Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Näin lemmikit hajottavat älypuhelimia

Elisa Oyj

Näin lemmikit hajottavat älypuhelimia

Tiedote.
Julkaistu: 27.05.2015 klo 09:00
Julkaisija: Elisa Oyj

Asuuko luonasi lemmikki- vai tuhoeläin? Lemmikeistä koituu vuosittain miljoonien eurojen edestä kuluja, kun ne aiheuttavat mobiililaitteiden rikkoutumisia.

Suomessa 13 prosentissa kotitalouksista lemmikki on hajottanut älypuhelimen, kannettavan tietokoneen tai tabletin. Viiden viime vuoden aikana Suomessa lemmikit ovat hajottaneet yli 160 000 laitetta. Vahinkojen arvo on lähes 32 miljoonaa euroa.

Luvut ilmenevät suuresta eurooppalaisesta kyselytutkimuksesta, joka tehtiin maaliskuussa 2015. Suomessa tutkimukseen osallistui 1677 vastaajaa. Tutkimuksen teetti mobiililaitteiden lisäturvapalveluita tarjoava SquareTrade. SquareTrade-lisäturva on Suomessa saatavilla Elisalta.

SquareTraden tutkimus paljasti, että:
- 63 prosenttia vahingoista tapahtuu siten, että lemmikki hajottaa laitteen käyttämällä sitä puruleluna.
- 29 prosenttia vahingoista syntyy, kun lemmikit pudottavat laitteita pöydiltä ja tuoleilta.
- Pulleiden lemmikkien omistajien on syytä olla varuillaan. Ylipainoinen lemmikki on 119 prosenttia riskialttiimpi kuin muut lemmikit.
- Omistatko kissan ja koiran? Vahingon todennäköisyys on 85 prosenttia suurempi, jos omistat kummatkin.

– Suomessa 13 prosentissa kotitalouksista lemmikki on tehnyt tuhojaan mobiililaitteille. Ruotsissa vastaava luku on 11 ja Norjassa huikeat 27 prosenttia. Tutkimuksessa oli mukana 11 Euroopan maata, ja luvut olivat ylipäätään suuria: viiden vuoden aikana lemmikit ovat hajottaneet lähes yhdeksän miljoonaa laitetta, joiden arvo on yli 1,5 miljardia euroa, SquareTrade Euroopan toimitusjohtaja Kevin Gillan kertoo.

Tutkimuksessa etsittiin myös syitä sille, miksi lemmikit hajottavat mobiililaitteita. Lemmikkien omistajat uskoivat, että pitkästyminen tai kyllästyminen oli syynä 50 prosentissa tapauksista. Mustasukkaisuus tai kateus olivat osallisina 24 prosentissa kaikista vahingoista  ja vihaisuus 10 prosentissa.

– Vaikka mobiililaitteet ovat osa nykyaikaista liikkuvaa elämätapaa, vaarat vaanivat usein ihan kotioloissa. SquareTrade-yhteistyön ansiosta Elisan asiakas voi saada korvaavan laitteen jopa seuraavaksi arkipäiväksi, oli laite sitten lemmikin hajottama tai kokenut kovia muissa arkipäivän sattumuksissa, Elisan liiketoimintajohtaja Jan Virkki sanoo.


Näin tutkimus tehtiin:

SquareTrade lemmikkieläinten vahinkotutkimus 2015 toteutettiin Qualtricsin online-kyselytutkimuksena. Kohdemaat olivat Suomi, Ruotsi, Tanska, Norja, Espanja, Italia, Ranska, Saksa, Itävalta, Portugali ja Puola. Vastaajina oli yli 16 000 kissan tai  koiran omistajaa. Suomessa vastanneita oli 1677.

Kyselytutkimuksen tuloksia analysoitiin käyttämällä kahta muuta tietolähdettä: YK:n väestö- ja asumistilastoa vuodelta 2008 sekä eurooppalaisen eläinruokayhdistyksen tutkimusta vuodelta 2012.

 

HUOM! Infograafi tutkimuksen tuloksista liitteenä.


Lisätiedot:
Jan Virkki, puheliittymien liiketoimintajohtaja, henkilöasiakkaat, 045 670 0070, etunimi.sukunimi@elisa.fi
SquareTraden mediayhteydet Suomessa:
Janne Salonen, 040 550 8051, janne.salonen@justpr.co.uk.

Liitetiedostot

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2014 oli 1,54 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

SquareTrade vakuuttaa mobiililaitteita ja tabletteja, ja muuta kuluttaja-elektroniikkaa toimintahäiriöiltä, vahingoilta ja arkipäivän tapaturmilta. SquareTrade on suunniteltu tämän päivän kuluttajalle. Yhtiö käyttää uusinta tekniikkaa tavoitteenaan 100-prosenttisen ongelmaton korvausprosessi. www.squaretrade.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs