Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Nopeita kuituyhteyksiä Lounais-Suomeen Elisan ja vesihuolto-osuuskuntien yhteistyöllä

Elisa Oyj

Nopeita kuituyhteyksiä Lounais-Suomeen Elisan ja vesihuolto-osuuskuntien yhteistyöllä

Tiedote.
Julkaistu: 30.10.2015 klo 10:00
Julkaisija: Elisa Oyj

Elisa on tuonut nopeita kuituyhteyksiä lounaissuomalaisille haja-asutusalueille yhteistyössä paikallisten vesihuolto-osuuskuntien kanssa. Parannukset on toteutettu kuitutekniikalla, joka mahdollistaa jopa 100 megabitin yhteysnopeudet.

Nopeat tietoliikenneyhteydet on tuotu yhteensä noin 500 talouden saataville Sauvossa, Piikkiössä sekä Kaarinan Harvaluodossa, Kavallossa ja Linnanrauniontien alueella. Sauvon yhteydet on toteutettu yhteistyössä Karunan vesihuolto-osuuskunnan kanssa ja Kaarinan yhteydet Meri-Kaarinan sekä Linnanrauniontien vesiosuuskuntien kanssa. Piikkiössä yhteistyökumppanina on ollut Etelä-Piikkiön vesihuolto-osuuskunta.

Alueille tuotu valokuitutekniikka parantaa yhteysnopeuksia merkittävästi ja internetyhteyksiä on jatkossa saatavilla jopa 100 megabitin maksiminopeudella:

– Ehdottomasti järkevin tapa saada haja-asutusalueille nopeita tietoliikenneyhteyksiä oli vesiosuuskuntien ja Elisan yhteistyö. Valokuituyhteydet tuotiin alueille viemäriverkoston ja vesijohtojen rakentamisen yhteydessä, Karunan vesihuolto-osuuskunnan hallituksen puheenjohtaja Hannu Viitanen kertoo.

Korkeamman nopeuden lisäksi valokuitu tarjoaa enemmän kapasiteettia, jolloin internetyhteyden samanaikaisia käyttäjiä voidaan palvella yhä paremmin:

– Entistä nopeammat yhteydet mahdollistavat muun muassa jatkuvasti suosiotaan kasvattavan etätyön tekemisen. Lisäksi myös Netflixin tai Elisa Viihteen kaltaiset suoratoistopalvelut toimivat tällöin moitteettomasti. Nopeuden ja kapasiteetin kasvaessa netti ei pätki, vaikka toisessa huoneessa tehtäisiin etätöitä ja toisessa katseltaisiin elokuvia, Elisan Länsi-Suomen aluejohtaja Harri Salo kertoo.

Valokuituyhteyksiä voidaan tarvittaessa vetää myös yksittäisiin taloihin, jotka sijaitsevat kuidun saatavuusalueella:

– Jos omalle asuinalueelle ei ole suunniteltu koko alueen kattavia kuituyhteyksiä, voivat yksittäisetkin asiakkaat pyytää meiltä tarjousta kuidun vetämisestä, Salo jatkaa.

Näin saat huippunopean nettiyhteyden käyttöösi

Voit tarkistaa saatavuuden Elisan Saunalahti-verkkokaupasta osoitteesta https://saunalahti.fi/laajakaista tai soittamalla ilmaiseen myyntipalvelunumeroon 0800 94200.

Lisätietoja:
Elisa Oyj, Harri Salo, Länsi-Suomen aluejohtaja, puh. 050 313 0809 etunimi.sukunimi@elisa.fi

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2014 oli 1,54 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs