Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Mobiilidatan käyttö Elisan verkossa kaikkien aikojen huippulukemissa

Elisa Oyj

Mobiilidatan käyttö Elisan verkossa kaikkien aikojen huippulukemissa

Tiedote.
Julkaistu: 01.09.2016 klo 14:00
Julkaisija: Elisa Oyj

Mobiilidatan käyttövolyymi Elisan verkossa on yltänyt kaikkien aikojen ennätykseensä. Mobiilidataa käyttävät asiakkaat käyttivät dataa elokuussa keskimäärin yli 13 gigatavua. Datamäärän voimakkaaseen kasvuun elokuussa vaikutti myös olympialaisten seuraaminen ja suoratoistaminen mobiililaitteilla.

Elisan mobiiliverkossa kulkevan datan määrä on huippulukemissa. Mobiilidatan käyttövolyymi on nyt 60 prosenttia korkeampi kuin vastaavana ajankohtana viime vuonna. Mobiilidataa käyttävä asiakas käytti elokuussa keskimäärin yli 13 gigatavua dataa, mikä vastaa esimerkiksi yli kolmea täysimittaista HD-tasoista elokuvaa.

– Mobiilidatan määrä on kasvussa yleisestikin, mutta Rion olympialaiset ovat syy kasvulle juuri elokuussa. Isot urheilutapahtumat kiinnostavat aina suurta yleisöä ja mobiilidatan avulla tapahtumia voi seurata mistä vain, Elisan mobiiliverkoista vastaava johtaja Sami Komulainen sanoo.

 

4G:n osuus kaikesta datasta kasvanut räjähdysmäisesti

Yli 75 prosenttia kaikesta Elisan mobiiliverkon dataliikenteestä liikkuu jo 4G-verkossa, eli yhä useammat asiakkaat ovat siirtyneet käyttämään 4G-verkkoa 3G:n sijaan. Yli miljoonan käyttäjän raja rikottiin huhtikuussa.

– 4G-datan volyymi on kasvanut edellisvuodesta yli 110 prosenttia. Vaikka merkitystä datamäärien kasvuun on juuri suoratoistopalveluilla ja pelaamisen suosiolla, on 4G-datan volyymin kasvuun suuri merkitys nopean 4G-verkon kapasiteetin ja kattavuuden lisäämisellä edelleen. Yli 98 prosenttia suomalaisista asuu jo Elisan kattavan 4G-mobiiliverkon alueella, Komulainen jatkaa.

 

Lisätiedot: Elisa Viestintä, p. 050 305 1605, mediadesk@elisa.fi

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on noin 200 000. Liikevaihto vuonna 2015 oli 1,57 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs