Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Nokia Technopolis Innovation Mill -hanke loi ensimmäisen toimintavuotensa aikana yli 100 uutta työpaikkaa ja keräsi yli viisi miljoonaa euroa rahoitusta

Nokia Technopolis Innovation Mill -hanke loi ensimmäisen toimintavuotensa aikana yli 100 uutta työpaikkaa ja keräsi yli viisi miljoonaa euroa rahoitusta

Julkaistu: 06.05.2010 klo 12:06
Julkaisija:

Vuosi sitten Nokia, Technopolis ja Tekes käynnistivät Nokia Technopolis Innovation Mill -hankkeen, jonka tavoitteena on vahvistaa suomalaista ICT-klusteria ja synnyttää suomalaisyritysten tuottamia uusia tuotteita ja palveluita kansainvälisille markkinoille. Hanke on vuoden aikana luonut Suomeen yhteensä 120 uutta työpaikkaa, 12 uutta yritystä ja kerännyt yli viisi miljoonaa euroa riskipääoma- sekä bisnesenkelirahoitusta.

Vuosi sitten Nokia, Technopolis ja Tekes käynnistivät Nokia Technopolis Innovation Mill -hankkeen, jonka tavoitteena on vahvistaa suomalaista ICT-klusteria ja synnyttää suomalaisyritysten tuottamia uusia tuotteita ja palveluita kansainvälisille markkinoille. Hanke on vuoden aikana luonut Suomeen yhteensä 120 uutta työpaikkaa, 12 uutta yritystä ja kerännyt yli viisi miljoonaa euroa riskipääoma- sekä bisnesenkelirahoitusta.

"Ohjelman alkutaival on ollut rohkaiseva. Nokia haluaa osaltaan tukea suomalaisia ICT-yrityksiä ja auttaa niitä kehittämään kansainvälisesti kilpailukykyistä liiketoimintaa. Tällaiset yhteistyöhankkeet hyödyttävät koko yhteisöä laajalti", kommentoi Nokian yhteistyösuhteista ja yhteiskuntavastuusta vastaava johtaja Esko Aho.

Kolmivuotinen Nokia Technopolis Innovation Mill -hanke on onnistunut rakentamaan Suomeen uudenlaisen toimintamallin uusien yritysten, tuotteiden ja palveluiden synnyttämiseksi. Nokian, rahoittajana toimivan Tekesin sekä hankkeen koordinoijana toimivan Technopoliksen yhteistyö on muokannut perinteisiä liiketoimintamalleja tarjoamalla hankkeeseen osallistuville suomalaisyrityksille varsinaisten ideoiden lisäksi myös rahoitusta ja palveluita liiketoiminnan kehittämiseksi. Hankkeessa mukana on myös kymmenen kaupunkia, joiden tavoitteena on vahvistaa hankkeen kautta omien alueidensa yritystoimintaa.

Technopolis, tietointensiivisten yritysten ja yhteisöjen toimintaympäristöihin ja palveluihin erikoistunut pörssiyritys, toimii hankkeen koordinoijana ja tarjoaa liiketoiminnan kehittämisen palveluita pääomarahoituksen tueksi.

"Olemme ylittäneet hankkeen ensimmäiselle toimintavuodelle asettamamme tavoitteet. Hyödyntämällä Nokian tutkimus- ja tuotekehitystoiminnan mittavia tuloksia sekä välittämällä siellä syntyviä ideoita suomalaisille ICT-yrityksille, olemme onnistuneet tavoitteessamme luoda kasvavia pk-yrityksiä ja työpaikkoja Suomeen", summaa Technopoliksen toimitusjohtaja Keith Silverang.

Ensimmäisen toimintavuoden satona kaksitoista uutta yritystä
Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa Nokia ja Technopolis kävivät läpi tuhansia ideoita, joista ohjelmaan päätyi yhteensä noin sata. Nokian kädenojennuksen, Technopoliksen yrityksille tarjoamien liiketoiminnan kehittämispalveluiden sekä Tekesin ja kaupunkien tarjoaman rahoituksen avulla on syntynyt jo yhteensä kaksitoista uutta yritystä, joiden kasvupotentiaali on merkittävä.

Tarjolle tulevien ideoiden joukosta löytyi muun muassa ympäristö- ja energiatekniikkaan, paikkatietoon, lähitunnistamiseen, turvallisuuteen, terveydenhuoltoon ja tulevaisuuden internetpalveluihin liittyviä innovaatioita. Hankkeen ensimmäisen toimintavuoden aikana myönteisen rahoituspäätöksen ovat saaneet yhteensä 18 yritystä. Kuluvan vuoden aikana uusia rahoituspäätöksiä arvioidaan myönnettävän noin 10 lisää.

Tekes, teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskus, myöntää puolet hankkeen julkisesta rahoituksesta. Tämän lisäksi hankkeessa mukana olevat kaupungit tarjoavat toisen puolen rahoituksesta tavoitteenaan kehittää ICT-sektoria ja sen sovellusten hyödyntämistä alueellaan.

"Hankkeen tulokset ovat odotettua parempia, mistä olemme Tekesissä hyvin tyytyväisiä. Yksi Tekesin toiminnan painopisteistä on edistää uusien yritysten syntyä ja kasvua. Nokia Technopolis Innovation Mill -hanke on jo osoittanut toimivuutensa tässä työssä. Tekes on keskustellut eri yhteyksissä jo useita vuosia tällaisesta mahdollisuudesta. On hienoa, että Nokia on ryhtynyt toteuttamaan ajatusta", Tekesin pääjohtaja Veli-Pekka Saarnivaara sanoo.

"Yhteiskuntavastuu on ollut meille alusta saakka keskeinen lähtökohta. Koska vain pieni osa Nokian ideoista päätyy tuotteiksi tai palveluiksi ja sen vuoksi on hienoa, että voimme Innovation Mill -hankkeen kautta löytää niille uusia ympäristöjä, joissa ne voivat kukoistaa ", Aho kommentoi.

Kesän ja syksyn aikana on tarkoitus tehdä vielä lisää rahoituspäätöksiä. Hankkeessa syntyvien kehitysprojektien kokonaisarvoksi tavoitellaan 8 miljoonaa euroa, josta julkisen rahoituksen osuus on 4,5 miljoonaa euroa.

"Hankkeen tulokset arvioidaan syksyllä 2010. Sen perusteella harkitsemme mahdollista toiminnan laajentamista, jos muutkin yritykset ovat halukkaita vastaavaan toimintaan", Saarnivaara sanoo.

Nokian tavoitteena on, että tuotteemme ja ratkaisumme yhdistävät ihmisiä. Yhdistämme edistyksellisen langattoman teknologian kullekin ihmiselle tärkeisiin palveluihin. Yli 1,2 miljardia ihmistä viestii päivittäin Nokian laitteilla: matkapuhelimilla, älypuhelimilla ja tehokkailla mobiilitietokoneilla. Nokia tuo innovatiiviset palvelut laitteisiinsa Ovi-palvelun (www.ovi.com) avulla - niihin kuuluvat esimerkiksi musiikki, kartat, sähköposti ja erilaiset sovellukset. Nokian omistama NAVTEQ on johtava digitaalisten karttojen ja navigaatiopalveluiden tarjoaja. Nokia Siemens Networks toimittaa laitteita, ratkaisuja ja palveluita viestintäverkkoihin maailmanlaajuisesti.

Technopolis Oyj on tietointensiivisten yritysten ja yhteisöjen toimintaympäristöihin ja palveluihin erikoistunut pörssiyritys. Sen palvelukokonaisuudessa yhdistyvät yritys- ja kehityspalvelut sekä nykyaikaiset toimitilat. Tällä hetkellä noin 16 000 ihmistä ja lähes 1 200 yritystä ja yhteisöä toimii Technopoliksen tiloissa Espoossa, Helsingissä, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lappeenrannassa, Oulussa, Tampereella ja Vantaalla sekä Pietarissa. Technopolis Oyj on listattu Nasdaq OMX Helsinkiin. www.technopolis.fi

Tekes on tutkimus- ja kehitystyön sekä innovaatiotoiminnan rahoittaja ja asiantuntija. Tekesin ohjelmat ovat yritysten ja tutkimusyhteisöjen välisen tiedonvaihdon ja verkottumisen foorumeita. Tekes ohjaa noin puolet yrityksille, yliopistoille, korkeakouluille ja tutkimuslaitoksille myöntämästään rahoituksesta ohjelmien kautta. www.tekes.fi

 

Lisätietoja tiedotusvälineille:

Nokia
Viestintä
Puh. 07180 34900
Sähköposti: press.services@nokia.com

Keith Silverang, toimitusjohtaja, Technopolis
Puh. 040 566 7785, email keith.silverang@technopolis.fi

Juha Tanskanen, teknologia-asiantuntija, Tekes
Puh. 050 557 7860, email juha.tanskanen@tekes.fi


www.nokia.fi
www.nokia.com

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs