Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Nokian tavoitteena miljardi uutta mobiilin internetin käyttäjää

Nokian tavoitteena miljardi uutta mobiilin internetin käyttäjää

Julkaistu: 15.09.2010 klo 12:09
Julkaisija:

Nokia esitteli tänään strategiansa mobiilin Internetin tuomiseksi miljardin uuden käyttäjän ulottuville. Tavoitteen saavuttamisen mahdollistaa Nokian ainutlaatuinen valmius tarjota tehokkaita, mutta edullisia laitteita ja paikallisesti tärkeitä Ovi-palveluja kehittyvien markkinoiden mobiilikäyttäjille. Uuden, ihmisiä yhä laajemmin yhdistävän vision julkistaminen oli Lontoossa järjestetyn Nokia World -tapahtuman viimeisen päivän kohokohta. Visio täydentää eilen julkistettua tehokkaiden älypuhelinten uutta tuoteperhettä ja päivitettyjä Ovi-palveluja. Nokia päivitti myös kehittyville markkinoille tarkoitettujen älypuhelinten tuotesarjansa ja korosti Internet-palvelujen merkitystä maailmassa, jossa neljä viidestä ihmisestä on mobiiliverkon ulottuvissa.

Nokia esitteli tänään strategiansa mobiilin Internetin tuomiseksi miljardin uuden käyttäjän ulottuville. Tavoitteen saavuttamisen mahdollistaa Nokian ainutlaatuinen valmius tarjota tehokkaita, mutta edullisia laitteita ja paikallisesti tärkeitä Ovi-palveluja kehittyvien markkinoiden mobiilikäyttäjille. Uuden, ihmisiä yhä laajemmin yhdistävän vision julkistaminen oli Lontoossa järjestetyn Nokia World -tapahtuman viimeisen päivän kohokohta. Visio täydentää eilen julkistettua tehokkaiden älypuhelinten uutta tuoteperhettä ja päivitettyjä Ovi-palveluja. Nokia päivitti myös kehittyville markkinoille tarkoitettujen älypuhelinten tuotesarjansa ja korosti Internet-palvelujen merkitystä maailmassa, jossa neljä viidestä ihmisestä on mobiiliverkon ulottuvissa.

Nokian Mobile Phones -yksikön johtaja Mary McDowell kertoi puheenvuorossaan, että Nokialla on maailmanmarkkinoiden kasvun hyödyntämisen kannalta ihanteellinen asema, ja se aikoo säilyttää johtavan asemansa massamarkkinoille tarkoitetuissa puhe- ja datapalveluissa.

"Yhä useampi ihminen tulee mukaan tietoyhteiskuntaan käyttäen matkapuhelinta eikä tietokonetta", McDowell totesi. "Koska maailman ihmisistä noin 80 prosenttia asuu matkapuhelinverkon käyttöalueella, matkapuhelin tarjoaa monille tietokoneen käyttöä muistuttavan ensituntuman tietoverkkoon."

Hänen mukaansa Nokia hyödyntää paikallisten kuluttajien tuntemustaan sekä jakeluverkkonsa vahvuutta ja laajuutta luodessaan ja toteuttaessaan edullisia palveluja, joita kuluttajat pitävät arvokkaina, ja joihin heillä on varaa.

Innovaatioita ja tuotevalikoiman uudistuksia
Nokia julkisti äskettäin Nokia X3 Touch and Type -puhelinmallin, ja nyt yhtiö julkisti toisen kosketusnäytön ja perinteisen näppäimistön yhdistävän puhelimen: Nokia C3 Touch and Type. Se on edullinen, klassisen tyylikäs Series 40 -puhelin, jonka ominaisuuksiin kuuluvat ruostumattomasta teräksestä valmistettu runko, 3G, WLAN, viiden megapikselin kamera, salamavalo, musiikkisoitin ja FM-radio sekä tuki jopa 32 gigatavun muistikortille. Laite tarjoaa nopean pääsyn viesti- ja sähköpostipalveluihin, ja se tuo käyttäjän ulottuville myös Ovi Kaupan sovellus- ja pelivalikoiman. Nokia C3 Touch and Type -puhelimen arvioitu veroton myyntihinta on 145 euroa, ja sen toimitusten odotetaan alkavan vuoden 2010 viimeisellä neljänneksellä.

McDowell korosti myös, että laadukkaasti valmistettujen ja oikein hinnoiteltujen laitteiden lisäksi kuluttajat kaikkialla maailmassa kaipaavat sovelluksia, jotka tarjoavat sekä maailmanlaajuisesti että paikallisesti mielekästä sisältöä. Sisällön on oltava käytettävissä nopeasti, helposti ja edullisesti.

"Aiemmin vain älypuhelimiin liitettyjen uudenlaisten palvelujen ja tehokkaiden ohjelmien merkitys kasvaa myös perinteisten matkapuhelinten puolella. Otamme käyttöön kohdistettuja palveluja, jotka vastaavat kuluttajien yhteyksiä, tiedonsaantia ja hintaa koskeviin tarpeisiin."

Kuluttajien tiedontarve ja palvelujen kysyntä kasvussa
Nokia vastaa kasvumarkkinoiden kysyntään monin eri tavoin, muun muassa tarjoamalla integroituja Ovi-palveluja. Lisäksi Nokia tarjoaa Series 40 -kehittäjille monipuolisia liiketoimintamahdollisuuksia.

Ovi Mail
Ovi Mail -palvelussa on yli 14 miljoonaa aktivoitua sähköpostitiliä, joista valtaosa kuuluu kehittyvien markkinoiden käyttäjille. Viimeisen puolen vuoden aikana luoduista sähköpostitileistä 60 prosenttia on avattu Kaakkois-Aasian, Tyynenmeren ja Afrikan alueelta. Yli 77 prosenttia Lähi-idän ja Afrikan alueen käyttäjistä ottaa Ovi Mail -palvelun käyttöön Nokia-matkapuhelimen eikä tietokoneen avulla. Lisäksi yli 80 prosenttia kaikista Ovi Mail -palvelun käyttäjistä lukee sähköpostinsa matkapuhelimellaan.

Ovi-selaimen beetaversio
Nokia osti äskettäin amerikkalaisen mobiiliselaimia ja palvelualustoja valmistavan Novarran. Tämän kaupan seurauksena Nokia tuo Series 40 -alustalle tehokkaat pilvipalvelut, joiden avulla käyttäjät pystyvät hyödyntämään paremmin Internetin tarjoamat mahdollisuudet kehittyvillä markkinoilla. Ovi-selaimesta on julkaistu beetaversio, joka tekee Internetin selaamisesta Series 40 -laitteella nopeampaa, edullisempaa, helpompaa ja henkilökohtaisempaa.

Ovi Musiikki
Paikalliset tarpeet huomioon ottavat musiikkipalvelut ovat tehneet Nokiasta esimerkiksi Brasiliassa, Meksikossa ja Intiassa digitaalisen musiikin suurimman latauspaikan, kun Nokian digitaalisesta musiikista vuonna 2009 saamia tuloja verrataan kansainvälisen tuottajajärjestön IFPI:n (International Federation of the Phonographic Industry) arvioihin. Nokialla on maailman laajin digitaalinen musiikkipalvelutarjonta kattaen 38 markkina-aluetta.

Ovi Kauppa -palvelu Series 40 -puhelimille
Series 40 -puhelimia on käytössä satoja miljoonia. Ovi Kauppa -palvelu tarjoaa Series 40 -puhelinten käyttäjille helpon tavan löytää ja ladata sovelluksia. Lisäksi se tarjoaa kehittäjille monipuolisia liiketoimintamahdollisuuksia. Koska Series 40 on maailman yleisimmin käytössä oleva mobiilialusta, Nokia uskoo, että kolmannen osapuolen kehittäjillä on erinomaiset mahdollisuudet luoda laajaan jakeluun yltäviä sovelluksia, jotka tarjoavat paikallisesti merkittävää sisältöä. Nokia laajensi äskettäin palvelun tavoittavuutta avaamalla Ovi Kaupan Kiinassa.

Palveluja kehittyvien markkinoiden kuluttajille
Ovi Life Tools ja Nokia Money ovat erinomaisia esimerkkejä erityisesti kehittyville markkinoille suunnatuista palveluista. Ne parantavat käyttäjien elämänlaatua tarjoamalla Internetin kautta koulutusta, viihdettä, terveydenhoitoon liittyviä palveluja ja mahdollisuuksia liiketoiminnan kehittämiseen sekä henkilökohtaiseen kehitykseen.

Ovi Life Tools on saatavilla Intiassa, Indonesiassa ja Kiinassa. Sovelluksella on näissä maissa yli 4,7 miljoonaa käyttäjää.

Nokia Money haluaa tarjota kuluttajille matkapuhelimen välityksellä talouden peruspalveluja. YES Bank'in ja Obopay-maksupalvelun kanssa toteutettu Nokia Money -pilottipalvelu Punen kaupungissa Intiassa, nimeltään Mobile Money Services by YES BANK, on jo kaupallisessa käytössä. Palvelu on tarkoitus ottaa vähitellen käyttöön koko Intian alueella, ensimmäiseksi Chandigarhin kaupungissa.

Tuotetietoja, valokuvia ja muuta tiedotusvälineiden käyttöön tarkoitettua materiaalia on saatavilla osoitteesta www.nokia.com/press. Nokia World 2010 -tapahtumasta saa lisätietoja osoitteesta http://events.nokia.com/nokiaworld.

Nokian tavoitteena on, että tuotteemme ja ratkaisumme yhdistävät ihmisiä. Yhdistämme edistyksellisen langattoman teknologian kullekin ihmiselle tärkeisiin palveluihin. Yli 1,3 miljardia ihmistä viestii päivittäin Nokian laitteilla: matkapuhelimilla, älypuhelimilla ja tehokkailla mobiilitietokoneilla. Nokia tuo innovatiiviset palvelut laitteisiinsa Ovi-palvelun (www.ovi.com) avulla - niihin kuuluvat esimerkiksi musiikki, kartat, sähköposti ja erilaiset sovellukset. Nokian omistama NAVTEQ on johtava digitaalisten karttojen ja navigaatiopalveluiden tarjoaja. Nokia Siemens Networks toimittaa laitteita, ratkaisuja ja palveluita viestintäverkkoihin maailmanlaajuisesti.

Lisätietoja tiedotusvälineille:

Nokia
Viestintä
Puh. 07180 34900
Sähköposti: press.services@nokia.com

www.nokia.fi
www.nokia.com

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs