Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Jyväskylän ammattikorkeakoulu, JYVSECTEC ja Elisa yhteistyöhön kyberturvallisuuden kehittämiseksi

Elisa Oyj

Jyväskylän ammattikorkeakoulu, JYVSECTEC ja Elisa yhteistyöhön kyberturvallisuuden kehittämiseksi

Tiedote.
Julkaistu: 25.09.2013 klo 09:00
Julkaisija: Elisa Oyj

Elisa ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu aloittavat pitkäaikaisen yhteistyön kyberturvallisuuden kehittämiseksi. Kehitystyön tavoitteena on parantaa yritysten kyberuhkien ehkäisyä ja ennakointia sekä toimintavalmiuksen parantamista kyberuhkaustilanteessa. Elisa on JAMK:in Jyväskylä Security Technology -hankkeen ensimmäinen kaupallinen yhteistyökumppani, mikä avaa myös opiskelijoille mahdollisuudet käytännön kokemuksen kartuttamiseen yritysyhteistyössä opintojen ohessa. Elisa hakee yhteistyöstä hyötyjä asiakkailleen sekä omaan palvelukehitykseen ja henkilökunnan osaamiseen. 

Elisan ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun yhteistyö tukee Suomen kansallista kyberturvallisuusstrategiaa sekä Työ- ja elinkeinoministeriön INKA-ohjelmaa, jonka kyberturvallisuuden vetovastuullisena kaupunkina Jyväskylä toimii. Elisan Jyväskylässä sijaitseva tietoturvayksikkö ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu tulevat tekemään tiivistä yhteistyötä tulevina vuosina. Tavoitteena on jatkuva kehitys toimintaedellytysten parantamiseksi kyberuhkatilanteissa.

- Suomen kyberturvallisuuden kehitys on keskittymässä monilla osa-alueilla Jyväskylään ja teemme yhteistyötä muun muassa puolustusministeriön kanssa. Elisa on ensimmäinen kaupallinen yhteistyökumppanimme ja olemme erittäin iloisia, että saimme yhteistyökumppaniksemme yrityksen, joka sitoutuu pitkäjänteiseen sekä laajamittaiseen yhteistyöhön kanssamme. Erityisen arvokasta on opiskelijoidemme saama käytännön kokemus, Jyväskylän ammattikorkeakoulun koulutus- ja T&K-päällikkö Jarmo Siltanen toteaa.

Elisa tuottaa yhteiskunnan päivittäisen toiminnan kannalta kriittisiä palveluja, joiden toiminta pitää pystyä varmistamaan haastavimmissakin tilanteissa. Esimerkiksi sähköverkkojen, maksuliikenteen ja viestintäverkkojen toiminta pitää pystyä turvaamaan. Yhteistyö Jyväskylän ammattikorkeakoulun kanssa tähtää omalta osaltaan Elisan tavoitteeseen on olla yksi johtavista kybertuvallisuusyrityksistä vuonna 2017.

- Vakaa ja turvallinen toimintaympäristö on tärkeä osa suomalaisten yritysten kansainvälistä kilpailukykyä. Elisa on käynnistänyt Cyber security -ohjelman, jonka tarkoituksena on parantaa tietojärjestelmien ja tietoverkkojen häiriönsietoa erilaisissa poikkeustilanteissa, pienentää erilaisten uhkien vaikutusta palvelujen toimivuuteen sekä tuoda tarvittava läpinäkyvyys tilanteeseen. Nyt aloitettavasta yhteistyöstä hyötyvät myös asiakasyrityksemme, joilla on mahdollisuus testata ja simuloida uhkatilantaita omilla realistisilla palveluillaan JYVSECTECin laboratoriossa, liiketoimintajohtaja Pasi Korhonen Elisalta toteaa.

Konkreettisia esimerkkeinä Elisan jo tekemistä parannuksista ovat tietoverkkojen perusinfrastruktuurin koventaminen, tietoverkoissa ja tietojärjestelmissä liikkuvan tiedon ja uhkien läpinäkyvyyden lisääminen palvelujen ja käyttäjien turvaamiseksi sekä palvelujen saatavuuden turvaaminen palvelunestohyökkäyksissä. 


Lisätiedot:
Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Jarmo Siltanen, koulutus- ja T&K-päällikkö, ICT, 040 716 7282, etunimi.sukunimi@jamk.fi
Elisa, Pasi Korhonen, liiketoimintajohtaja, tietoverkot, 0505060804, etunimi.sukunimi@elisa.fi

 
JYVSECTEC – Jyväskylä Security Technology – on kyberturvallisuusteknologian kehittämishanke, joka ylläpitää ja kehittää kyberturvallisuuden kehitysympäristöä (RGCE, Realistic Global Cyber Environment), jossa tuotetaan kehitys-, testaus- ja koulutuspalveluita yhteistyöverkoston käyttöön. Kehittämishanketta koordinoi Jyväskylän ammattikorkeakoulu. Lisätiedot: www.jyvsectec.fi


Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluihin keskittyvä yritys, jonka asiakkaana on 2,2 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisan palvelut tarjoavat kuluttajille uusia mahdollisuuksia viestimiseen, oppimiseen ja viihtymiseen sekä organisaatioille välineitä toimintatapojen kehittämiseen ja tuottavuuden parantamiseen. Markkinajohtaja Elisa investoi Suomeen vuosittain noin 200 miljoonaa euroa. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa palvelujen käytön kansainvälisesti. Liikevaihto vuonna 2012 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 3 870. Lisätietoja www.elisa.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs