Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Joulupukki surffaa nopeilla 4G-yhteyksillä: Elisa laajensi verkkoa Rovaniemellä

Elisa Oyj

Joulupukki surffaa nopeilla 4G-yhteyksillä: Elisa laajensi verkkoa Rovaniemellä

Tiedote.
Julkaistu: 19.12.2014 klo 09:30
Julkaisija: Elisa Oyj

Vuonna 2014 Elisa panosti voimakkaasti Rovaniemen 4G LTE -verkon laajentamiseen. Nopeat 4G-yhteydet takaavat sujuvan surffailukokemuksen ja tekevät mobiililaitteiden käytöstä monipuolisempaa. 

Elisa on laajentanut tänä vuonna voimakkaasti Rovaniemen alueen 4G LTE -verkkoa. Uusia tukiasemia on otettu käyttöön mm. Sonkassa ja Sonkajärven alueella, Louejärvellä, Someroharjulla, Teollisuuskylässä, Tennilässä, Sinetässä, Lapinrinteen alueella, Ylipäässä, Saarenkylässä, Kulpinväylällä, Vaaranlaella, Niskanperässä, Nivavaarassa ja Rovaniemen keskustassa. Verkkoa on laajennettu myös Napapiirille:

– Tänä vuonna Joulupukki on voinut tutkailla lasten lahjatoiveita aiempaa nopeammilla yhteyksillä. Nopeassa 4G LTE -verkossa tiedostojen siirtäminen käy kädenkäänteessä ja tonttujen terveiset on voitu välittää jopa HD-tasoisena videona, aluejohtaja Kimmo Jokela kertoo.

Matkaviestinnän edelläkävijänä Elisa investoi verkkoonsa jatkuvasti, jotta asiakkaille pystytään tarjoamaan entistä häiriöttömämmät ja nopeammat yhteydet. Elisa on tuonut 4G-nopeudet jo yli 280 paikkakunnalle, joista LTE-nopeuksia on yli 270 paikkakunnalla.

– Elisalla on tutkitusti Suomen kattavin 4G LTE -verkko, joka kattaa jo yli 94 % prosenttia suomalaisista. Joulupukki löytää siis kadonneet osoitteet netistä kesken lahjakierroksenkin, Jokela jatkaa.

Näin saat nopeat 4G-yhteydet käyttöösi
•    4G-verkon käyttämistä varten tarvitset 4G:tä tukevan puhelimen, tabletin tai mobiilireitittimen.
•    Sim-korttia ei tarvitse vaihtaa. 4G-palvelu lisätään vanhaan liittymääsi.  Tarvitset uuden sim-kortin vain, jos vaihdat operaattoria tai ostamasi uusi laite vaatii aiempaa pienemmän sim-kortin. 
•    4G-puhelin toimii myös 3G-verkossa. Laite valitsee aina parhaan yhteyden.
•    Kaikki tietokoneet ja tabletit saat yhdistettyä 4G-verkkoon nettitikun tai mobiilireitittimen avulla.

Elisan verkon kuuluvuustiedot päivittyvät kuuluvuuskartalle osoitteeseen www.elisa.fi/kuuluvuus

4G-verkon rakentaminen voi aiheuttaa hetkellisiä palvelutasopoikkeamia alueen GSM- ja 3G-yhteyksissä.


4G lyhyesti: 4G eli ns. neljännen sukupolven mobiilitekniikka on jatkoa jo laajasti käytössä olevalle 3G-tekniikalle. Elisan 4G-liittymillä käytettävissä ovat LTE- ja HSDPA+ Dual Carrier -tekniikat perinteisten 3G-tekniikoiden lisäksi. 4G-nopeuksia voi hyödyntää Elisan valikoimissa olevilla älypuhelimilla, tableteilla ja nettitikuilla, jotka tukevat 4G-teknologioita ja käyttävät aina nopeinta yhteyttä Elisan verkossa. Elisan 4G-nopeudet ovat saatavilla jo yli 280 paikkakunnalla, joista LTE-nopeuksia on yli 270 paikkakunnalla.  European Communications Engineering Oy:n riippumattoman tutkimuksen mukaan Elisan 4G LTE -verkko on Suomen kattavin. Elisan verkko toteutetaan uusiutuvalla energialla. Lisätietoja: www.elisa.fi/4G 

Lisätietoja:
Elisa Oyj, Kimmo Jokela, Pohjois-Suomen aluejohtaja, puh. 050 506 7716, etunimi.sukunimi@elisa.fi 

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien ja kiinteiden laajakaistaliittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa palvelujen käytön kansainvälisesti. Elisa on julkisesti noteerattu NASDAQ OMX Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2013 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 200. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs