Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Nettisivun latautumisen odottelu yhtä stressaavaa kuin kauhuelokuvan katselu

Ericsson

Nettisivun latautumisen odottelu yhtä stressaavaa kuin kauhuelokuvan katselu

Tiedote.
Julkaistu: 26.02.2016 klo 08:00
Julkaisija: Ericsson

Jo muutaman sekunnin ero nettiyhteyden nopeudessa vaikuttaa käyttökokemukseen ja stressitasoihin. Ericssonin tutkimuksessa havaittiin, että nopealla ja sulavalla internetyhteydellä toimivaa älypuhelinta käyttäneet koehenkilöt stressaantuivat vähiten ja olivat tyytyväisimpiä palveluntarjoajaan. Tutkimuksessa koehenkilöiden tunnereaktioita ja kognitiivista aktiivisuutta selvitettiin aivosähkökäyrätutkimuksella sekä tarkkailemalla sydämen sykettä ja silmien liikettä. Koehenkilöistä havaittiin, että jo kahden sekunnin viiveellä on stressaava vaikutus. 

Ericssonin ConsumerLab -tutkimuksessa selvitettiin, miten 18–52-vuotiaat koehenkilöt reagoivat mobiilisisältöjen latausajan pituuteen. Kokeessa älypuhelinta käyttävät koehenkilöt suorittivat erilaisia tehtäviä, joissa piti selata verkkosivuja ja katsella videoita. Osallistujien reaktioita sisällön latausaikaan testattiin vaihtelemalla käytettävän mobiililaajakaistaverkon suorituskykyä: välillä koehenkilö pääsi sisältöön viiveettä, joskus viive pidettiin kahden sekunnin pituisena ja osa joutui odottelemaan kuuden sekunnin ajan. Vaihtelemalla latautumisajan pituutta pyrittiin havaitsemaan muun muassa eroja käyttäjän stressitasoissa ja muissa fysikaalisissa reaktioissa.

Tutkimuksessa selvisi, että täysin viiveettä mobiilisisältönsä saaneet koehenkilöt stressaantuivat vähiten ja heidän sydämensyke pysyi normaalina. Pienikin viive sisällön latautumisessa käynnisti reaktiot koehenkilössä: kahden tai kuuden sekunnin viive nosti stressitasoja 15 prosenttiyksikköä verrattuna latautumiseen ilman viivettä. Lisäksi odotellessa sydämen lyöntitiheys kasvoi 38 prosenttia normaalitilaan verrattuna. Joutuessaan odottelemaan pitkään koehenkilöiden stressitasot nousevat siis tasolle, joka vastaa matematiikan koetta tai kauhuelokuvan katsomista yksin. Tutkimuksessa havaittiin myös, että videoiden alkamisen odottelu (time-to-content) ei ole yhtä stressaavaa kuin se, jos video katkeaa kesken kaiken (re-buffering delays). Kuuden sekunnin viive kesken suoratoiston nosti stressitasoja yli kolmanneksella.

ConsumerLab selvitti lisäksi, miten sisällön latautuminen viiveettä vaikuttaa kuluttajan sitoutumiseen operaattoriin. Kun koehenkilö pääsi haluamaansa sisältöön välittömästi, halukkuus suositella (Net Promoter Score, NPS) kasvoi 4,5 pisteellä. Keskiverto viive on operaattorin kannalta epäsuosiollisin, sillä kahta sekuntia pidempään odottanut kuluttaja uskoi odotusajan johtuvan operaattorin lisäksi myös sisällöntarjoajasta.

Ericsson ConsumerLabin tutkimus sisältyy tuoreeseen Ericsson Mobility Reportin päivitykseen, joka tehtiin Barcelonan Mobile World Congressia varten. Raportti esittelee mobiiliverkon suorituskyvyn vaikutuksia kuluttajissa sekä kuluttajien havaintoja mobiilioperaattoreista ja digitaalisista sisällöntarjoajista.

Ericssonin Mobility Report sekä Ericssonin Traffic Exploration Tool -työkalu löytyvät täältä:
www.ericsson.com/ericsson-mobility-report.


LISÄTIETOJA

Milla Nummenpää
Viestintäjohtaja, Ericsson
Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556
milla.nummenpaa@ericsson.com

Ericssonin näkemyksiä ja tutkimustietoa liittyen yhteiskuntien verkottumiseen:
http://www.ericsson.com/thinkingahead/networked_society.

Painolaatuiset kuvat ja lähetyslaatuiset videot lehdistön käyttöön:
www.ericsson.com/press.

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologioiden ja -palvelujen tarjoaja, joka rakentaa eturintamassa verkottunutta yhteiskuntaa. Meillä on pitkät asiakassuhteet maailman suurimpien teleoperaattorien kanssa, minkä ansiosta ihmiset, yritykset ja yhteiskunnat voivat paremmin hyödyntää mahdollisuuksiaan ja luoda kestävämpää tulevaisuutta. 

Palvelumme, ohjelmistomme ja infrastruktuurimme – erityisesti mobiilin, laajakaistan ja pilviteknologian osalta – auttavat tietoliikenne- ja muita aloja menestymään liiketoiminnassaan, toimimaan tehokkaammin, parantamaan käyttäjäkokemusta ja tarttumaan uusiin tilaisuuksiin. 

Noin 115 000 ammattilaistamme sekä asiakkaamme 180 eri maassa tekevät meistä maailmanlaajuisen teknologia- ja palvelujohtajan. Tukemamme verkot yhdistävät yli 2,5 miljardia käyttäjää, ja niiden kautta kulkee 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä. Investoimalla tutkimukseen ja kehitykseen varmistamme, että ratkaisumme ja asiakkaamme pysyvät eturintamassa. 

Vuonna 1876 perustetulla Ericssonilla on pääkonttori Tukholmassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2014 oli 33,1 miljardia Yhdysvaltain dollaria (228,0 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja New Yorkin NASDAQissa. 

Suomen Ericsson työllistää noin tuhat osaajaa, ja yrityksen päätoimipiste on Kirkkonummella. Toiminta Suomessa pohjautuu kolmeen vahvaan osaamisalueeseen: tutkimukseen ja tuotekehitykseen, paikallisia asiakkaita palvelevaan myyntiin ja palveluorganisaatioon, joka keskittyy sekä paikallisiin että kansainvälisiin asiakkaisiin. Suomen Ericsson sijoittui Great Place To Work -organisaation vuoden 2014 Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksessa sijalle kolme suurten yritysten sarjassa.

www.ericsson.com 
www.ericsson.com/news
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/ericsson
www.youtube.com/ericsson
www.twitter.com/ericsson_fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs