Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Mihin aikaan sinulle saa soittaa tai viestiä?

Elisa Oyj

Mihin aikaan sinulle saa soittaa tai viestiä?

Tiedote.
Julkaistu: 08.05.2014 klo 10:45
Julkaisija: Elisa Oyj

Elisa tutki, mihin aikaan on sopivaa soittaa, lähettää tekstiviesti tai sähköposti ystävälle tai työhön liittyen.

Elisan kyselytutkimukseen vastanneiden mukaan ensimmäiset työhön liittyvät sähköpostit on soveliasta lähettää jo aamutuimaan, mutta työpuheluiden soittaminen on hyväksyttävää vasta hieman ennen aamuyhdeksää.

Puhelut ystävälle ovat hyväksyttyjä vasta yhdeksän jälkeen. Myös tekstiviestin tai pikaviestin lähettäminen on soveliasta vasta noin puoli yhdeksän aikaan.

Näin Suomi kommunikoi -kyselytutkimuksen aineisto kerättiin vuodenvaihteessa. Vastaajia tutkimuksessa oli liki 1 800. Vastaajat ovat 15–65-vuotiaita suomalaisia älypuhelimien käyttäjiä.

Nuorille kellolla ei yhtä suurta merkitystä

Nuorten ja aikuisten näkemykset kuitenkin poikkeavat toisistaan, sillä neljännes 15–25-vuotiaista voisi lähettää ystävälle tekstiviestin jo ennen aamukuutta, kun 41–65-vuotiaista viestin lähettäisi vain noin joka kymmenes.

Työikäiset suhtautuvat kielteisesti työpuheluihin illalla. Vain harva 26–65-vuotias pitää soveliaana soittaa työhön liittyviä puheluita kello 18 jälkeen.

Nuorilla ja iäkkäämmillä on eriävät mielipiteet myös siitä, kuinka myöhään on soveliasta olla yhteydessä ystävään. 41–50-vuotiaista 49 prosenttia ja 51–65-vuotiaista 54 prosenttia ei hyväksy puheluita iltayhdeksän jälkeen, kun taas kolmannes 15–25-vuotiaista pitää puheluita vielä iltakymmenenkin jälkeen soveliaina.

Koko tutkimus toimittajien hyödynnettävissä

Koko Näin Suomi kommunikoi -tutkimuksen materiaali on nyt vapaasti toimitusten hyödynnettävissä. Tutkimusraportti kokonaisuudessaan löytyy Elisa Oyj:n verkkosivujen Lehdistölle-osiosta ja suoralla osoitteella: elisa.fi/suomikommunikoi/

Samasta paikasta löytyvät myös kellonaikoihin liittyvät valmiit grafiikat: milloin mikäkin on sopivaa kellotauluun sijoitettuna. Grafiikat ovat vapaasti hyödynnettävissä toimituksellisessa käytössä.

 

Lisätietoja: Elisan Viestintä / media desk 050 305 1605, communications@elisa.fi

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien ja kiinteiden laajakaistaliittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa palvelujen käytön kansainvälisesti. Elisa on julkisesti noteerattu NASDAQ OMX Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2013 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 200. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs