Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Kuukauden myydyimmät puhelimet: Samsung pysyi myydyimpien kärjessä

Kuukauden myydyimmät puhelimet: Samsung pysyi myydyimpien kärjessä

Tiedote.
Julkaistu: 02.06.2014 klo 08:00
Julkaisija: Elisa kutsu

Toukokuun myydyin puhelin tulee Samsungilta. Huhtikuussa kärkeen noussut Galaxy Trend Plus jatkaa myydyimpänä.

Android-älypuhelimien vahva suosio näkyy Elisan henkilöasiakkaiden myydyimpien puhelimien listalla, jossa Samsung pysyi kärjessä.

– Nykyisin monilla lapsilla ja nuorilla on käytössään älypuhelin. Älypuhelimia on käytettävä yhtä tarkasti kuin tietokoneita, sillä puhelimella voi nykyisin tehdä netissä aivan kaikkea, sanoo Elisan henkilöasiakasyksikön liittymäliiketoimintajohtaja Henri Korpi.

Vanhempien on hyvä huolehtia, että lasten älypuhelimien turvallinen käyttö on varmistettu ja lasten kanssa on sovittu puhelimen käytön pelisäännöt. Älypuhelimissa voi erilaisilla palveluilla suodattaa haitallista sisältöä.

Android-puhelimien kohdalla on syytä huomata myös haittaohjelmien riski. Tietoturvayhtiö F-Secure on Mobile Threat Report -julkaisunsa mukaan tunnistanut vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana 277 uutta haittaohjelmaperhettä, joista 275 kohdistuu Androidiin. iPhonelle ja Windows Phone -puhelimille ei tunneta tavallista käyttäjää uhkaavia haittaohjelmia. 

Puhelimen tieto on arvokasta

Älypuhelin on tärkeä suojata myös sen varalta, että se hukkuu tai muutoin joutuu vääriin käsiin. Puhelimen sisältämä tieto voi olla arvokkaampaa kuin puhelin.

– Oletusarvoisella PIN-koodilla tai ilman PIN-suojausta toimiva SIM-kortti voi rikollisten käsiin joutuessaan olla rahantekokone, erityisesti ulkomailla. Operaattorille kannattaa ilmoittaa heti, jos puhelin on hukkunut tai varastettu, muistuttaa, Henri Korpi. 

Puhelimessa on hyvä olla myös suojakoodikysely, joka estää tai ainakin hidastaa varkaan pääsyä puhelimen tietoihin. Varastettu puhelin voidaan puhelimen turvaohjelman avulla paikantaa ja sen muisti tyhjentää.

– Yrityksissä tietokoneiden tietoturva on lähtökohtaisesti huomioitu, mutta älypuhelimien ja tablettien tietoturvassa on edelleen puutteita, kertoo mobiilipalvelujen liiketoimintajohtaja Petteri Svensson Elisan yritysasiakasyksiköstä.

Laitteiden sisältämä tieto kannattaa suojata tietoturva- ja hallintapalveluilla. Näin vastuu tietoturva-asetusten ajantasaisuudesta ei jää käyttäjälle.

 

Henkilöasiakkaiden myydyimmät puhelimet toukokuussa 2014:

1. Samsung Galaxy Trend Plus


2. Nokia Lumia 520

3. Samsung Galaxy S4 Mini

4. Apple iPhone 5s


5. Samsung Galaxy S5


6. Apple iPhone 4s


7. Samsung Galaxy S4 4G+


8. Nokia Lumia 625


9. Nokia 301 


10. Samsung Galaxy Xcover 2


11. Nokia Lumia 1020


12. Nokia Lumia 925


13. Nokia Lumia 630


14. Samsung Galaxy S III 4G


15. Samsung Galaxy Ace 3

 

Yritysasiakkaiden myydyimmät puhelimet toukokuussa 2014:

1. Nokia Lumia 925


2. Samsung Galaxy Trend Plus


3. Nokia 301


4. Nokia Lumia 625


5. Apple iPhone 5S


6. Apple iPhone 4S


7. Nokia Lumia 520


8. Samsung Galaxy S5


9. Samsung Galaxy Xcover 2


10. Nokia Lumia 1020


11. Samsung Galaxy S III 4G


12. Samsung Galaxy S4+


13. Samsung Xcover 271


14. Nokia Lumia 630


15. Apple iPhone 5C

 

Lisätiedot:

Henri Korpi, liittymäliiketoimintajohtaja, Henkilöasiakkaat, 045 670 0416, etunimi.sukunimi@elisa.fi

Petteri Svensson, mobiilipalvelujen liiketoimintajohtaja, Yritysasiakkaat, 050 506 5959, etunimi.sukunimi@elisa.fi

 

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien ja kiinteiden laajakaistaliittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa palvelujen käytön kansainvälisesti. Elisa on julkisesti noteerattu NASDAQ OMX Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2013 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 200. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs