Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Näin saat älypuhelimesi akun kestämään juhannuksena

Elisa Oyj

Näin saat älypuhelimesi akun kestämään juhannuksena

Tiedote.
Julkaistu: 22.06.2016 klo 08:00
Julkaisija: Elisa Oyj

Juhannus on juhla-aikaa, jota tyypillisesti vietetään ulkona. Virtalähdettä ei aina ole lähettyvillä, kuvia otetaan ja juhannuksia toivotellaan. Älypuhelimen akku saattaa aktiivisessa käytössä loppua kesken päivän.

Elisan parhaat asiantuntijat kertoivat omat vinkkinsä, joilla akun saa kestämään pidempään:

1 Käytä virransäästötoimintoja

Puhelimista löytyy usein automaattinen virransäästötila, joka asettaa kerralla monta toimintoa säästöliekille. Tämä toiminto löytyy niin iPhoneista kuin Android-puhelimista.

2 Säädä näytön kirkkautta

Yksi suurimmista akkusyöpöistä on kaikissa mobiililaitteissa näyttö. Mitä kirkkaampi näyttö, sitä enemmän se syö akkua.

3 Rajoita ilmoituksia

Yksittäinen ilmoitus ei syö akkua kuin hitusen. Jokainen ilmoitus herättää puhelimen kuitenkin hetkeksi. Jos ilmoituksia tulee jatkuvasti, akku on kovilla.

4 Poista turhat paikannukset

Moni sovellus haluaa ylläpitää paikannusta, vaikkei tietoa tarvitsekaan. Paikannus on kuitenkin akunsyöjä.

5 Karsi ylimääräiset sovellukset

Mikäli jokin sovellus käyttää paljon akkua, mutta itse sovelluksella ei ole juurikaan käyttöä, se kannattaa poistaa. Muutenkin puhelin kannattaa säännöllisesti putsata turhista sovelluksista. Ne paitsi kuluttavat akkua, vievät myös muistitilaa.

6 Kytke akkusyöpöt ominaisuudet pois päältä

Bluetooth on näppärä tapa liittää lisälaitteita, ja NFC-toiminnolla voi nykyisin vaikkapa maksaa kaupassa. Jos kummallakaan ei ole käyttöä juhannuksenjuhlinnan keskellä, voi ne ottaa pois käytöstä helposti puhelimen asetuksista. 

7 Ota matkaan varavirtalaite

Varavirtalaite on oiva apu, jos esimerkiksi reissussa ei ole mahdollisuuksia ladata akkua helposti muutoin.

Akunsäästövinkit ovat tiedotusvälineiden vapaasti hyödynnettävissä. Akkuvinkit kokonaisuudessaan ja ohjeineen (miten toteutat vinkit iPhoneilla ja Android-puhelimilla) sekä myös paljon muita digivinkkejä löytyvät osoitteesta elisa.fi/ideat.

 

Elisa auttaa vinkeillä ja sisällöillä digiviidakossa

Elisa on tehnyt suomalaisia digiasioissa palvelevia sisältöjä noin vuoden ajan. Nyt kuluttajia palvelevat sisällöt on kerätty osoitteeseen elisa.fi/ideat ja yritysliiketoiminnan asiakkaita palvelevat sisällöt osoitteeseen elisa.fi/yrityksille/ideat.

– Nopeasti digitalisoituvassa maailmanmenossa itse kukin tarvitsee usein arjessa käytännöllisiä vinkkejä. Kohtaamme paljon asiakkaitamme eri tilanteissa, paikoissa ja kanavissa, ja siten tiedämme, mitkä asiat suomalaisia digiviidakossa mietityttävät. Haluamme auttaa tarjoamalla muun muassa käytännöllisiä ja helppoja digivinkkejä ja kertomalla uusista, hyvistä sovelluksista, kertoo Elisan ulkoisesta viestinnästä vastaaja johtaja Taru Jussila.

Lisäksi Elisa tekee sisältöjä, jotka auttavat suomalaisia hahmottamaan, miltä tulevaisuus tulee näyttämään digitalisaation myötä.

– Digitalisaatio on jo vahvasti käynnissä, ja me olemme aitiopaikalla sen suhteen. Koemme, että meillä on paitsi mahdollisuus myös velvollisuus kertoa siitä, millaisia konkreettisia vaikutuksia digitalisaatiolla on ihmisten arkeen, työhön ja vapaa-aikaan. Haluamme näyttää, että digitalisaatio ei ole vain sanahelinää, vaan olemme todellakin uuden edessä ja muutokset tapahtuvat nyt nopealla tahdilla, sanoo Jussila.

 

Lisätietoja:

Mediadesk, p. 050 305 1605, mediadesk@elisa.fi

 

 

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on noin 200 000. Liikevaihto vuonna 2015 oli 1,57 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs