Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Nokia julkisti huipputehokkaiden älypuhelinten tuoteperheen ja Ovi-palveluja Nokia World-tapahtumassa; tulevaisuuden sijaintipohjainen visio totta jo tänään

Nokia julkisti huipputehokkaiden älypuhelinten tuoteperheen ja Ovi-palveluja Nokia World-tapahtumassa; tulevaisuuden sijaintipohjainen visio totta jo tänään

Julkaistu: 14.09.2010 klo 12:03
Julkaisija:

Nokia julkisti tänään huipputehokkaiden älypuhelinten tuoteperheen Nokia World -tapahtumassa Lontoossa, jonne ovat kokoontuneet mobiimaailman innokkaimmat seuraajat. Nokian uusi Symbian-alusta tuo merkittäviä parannuksia tehokkuuteen ja käyttökokemukseen. Nokian uudet älypuhelimet ovat myös täysin yhteensopivia parannettujen Ovi-palvelujen ja -sovellusten kanssa. Uusi tuoteperhe tukee vahvasti Nokian näkemystä tulevaisuuden mobiiliteollisuudesta, joka perustuu entistä enemmän sosiaalisiin verkostoihin sekä sijaintipohjaisiin laitteisiin ja kokemuksiin.

Nokia julkisti tänään huipputehokkaiden älypuhelinten tuoteperheen Nokia World -tapahtumassa Lontoossa, jonne ovat kokoontuneet mobiimaailman innokkaimmat seuraajat. Nokian uusi Symbian-alusta tuo merkittäviä parannuksia tehokkuuteen ja käyttökokemukseen. Nokian uudet älypuhelimet ovat myös täysin yhteensopivia parannettujen Ovi-palvelujen ja -sovellusten kanssa. Uusi tuoteperhe tukee vahvasti Nokian näkemystä tulevaisuuden mobiiliteollisuudesta, joka perustuu entistä enemmän sosiaalisiin verkostoihin sekä sijaintipohjaisiin laitteisiin ja kokemuksiin.

Nokia World -tapahtumassa julkistettiin muun muassa seuraavat uutiset:

- Kolme uutta älypuhelinta Nokia E7-, Nokia C7- ja Nokia C6, muodostavat yhdessä aiemmin julkistetun Nokia N8 -älypuhelimen kanssa Symbian-tuoteperheen.
- Symbian-alustan viimeisin versio tarjoaa yli 250 uutta ominaisuutta ja parannusta tämän miljoonille älypuhelimen käyttäjille tutuksi tulleen alustan helppokäyttöisiin perusominaisuuksiin.
- Esittelyssä oleva Nokia N8 -älypuhelin on äärimmäisen edistyksellinen viihdekeskus ja maailman paras kamerapuhelin.
- Nokia N8 -älypuhelimen myötä Ovi Kauppa -palvelusta tulee entistäkin monipuolisempi kokemus. Palvelun käyttäjäystävällistä ulkoasua ja yleistuntumaa on kehitetty edelleen, ja Ovi Kauppa tarjoaa entistä laajemman valikoiman suosittuja ja ainutlaatuisia sovelluksia ja pelejä.
- Ilmaisen Ovi Kartat -sovelluksen viimeisin beetaversio tarjoaa uusia ominaisuuksia autoilijoille ja jalankulkijoille.

"Tänään olemme aloittaneet toden teolla taistelun älypuhelinten markkinajohtajuudesta", sanoi Nokian Markets-yksikön johtaja Niklas Savander Nokia World -tapahtumassa. "Vaikka markkinoille on tullut uusia kilpailijoita, Symbian on edelleen maailman laajimmin käytetty älypuhelinalusta. Nokian uudessa älypuhelinten tuoteperheessä on Symbian-käyttöjärjestelmän viimeisin versio, joka on entistäkin nopeampi, helppokäyttöisempi ja tehokkaampi. Uusi Symbian-alusta tarjoaa entistä enemmän mahdollisuuksia myös sovelluskehittäjille." Savander kertoi myös Nokia N8 älypuhelimen saamasta hyvästä vastaanotosta. "Meillä on suuret odotukset Nokia N8 -mallin suhteen. Kuluttajien kiinnostus on ollut valtavaa, ja verkossa tehtyjen ennakkotilausten määrä on Nokian historian suurin."

Älypuhelin jokaiseen makuun
Nokia N8 -älypuhelimen lisäksi uuteen tuoteperheeseen kuuluvat seuraavat entistäkin nopeammat ja intuitiivisemmin toimivat älypuhelimet:

- Nokia E7 on äärimmäisen edistyksellinen yrityspuhelin, jonka ominaisuuksiin kuuluu muun muassa Microsoft Exchange ActiveSync. Nokia E7 tarjoaa suoran, reaaliaikaisen ja turvallisen yhteyden työsähköpostiin ja muihin henkilökohtaisiin sovelluksiin. Tässä uutuusmallissa on myös täysimittainen näppäimistö sekä neljän tuuman kosketusnäyttö, jossa on hyödynnetty ulkokäyttöä parantavaa Nokia ClearBlack -teknologiaa. Laitteen koko ja muoto on suunniteltu tekemään asiakirjojen, taulukoiden ja esitysten lukeminen ja käsittely mahdollisimman helpoksi. Yritystason turvallisuusratkaisujen ansiosta tietoja voi käsitellä rauhallisin mielin. Nokia E7 -älypuhelimen arvioitu veroton myyntihinta on 495 euroa.

- Nokia C7 on kauniisti muotoiltu sulavalinjainen älypuhelin, joka on suunniteltu käytettäväksi etenkin sosiaalisissa verkostoissa. Laitteelle saa reaaliaikaiset päivitykset Facebookin ja Twitterin kaltaisista sosiaalisista verkostopalveluista, ja Yahoo!- ja Gmail-tilien uudet sähköpostit voi tarkistaa suoraan aloitusnäytöltä. Nokia C7 -älypuhelimessa on 3,5 tuuman AMOLED-kosketusnäyttö. Laitteen muotoilu on silmiä hivelevä yhdistelmä ruostumatonta terästä, lasia ja pyöristettyjä kulmia. Nokia C7 -älypuhelimen arvioitu veroton myyntihinta on 335 euroa.

- Nokia C6 on pieni ja tyylikäs älypuhelin. Laitteessa on 3,2 tuuman AMOLED-kosketusnäyttö, jossa on hyödynnetty ulkokäyttöä parantavaa Nokia ClearBlack -teknologiaa. Sosiaalisten verkostopalvelujen parhaiden ominaisuuksien lisäksi uusi Nokia C6 (C6-01) tarjoaa mobiiliviihdettä ruostumattoman teräksen ja lasin yhdistelmänä. Voit olla yhteydessä sähköpostiin ja Ovi Musiikkikaupan miljoonien kappaleiden valikoimaan sekä ladata Ovi Kaupan sovelluksia ja pelejä. Nokia C6 -älypuhelimen arvioitu veroton myyntihinta on 260 euroa.

Nokian uuden tuoteperheen älypuhelimilla on monia yhteisiä piirteitä. Nokia N8-, Nokia E7-, Nokia C7- ja Nokia C6 -puhelimissa on Symbian-käyttöjärjestelmän viimeisin versio. Symbian on maailman suosituin älypuhelinalusta, jonka uusin versio yhdistää innovatiiviset ja intuitiivisesti käytettävät ominaisuudet lukuisiin parannuksiin ja uusiin omaisuuksiin, joita ovat esimerkiksi useamman aloitusnäytön tuki, visuaalinen moniajo ja eleohjaus. Lisäksi näyttöön ilmestyy huomattavasti aiempaa harvemmin kehotteita, jotka vaativat käyttäjältä toimenpiteitä. Symbian-käyttöjärjestelmän tutut perusominaisuudet eivät kuitenkaan ole muuttuneet. Miljoonat käyttäjät pystyvät siis käyttämään Nokian uusia älypuhelimia välittömästi, ilman opettelua. Käyttökokemusta täydentävät maksuton Ovi Kartat -sovellus, Ovi Kauppa, viestiominaisuudet, sosiaaliset verkostopalvelut sekä muut uutuusmallien vakio-ominaisuudet.

Nokia E7-, Nokia C7- ja Nokia C6 -älypuhelinten toimitusten odotetaan alkavan ennen vuoden 2010 loppua.

Sisältöä jokaiseen makuun
Nokian uusi Symbian-älypuhelinten tuoteperhe tarjoaa täysin uudistetun Ovi Kauppa -palvelun, jonka käyttöliittymä on selkeämpi ja helppokäyttöisempi. Uuden kokoelmaominaisuuden ansiosta käyttäjä voi ladata entistäkin nopeammin jo saatavilla olevia tai pian saataville tulevia suosittuja sovelluksia ja pelejä, kuten foursquare, Angry Birds, Need for Speed Shift ja Real Golf 2011. Lisäksi tietyt sovellukset, kuten Audiotube, Tesco ja monet muut sovellukset, ovat edelleen saatavilla vain Ovi Kauppa -palvelusta. Valikoimaan kuuluu tietysti myös Fring- ja Shazam-sovellusten ja Asphalt 5 -pelin kaltaisia kestosuosikkeja.

Yhdenmukainen Symbian-alusta ja Qt-ympäristö tekevät laajalle käyttäjäkunnalle tarkoitettujen älypuhelinsovellusten luomisen entistä helpommaksi kehittäjille.

Mobiilimaailman keskipisteessä
Ovi Kartat -sovellus on maailman kattavin auto- ja kävelynavigointipalvelu, mutta sen tuominen maksuttomana Nokian älypuhelimiin oli vasta alkua. Ovi Kartat -palvelun viimeisin beetaversio, joka tuli saataville tänään, tarjoaa entistäkin yksityiskohtaisemmat kartat ja lukuisia uusia ominaisuuksia, kuten metro-, raitioliikenne- ja paikallisjunatiedot 85 kaupungissa eri puolilla maailmaa, reaaliaikaisia liikennetietoja, turvallisuusvaroitukset myös ilman navigoinnin käyttöä, pysäköintitietoja ja huoltoasemien sijaintitietoja sekä nopeusrajoitustietoja. Myös hakuominaisuuksia on parannettu, ja käyttäjät voivat lähettää välittömästi sijaintinsa teksti- tai sähköpostiviestinä muihin selainominaisuuksilla varustettuihin puhelimiin.

Uusia lisälaitteita meneville käyttäjille
Nokia esitteli myös uudet Nokia BH-905i -Bluetooth-stereokuulokkeet jotka aktiivisen melunvaimennustekniikan ansiosta tarjoavat entistäkin paremman äänenlaadun sekä viisi uutta Bluetooth-kuuloketta.

Tuotetietoja, valokuvia ja muuta tiedotusvälineiden käyttöön tarkoitettua materiaalia on saatavilla osoitteesta www.nokia.com/press. Nokia World 2010 -tapahtumasta saa lisätietoja osoitteesta http://events.nokia.com/nokiaworld

Nokian tavoitteena on, että tuotteemme ja ratkaisumme yhdistävät ihmisiä. Yhdistämme edistyksellisen langattoman teknologian kullekin ihmiselle tärkeisiin palveluihin. Yli 1,3 miljardia ihmistä viestii päivittäin Nokian laitteilla: matkapuhelimilla, älypuhelimilla ja tehokkailla mobiilitietokoneilla. Nokia tuo innovatiiviset palvelut laitteisiinsa Ovi-palvelun (www.ovi.com) avulla - niihin kuuluvat esimerkiksi musiikki, kartat, sähköposti ja erilaiset sovellukset. Nokian omistama NAVTEQ on johtava digitaalisten karttojen ja navigaatiopalveluiden tarjoaja. Nokia Siemens Networks toimittaa laitteita, ratkaisuja ja palveluita viestintäverkkoihin maailmanlaajuisesti.

Lisätietoja tiedotusvälineille:

Nokia
Viestintä
Puh. 07180 34900
Sähköposti: press.services@nokia.com

www.nokia.fi
www.nokia.com

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs