Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Nokia Kartat täydentyy uusilla verkkopalveluilla ja muilla päivityksillä

Nokia Kartat täydentyy uusilla verkkopalveluilla ja muilla päivityksillä

Julkaistu: 02.12.2008 klo 10:22
Julkaisija:

Uusi Ovi-yhteensopiva versio tarjoaa kolmiulotteisia maamerkkejä, mahdollisuuden reittien suunnitteluun verkossa ja muita uusia ominaisuuksia

Uusi Ovi-yhteensopiva versio tarjoaa kolmiulotteisia maamerkkejä, mahdollisuuden reittien suunnitteluun verkossa ja muita uusia ominaisuuksia

Nokia on julkistanut viimeisimmän version palkitusta Nokia Kartat -palvelustaan, jota on täydennetty Ovi by Nokia -kokonaisuuteen kuuluvalla yksilöitävällä online-karttapalvelulla. Ovi-palveluun yhdistettynä Nokia Kartat on ensimmäinen maksuton kartta- ja navigointipalvelu, joka tarjoaa mahdollisuuden matkareitin suunnitteluun tietokoneella ja tietojen synkronointiin mobiililaitteen kanssa. Näin ennalta suunnitellut matkareitit ja suosikkikohteet ovat matkan aikana jatkuvasti käytettävissä.

Nokia Kartat -sovelluksen uusiin ominaisuuksiin kuuluvat myös korkearesoluutioiset ilmakuvat, kolmiulotteiset maamerkit 216 kaupungista, maastokartat sekä reitin yleisnäkymä, joka on käytettävissä sekä reitityksen että vaiheittaisen Aja-autosuunnistuspalvelun aikana. Aja-palvelu on ostettavissa erikseen Nokia Kartat
-sovellukseen.

"Nokia on parantanut entisestään Nokia Kartat -sovelluksen käytettävyyttä, ja palvelun käytännöllisyys on nähtävissä nyt myös verkossa, kun Nokia Kartat on yhdistetty Ovi-palveluihin", sanoo Nokian paikannukseen perustuvista palveluista vastaava johtaja Michael Halbherr. "Nokia Kartat on ainoa palvelu, joka tarjoaa mahdollisuuden suosikkikohteiden synkronointiin mobiililaitteen ja tietokoneen välillä. Juuri tästä syystä muiden henkilökohtaisten navigaatiolaitteiden käyttäjien kannattaa vaihtaa Nokia-laitteisiin ja Nokia Kartat -palveluun."

Ovi-palveluun yhdistetty Nokia Kartat, Maps on Ovi, on pian paljon muutakin kuin karttatyökalu. Lähitulevaisuudessa palvelu tarjoaa mahdollisuuden paikkatietojen tallentamiseen ja järjestämiseen sekä matkareittien suunnitteluun - editointimahdollisuuden ansiosta matkailijalla on myös vapaus muuttaa mieltään. Käyttäjät voivat jakaa sijaintitietojaan, kokemuksiaan ja muuta merkityksellistä sisältöä ystävien kanssa ja kutsua ystävät näin mukaan seikkailuun.

Muita uusia Nokia Kartat -palvelun ominaisuuksia ovat välitön yhteys reaaliaikaiseen tietoon, kuten kamerahälytyksiin, turvapistetietoihin ja liikennetietoihin valituista maista. Wcities-tapahtumaoppaat puolestaan tarjoavat reaaliaikaista tietoa tapahtumista ja elokuvatarjonnasta yli 450 kohteessa.

Kävele-kävelysuunnistuspalvelu vie edellisen version toimintoja askeleen eteenpäin. Palveluun on lisätty suoralinjainen opastus, joka kertoo lyhimmän kävelymatkan kahden pisteen välillä. Kaupunkiympäristössä merkkiäänet ja värinähälytykset ilmoittavat Kävele-palvelua käytettäessä, milloin reitin varrella on käännyttävä. Kartat ovat entistä yksityiskohtaisempia: käyttäjä näkee nyt esimerkiksi saman metroaseman eri sisäänkäynnit.

Karttojen korkeampi laatu on seurausta Nokian ja NAVTEQ:n yhteistyöstä. Tiivis yhteistyö auttaa Nokiaa hyödyntämään entistä paremmin NAVTEQ:n toimittamaa karttatietoa. Tämä näkyy korkealaatuisina ja kattavina karttoina, jotka puolestaan mahdollistavat entistäkin tehokkaammat paikannuspalvelut.

Nokia Kartat -sovelluksen uusi versio valituille mobiililaitteille on saatavilla Nokia Beta Labs -verkkosivuilla osoitteessa www.nokia.com/betalabs. Maps on Ovi online-versio on osoitteessa http://maps.ovi.com.
Molemmat julkaistaan beta-versioina, joissa kaikki ominaisuudet eivät välttämättä ole vielä käytettävissä. Nämä ominaisuudet lisätään seuraaviin versioihin.


Lisätietoja ja lehdistömateriaalia Nokia World 2008 -tapahtumasta ja siellä julkistetuista uutisista:

http://events.nokia.com/nokiaworld
www.nokia.com/press/nokiaworld08

Nokia on maailman johtava langattoman viestinnän yritys, joka vie eteenpäin yhdistyvän Internet- ja viestintäteollisuuden kasvua ja muutosta. Laajan matkaviestinvalikoimansa avulla Nokia tarjoaa ihmisille elämyksiä musiikin, navigaation, videon, television, kuvien, pelien ja langattomien yrityspalvelujen alueilla. Avainasemassa ovat kuluttajille suunnatut Internet-palvelut sekä yritysratkaisut. Nokia Siemens Networks toimittaa laitteita, ratkaisuja ja palveluita viestintäverkkoihin.


Lisätietoja tiedotusvälineille:

Nokia
Viestintä
Puh. 07180 34900
Sähköposti: press.services@nokia.com

www.nokia.com
www.nokia.fi

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs