Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Nokian uudet musiikkilaitteet suoraan hittilistan kärkeen

Nokian uudet musiikkilaitteet suoraan hittilistan kärkeen

Julkaistu: 11.03.2009 klo 11:27
Julkaisija:

Nokia julkaisi tänään uusia Nokia Musiikkikauppa- ja Comes with Music -palveluita sekä kolme uutta musiikkilaitetta. Nokia 5730 XpressMusic, Nokia 5330 XpressMusic ja Nokia 5030 tuovat musiikin entistä lähemmäs kuulijaa. Nokia muuttaa ihmisten tapaa nauttia musiikista laajentamalla tarjontaa eri hintaryhmiin sekä lisäämällä Nokia Musiikkikauppa- ja Comes with Music -palvelujen määrää ja käyttömukavuutta niin laitteissa kuin tietokoneellakin.

Nokia julkaisi tänään uusia Nokia Musiikkikauppa- ja Comes with Music -palveluita sekä kolme uutta musiikkilaitetta. Nokia 5730 XpressMusic, Nokia 5330 XpressMusic ja Nokia 5030 tuovat musiikin entistä lähemmäs kuulijaa. Nokia muuttaa ihmisten tapaa nauttia musiikista laajentamalla tarjontaa eri hintaryhmiin sekä lisäämällä Nokia Musiikkikauppa- ja Comes with Music -palvelujen määrää ja käyttömukavuutta niin laitteissa kuin tietokoneellakin. Taskussa soiva digitaalinen musiikkisoitin on sekä säilytyspaikka, kauppa että musiikin hallintaväline.
 
"Olemme myyneet yli 425 miljoonaa musiikkisoittimella ja yli 700 miljoonaa FM-radiolla varustettua laitetta. Tämä osoittaa selvästi, että matkapuhelin on luonteva valinta musiikin kuunteluun ajasta ja paikasta riippumatta", sanoo Jo Harlow Nokian Devices-yksiköstä. "Nokia 5730 XpressMusic -mallin kaltaiset laitteet tarjoavat musiikkisoittimen täydennettynä mobiililaitteen monipuolisilla yhteyksillä. Comes With Music -palvelu tuo käyttäjän ulottuville miljoonien kappaleiden valikoiman, mikä tekee musiikkilaitteesta kiehtovan ja ainutlaatuisen välineen vanhojen suosikkien kuunteluun ja uusien löytöjen tekemiseen."
 
Nokia Musiikkikauppa on avattu tähän mennessä viidessätoista maassa. Käyttäjät voivat selata ja ostaa musiikkia, tutustua muiden käyttäjien suosituksiin ja etsiä suosikkiartistiensa kappaleita ja albumeja suoraan mobiililaitteeltaan. Nokia Music for PC -sovellus tekee musiikkikokoelman hallinnan helpoksi, ja kappaleiden siirtäminen tietokoneen ja yhteensopivan mobiililaitteen välillä käy vaivattomasti. Ohjelman avulla voi myös siirtää musiikkia CD-levyille sekä etsiä, toistaa ja ladata musiikkia suoraan Nokia Musiikkikaupasta. Musiikkikauppaa laajennettiin tänään avaamalla palvelu Meksikossa, ja lähikuukausina joukkoon liittyvät myös Portugali, Norja, Etelä-Afrikka ja Puola.
 
Comes With Music -palvelussa käyttäjä saa vuodeksi rajoittamattoman latausoikeuden Nokia Musiikkikauppaan. Valittavana on miljoonia musiikkikappaleita, ja ladatut kappaleet saa pitää sopimusajan päätyttyä. Palvelu on tällä hetkellä saatavilla Isossa-Britanniassa ja Singaporessa, ja se avataan kolmen kuukauden kuluessa myös Australiassa, Saksassa, Italiassa ja Ruotsissa. Tänään julkistetut Nokia 5730 XpressMusic- and Nokia 5330 XpressMusic -mallit tukevat Nokia Musiikkikauppa -palvelua valituilla markkinoilla.
 
Nokia 5730 XpressMusic
Nokia 5730 XpressMusic -laite on Nokian ensimmäinen musiikkilaite, jossa on täysimittainen QWERTY-näppäimistö, mikä tekee viestien lähettämisestä nopeaa ja helppoa. Nokia 5730 XpressMusic -laitteen aloitusnäyttö tarjoaa pääsyn musiikkisoittimeen, yhteystietoihin, peleihin, sähköpostiin ja kalenteriin.
Laitteen Osoitekirjapalkin ansiosta käyttäjä voi valita aloitusvalikkoon suosikiksi jopa 20 nimeä ja sen kautta päästä yhdellä painalluksella käsiksi musiikkiin, peleihin ja muihin sovelluksiin kuten Facebook, Ovi Share, Ovi Contacts, Ovi Maps tai viestipalvelut. Ovi Contacts -palvelun avulla käyttäjä näkee, ketkä hänen ystävistään ovat online-tilassa. Hän voi myös tarkistaa heidän statuksensa, aloittaa chatin tai katsoa, mitä musiikkia ystävät kuuntelevat.
 
Aloitusnäytön musiikkipainike tarjoaa nopean yhteyden laitteelle tallennettuun musiikkiin sekä Nokia Musiikkikauppaan, jossa käyttäjä voi hakea tietoa artisteista ja musiikista sekä ladata musiikkikappaleita suoraan mobiililaitteelleen.
 
Erilliset pelinäppäimet ja valmiiksi asennetut pelit tekevät Nokia 5730 XpressMusic -mallista myös täysipainoisen pelilaitteen. Kokemusta täydentää suora yhteys N-Gage Arena -yhteisöön, jossa käyttäjä voi vertailla pelituloksiaan muiden pistemääriin. 
 
Nokian tänään julkaisema uusi autoteline, Nokia CR-110, mahdollistaa Nokia 5730 XpressMusic -mallin sujuvan käytön ajaessa.
 
Nokia 5330 XpressMusic
Nokia 5330 XpressMusic on musiikin kuunteluun ja sosiaaliseen verkottumiseen suunniteltu laite, jonka näyttävää muotoilua täydentävät valotehosteet. Näytön sivuun sijoitetut XpressMusic -kosketusnäppäimet tarjoavat suoran yhteyden laitteen musiikkiominaisuuksiin. Musiikkikokemusta täydentävät yli vuorokauden soittoaika sekä 3,5 mm:n liitäntä, josta ääni välittyy kristallinkirkkaana kuulokkeisiin. Näytön kuvakkeet ja kirjanmerkit tekevät yhteisöpalvelujen kuten Nokian Ovi-palveluiden, Facebookin ja MySpace-palvelun käytön helpoksi.
 
Nokia tarjoaa myös monenlaisia lisälaitteita, joilla voi parantaa musiikkielämystä. Hiljattain myyntiin tullut Nokia Bluetooth-stereokuuloke BH-504 tarjoaa korkealaatuisen äänentoiston, ja se myös vähentää häiriöääniä puheluissa. Nokia-stereokuulokkeet WH-500 ovat yhteensopivat useiden eri mallien kanssa. Molemmat kuulokkeet on helppo taittaa kokoon ja kuljettaa mukana erillisessä suojapussissa. Nokia-pienoiskaiuttimet MD-8 tarjoavat pitkän toiminta-ajan lisäksi ainutlaatuisen mahdollisuuden jakaa lempikappaleet ystävien kanssa.
 
Nokia 5030
Nokia 5030 on Nokian ensimmäinen sisäisellä FM-radioantennilla varustettu laite. Tämä mahdollistaa radion kuuntelun ilman kuulokkeita tai erillisiä kaiuttimia. Radio- ja kanavanvalintanäppäimet on sijoitettu käytännöllisesti laitteen sivulle. Sivuttain pöydälle asetettuna laite toimii pienoisradiona, jota voi kuunnella tehokkaista kaiuttimista vuorokauden yhdellä latauksella. Tämän erityisesti kehittyville markkinoille tarkoitetun laitteen puheaika on kymmenen tuntia. Värivaihtoehtoja on kaksi: grafiitinharmaa ja punainen.
Nokia 5030 -laite tulee myyntiin vuoden 2009 toisella neljänneksellä, ja Nokia 5730 XpressMusic ja Nokia 5330 XpressMusic vuoden kolmannella neljänneksellä. Laitteiden arvioidut verottomat myyntihinnat ovat alle 40 euroa, 280 euroa ja 160 euroa.
 
Lehdistökuvia ja muuta tiedotusmateriaalia saa osoitteesta www.nokia.com/press/
 
Nokia
Nokia on markkinaosuudeltaan maailman suurin matkaviestimien valmistaja ja johtava Internet- ja viestintäteollisuuden yhdistäjä. Nokia tarjoaa laajan matkaviestinvalikoiman kaikille keskeisille kuluttajaryhmille sekä elämyksiä musiikkiin, kartta-, media- ja viestintäpalveluihin ja peleihin keskittyvissä Internet-palveluissa. Nokian omistama NAVTEQ tarjoaa lisäksi kattavan valikoiman digitaalisia karttatietopalveluita. Nokia Siemens Networks toimittaa laitteita, ratkaisuja ja palveluita viestintäverkkoihin.
 
Lisätietoja tiedotusvälineille:
 
Nokia
Viestintä
Puh. 07180 34900
 

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs