Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Lainaneuvottelu verkossa saa kiitosta asiakkailta

Elisa Oyj

Lainaneuvottelu verkossa saa kiitosta asiakkailta

Tiedote.
Julkaistu: 12.03.2013 klo 13:00
Julkaisija: Elisa Oyj

OP-Pohjola tarjoaa entistä henkilökohtaisempaa palvelua verkossa. Asiakkaat ovat ottaneet verkkoneuvottelun positiivisesti vastaan, konttorissa käynnin sijasta pankki- ja vakuutusasioita voi hoitaa kotisohvalta tai työpaikalta. Asiakaspalvelu tarjotaan verkossa Elisan tytäryhtiö Videran toteuttaman videoratkaisun avulla.

OP-Pohjola-ryhmä aloitti verkkoneuvottelut asiakkaiden kanssa vuoden 2012 lopulla. Pilottivaiheessa mukana on ollut neljä osuuspankkia eri puolelta Suomea ja tämän kevään aikana verkkoneuvottelua viedään yhä useampaan osuuspankkiin.

Verkossa on helppo neuvotella toimihenkilön kanssa laina-, vakuutus- ja sijoitusasioissa. Kuva, ääni ja materiaalin jakaminen tekevät pankki- tai vakuutusneuvottelusta yhtä luontevaa kuin konttorissakin.

- Verkkoneuvottelu on ennen kaikkea vaihtoehto konttoritapaamiselle tai puhelinneuvottelulle. Kuvayhteyden ansiosta palvelu on henkilökohtaisempaa kuin puhelimessa. Haluamme myös tarjota hyvää palvelua kaikkialla Suomessa. Verkkoneuvottelu helpottaa asiakkaidemme pankki- ja vakuutusasiointia niin haja-asutusalueella kuin pääkaupungin ruuhkassa, kertoo kehitysjohtaja Kai Koskela OP-Pohjolasta.

- Videoyhteyden avulla palvelut voidaan tarjota asiakkaille heille parhaiten sopivaan aikaan ja paikkaan. Myös  asiakaspalvelijat ja asiantuntijat voivat tehdä työtään paikasta riippumatta, näin asiakkaalle voidaan aina tarjota paras mahdollinen asiantuntija. OP-Pohjolalle kehitetty edistyksellinen palveluratkaisu on tällä sektorilla ensimmäinen. Asiointi tapahtuu kokonaisuudessaan verkkopankissa, mikä takaa korkeimman mahdollisen tietoturvan. Tällaiset innovaatiot luovat pohjaa myös julkisen sektorin palvelumallien uudistuksille, Videran suurasiakkaista vastaava johtaja Pekka Haataja jatkaa.

Verkkoneuvotteluun voi varata ajan op.fi-palvelussa.

Lisätiedot:
OP-Pohjola, Kai Koskela, kehitysjohtaja, puh. 010 252 3490 tai kai.koskela@op.fi.
Videra, Pekka Haataja, johtaja, puh 040 584 9811, pekka.haataja@videra.com


OP-Pohjola-ryhmä on Suomen suurin finanssiryhmä, joka tarjoaa asiakkailleen ainutlaatuisen kokonaisuuden pankki-, sijoitus- ja vakuutuspalveluja. Ryhmän perustehtävänä on edistää omistajajäsenten, asiakkaiden ja toimintaympäristön kestävää taloudellista menestystä, hyvinvointia ja turvallisuutta. Tavoitteena on tarjota markkinoiden paras ja monipuolisin keskittämisetujen kokonaisuus. OP-Pohjola-ryhmän muodostavat noin 200 osuuspankkia sekä ryhmän keskusyhteisö OP-Pohjola osk tytär- ja lähiyhteisöineen, joista suurin on pörssinoteerattu Pohjola Pankki Oyj.

Videra johtava visuaalisen viestinnän asiantuntijayritys. Videra valikoima kattaa videoneuvottelupalvelut, medianäyttöpalvelut sekä videoavusteiset asiakaspalveluratkaisut, täysin ulkoistettuina palvelutoteutuksina. Globaalisti toimivalla Videralla on yli 10 000 palvelutoimitusta reilussa 100 maassa. Vuonna 1993 perustettu Videra työllistää tällä hetkellä yli 100 henkilöä Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa ja Venäjällä. Vuodesta 2010 lähtien Videra on ollut osa Elisa-konsernia. Lisätietoja www.videra.com

Elisa on tietoliikenne- ja ICT-palveluyritys. Tuomme elämyksiä suomalaisten elämään ja tuottavuutta liiketoimintaan online- ja ICT-palveluillamme. Palvelemme noin 2,2 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Mobiililiittymien markkinajohtajana tarjoamme asiakkaillemme kattavan ja nopean verkon, joka mahdollistaa 3G- ja 4G-palvelut. Liikevaihtomme vuonna 2012 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärämme 3 870. Tarjoamme palvelut kansainvälisesti yhteistyössä Vodafonen ja Telenorin kanssa. Lisätietoja www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs