oma Säästöpankki palvelee 115.00 asiakastaan 39 konttorin ja yli 200 henkilön voimin. Tavoitteenamme on tarjota paikkakunnan parasta, ihmisläheistä pankkipalvelua. Asiakkaidemme taloudellinen menestyminen ja hyvinvoinnin turvaaminen ovat tärkeimmät päämäärämme.

www.omasp.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs