Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Muotoilusta ideaa alumiinialan yrityksille -

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Muotoilusta ideaa alumiinialan yrityksille -

Tiedote.
Julkaistu: 06.05.2013 klo 13:15
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Jo kolmena peräkkäisenä vuotena ovat alumiinialan yritykset ja ALUINNO-hanke järjestäneet yhteistyössä Seinäjoen ammattikorkeakoulun muotoilun koulutusohjelman kanssa tuoteideakilpailun.

Tänä vuonna mukana ovat Alucenter Oy, Mäkelä Alu Oy ja ALUINNO-hanke sekä Seinäjoen ammattikorkeakoulun teollisen kalustemuotoilun opiskelijoita ja vaihto-opiskelijoita. Tehtävänä oli kehitellä konsepteja erilaisista oleskelu-, näyttely- tai työtiloista, tilaelementeistä, tilan sisustuselementeistä ja esineistöstä. Kilpailuaika 30.01.–0 6.05.2013. 

Opiskelijat työskentelivät työpareina, minkä tuloksena syntyi ideoita tuotteista, joissa hyödynnetään innovatiivisesti alumiinimateriaalia ja alumiiniteknologiaa. Työskentelyn tuloksena syntyi uusia tilaelementtiratkaisuja sekä sisustustuotteita, joita voidaan käyttää sisä- tai ulkotilassa, kodissa tai julkisessa tilassa.

Hyvän tuoteidean ja muotoilun lisäksi kilpailuehdotuksessa oli huomioitava käyttäjälähtöisyys, käytettävyys, turvallisuus, valmistettavuus ja kaupalliset hyödyntämismahdollisuudet. Yleisten kilpailutapojen mukaisesti tuoteidean tuli olla uusi, ennen esittelemätön ja julkaisematon.

Kilpailu on yksi tapa kehittää yritysten ja korkeakoulun välistä yhteistyötä ja saada uusia raikkaita mielipiteitä ja näkemystä yritysten toimintaan ja mahdollisesti myös heidän tuotantoonsa. Samalla opiskelijoilla on tilaisuus luoda kontakteja yrityksiin ja hyvän tuotekonseptin kautta saada ideoimansa tuote jopa valmistukseen.

6.5.2013 klo 12.30 - 13.15 järjestettävässä tiedotustilaisuudessa kilpailuraati palkitsee parhaat tuoteideat. Raatiin kuuluvat Mäkelä Alu Oy:stä Pasi Korhonen, ALUINNO-hankkeesta Jorma Taijonlahti ja Seinäjoen ammattikorkeakoulusta yliopettaja Anne Kuusela ja lehtorit Sirkku Ylinen sekä Hannu Ruokonen.

 

Tervetuloa Seinäjoen ammattikorkeakoulun Muotoilun toimipisteeseen Kotikouluntie 1, Jurva.

 

Leena Vainionpää

viestintä- ja markkinointikoordinaattori

SeAMK Kulttuuri

040 830 4223

leena.vainionpaa@seamk.fi

 

Lisätietoja kilpailusta

 

Sirkku Ylinen

lehtori

040 830 4298

sirkku.ylinen@seamk.fi

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon 20 eri koulutusohjelmassa. SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa. Korkeakoulu on myös vahvasti mukana sekä valtakunnallisessa että maakunnallisessa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyössä.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs