Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Nokia World 2008: Ota Internet omaksesi

Nokia World 2008: Ota Internet omaksesi

Julkaistu: 02.12.2008 klo 10:43
Julkaisija:

Millaista olisikaan, jos voisi aina halutessaan olla yhteydessä ystäviinsä ja läheisiinsä, tietää, mitä he ovat tekemässä ja mitä heille kuuluu. Millaista olisi voida vaivattomasti saada selville, mitä ympärillä, kulman takana ja jopa eri puolilla maailmaa tapahtuu.

Nokia N97 -mobiilitietokone yksilöi Internetin käyttäjän tarpeisiin
Ovi-palvelukokonaisuus täydentyy kartoilla ja sähköpostilla


Millaista olisikaan, jos voisi aina halutessaan olla yhteydessä ystäviinsä ja läheisiinsä, tietää, mitä he ovat tekemässä ja mitä heille kuuluu. Millaista olisi voida vaivattomasti saada selville, mitä ympärillä, kulman takana ja jopa eri puolilla maailmaa tapahtuu.

Juuri tällaista todellisuutta Nokia rakentaa. Osana visionsa konkretisoitumista Nokia esitteli tänään Nokia N97 -mobiliitietokoneen ja Ovi-palvelukokonaisuutta kartoilla ja sähköpostilla täydentävät Maps on Ovi- ja Mail on Ovi -palvelut.

"Tapa, jolla pidämme yhteyttä toisiimme ja meitä ympäröivään maailmaan, on muuttumassa merkittävästi", sanoi Nokian toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo puhuessaan Nokia World 2008 -tapahtumassa Barcelonassa. "Nokia luo itse asiassa aivan uudenlaista Internetiä, jonka avulla pysymme entistä vaivattomammin ajan tasalla ja yhteydessä ympäröivään maailmaan."

"Voimme ottaa Internetin omaksemme, yksilöidä sitä kulloistenkin tarpeidemme mukaan, ja näin tehdä jokapäiväisestä elämästämme helpompaa ja antoisampaa." Kallasvuo muistutti myös, että maailmassa on yli miljardi Nokian matkapuhelinkäyttäjää, mikä antaa yhtiölle mahdollisuuden tuoda Internet osaksi ihmisten elämää laajemmin kuin muille yrityksille on mahdollista, ja "näin Nokia aikoo myös tehdä".

Nokian maailmanlaajuiset toiminnot, NAVTEQin tuoma lisäarvo sekä laajeneva Ovi-palvelukokonaisuus "mahdollistavat sen, että Nokialla on ainutlaatuinen mahdollisuus muuttaa Internet henkilökohtaisemmaksi, ja näin ollen myös merkityksellisemmäksi - tähän eivät perinteiset Internet-yhtiöt pysty."

Nokia N97: Muokkaa Internet mieleiseksesi

Tänään esitelty Nokia N97 -mobiilitietokone on suunniteltu erityisesti kokeneille Internetin käyttäjille. Sisäänrakennettujen A-GPS-sensoreiden ja elektronisen kompassin ansiosta Nokia N97 pystyy päättelemään intuitiivisesti sijaintinsa. Tämän ominaisuuden ansiosta sosiaalisten verkkoyhteisöjen statustietojen päivittäminen käy vaivattomasti ja aina ajantasaisesti. Verkkoyhteisöissä ystäviksi hyväksytyt käyttäjät voivat myös helposti jakaa sosiaalisen sijaintinsa ja siihen liittyviä kuvia tai videoita. Tämä Nseries-tuotesarjan lippulaiva yhdistää suuren 3,5 tuuman kosketusnäytön, yksilöidyn aloitusnäkymän ja täysimittaisen näppäimistön, ja tarjoaa aina avoinna olevan ikkunan käyttäjän suosimille sosiaalisen verkostoinnin sivustoille ja Internet-sivuille.

Maps on Ovi: Enemmän kuin karttapalvelu

Ovi-palveluun yhdistetty Nokia Kartat, Maps on Ovi, on ensimmäinen maksuton palvelu, joka tarjoaa mahdollisuuden matkan suunnitteluun kotona tietokoneella ja tietojen synkronointiin mobiililaitteen kanssa. Näin ennalta suunnitellut matkareitit ja suosikkikohteet ovat matkan aikana jatkuvasti käytettävissä. Lähitulevaisuudessa palvelu tarjoaa mahdollisuuden paikkatietojen tallentamiseen ja järjestämiseen sekä matkareittien suunnitteluun ja muokkaamiseen. Käyttäjät voivat jakaa sijaintitietojaan, kokemuksiaan ja muuta merkityksellistä sisältöä ystävien kanssa ja kutsua ystävät näin mukaan seikkailuun.

Mail on Ovi ja Nokia Messaging: Mobiilisähköposti massamarkkinoille

Noin kolme neljäsosaa maailman väestöstä ei ole koskaan käyttänyt sähköpostia. Moni saa ensimmäisen kokemuksensa sähköpostista mobiililaitteen, ei tietokoneen välityksellä. Mail on Ovi ja Nokia Messaging -palvelut tuovat sähköpostin ja pikaviestit kaikkien saataville Nokia-laitteisiin. Mail on Ovi -palvelun käyttäjät voivat luoda sähköpostitilin ja käyttää sähköpostia sekä Internet-portaalin että mobiililaitteen välityksellä. Nokia Messaging -palvelu tarjoaa Nokia-laitteiden käyttäjille yhteyden suosituimpiin sähköposti- ja pikaviestitileihin: Yahoo! Mail®, Yahoo! Messenger®, Windows Live Hotmail, Gmail, Google Talk ja AOL Mail sekä tuhansien palveluntarjoajien sähköpostiratkaisut eri puolilla maailmaa. Nokia on tähän mennessä toimittanut yli 200 miljoonaa laitetta, joissa sen viestipalveluratkaisut voi ottaa heti käyttöön. Näitä ratkaisuja ovat Nokia Messaging- ja Mail on Ovi -palvelujen lisäksi esimerkiksi Microsoft Exchange Activesync- ja Lotus Notes -yrityssähköpostit.

Avoin innovaatioille

Avoimuudella on tärkeä osa Nokian vision toteutumisessa. Avoimet standardit antavat kolmansille osapuolille mahdollisuuden kehittää Nokian ratkaisuihin liittyviä palveluja ja sovelluksia. Symbian Foundation -säätiö tulee tarjoamaan mobiilialan johtaville yrityksille puitteet avoimen lähdekoodin alustan kehittämiseen mobiilitietokoneille ja palveluille. Tällä hetkellä 3,5 miljoonaa kehittäjää työstää Symbian OS -käyttöjärjestelmälle S60-alustalla, ja saatavilla on yli 10 000 sovellusta.

Nokia luo kolmansille osapuolille mahdollisuuksia myös innovatiivisten widget-pienoissovellusten ja muiden Internet-palvelusovellusten kehittämiseen Nokia-laitteille. Tällaisia ovat esimerkiksi sosiaalisiin verkostoihin liittyvät sovellukset Nokia N97 -mobiilitietokoneen aloitusnäytöllä. Nokia aikoo tarjota vuoden sisällä uusia ja kiinnostavia yhteistyömahdollisuuksia yksilöityjen Internet-sovellusten luomiseksi Nokia-laitteisiin.

Lisätietoja ja lehdistömateriaalia Nokia World 2008 -tapahtumasta ja siellä julkistetuista uutisista:

http://events.nokia.com/nokiaworld
www.nokia.com/press/nokiaworld08

Nokia on maailman johtava langattoman viestinnän yritys, joka vie eteenpäin yhdistyvän Internet- ja viestintäteollisuuden kasvua ja muutosta. Laajan matkaviestinvalikoimansa avulla Nokia tarjoaa ihmisille elämyksiä musiikin, navigaation, videon, television, kuvien, pelien ja langattomien yrityspalvelujen alueilla. Avainasemassa ovat kuluttajille suunnatut Internet-palvelut sekä yritysratkaisut. Nokia Siemens Networks toimittaa laitteita, ratkaisuja ja palveluita viestintäverkkoihin.

Lisätietoja tiedotusvälineille:

Nokia
Viestintä
Puh. 07180 34900
Sähköposti: press.services@nokia.com

www.nokia.com
www.nokia.fi

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs