Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » It-projektit onnistuneesti maaliin

Editor Helsinki Oy / Editori.fi

It-projektit onnistuneesti maaliin

Tiedote.
Julkaistu: 21.10.2013 klo 13:00
Julkaisija: Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Onnistuneita tietotekniikkaprojekteja on mahdollista saada lisää. Tarvitaan selkeät tavoitteet, organisaation mukaan ottaminen kehitystyöhön ja riittävät resurssit. Yllättävän usein osassa tai kaikissa näissä on puutteita.

Tietotekniikan liiton toiminnanjohtaja Robert  Serén näkee suuren haasteen yritysjohdon ja it-johdon vuorovaikutuksen kehittämisessä.

– Lähes kaikki yrityksen kehittämisprojektit muuttuvat jossain vaiheessa järjestelmäprojektiksi, jossa vanhaa joko muutetaan tai hankitaan uusi. Tässä vaiheessa mukaan tulee it-johto ja työ saatetaan antaa bittinikkarille, joka on kenties kiinnostunut enemmän uusimmasta tekniikasta kuin kokonaisuudesta. Jos yrityksessä vielä viestintä ja projektin jalkauttaminen jäävät toisarvoisiksi tekijöiksi, aletaan helposti mennä väärään suuntaan, luettelee Serén riskejä.
Hän muistuttaa, että virheitä voidaan välttää, kun projektin määrittely on selkeä jo alkuvaiheessa  sekä tilaajalle itselleen että järjestelmätoimittajalle.

–  Kommunikoinnin merkitystä ei voi ylikorostaa, sen pitäisi toimia läpi tilaajaorganisaation sekä myös järjestelmätoimittajan suuntaan. Kaikki alkumäärittelyt eivät voi kuitenkaan olla kiveen hakattuja varsinkaan pitkäaikaisissa hankinnoissa. Joustavuutta lisää myös se, että varmistetaan mahdollisuus vaihtaa toimittajaa tarpeen vaatiessa. Tämä tarkistus unohtuu yllättävän usein.

Robert Serén painottaa, että varsin yksinkertaisilla asioilla ja oikeanlaisella johtamisella saadaan paljon positiivista aikaan.
–  Kun projektista käydään riittävästi keskusteluja eri tasoilla, muodostuu kaikille oikea kuva, mitä ollaan tekemässä ja näin yllätyksiä ei pääse syntymään enää käyttöönottovaiheessa. Kun ihmiset pääsevät vaikuttamaan uusiin työkaluihinsa, on myös niiden käyttöönotto motivoitunutta.

Eri näkökulmat
Yhtenä merkittävänä riskinä Robert Serén pitää sitä, että ei tiedosteta  liiketoimintajohdon ja it-johdon usein erilaisia näkemyksiä tietotekniikan hyödyntämisestä yrityksessä. Tämän vuoksi pitäisikin olla yhteisesti sovitut mittarit, joilla saatavia hyötyjä pystytään mittaamaan. Helposti tähän käytetään aikatauluja ja budjetteja, sillä ne ovat kaikille konkreettisia. Saavutettuja liiketoiminnan hyötyjä, tuottavuuden paranemista, työtyytyväisyyttä jne. eli juuri projektin käynnistämisen moottoreita on sen sijaan paljon vaikeampi mitata.

Lue koko artikkel: http://bit.ly/1c8L4bQ

Editori Helsinki Oy - yritysviestinnän asiantuntija


Editori.fi-asiantuntijakanava tuo esille oman alansa asiantuntijat, persoonat ja vaikuttajat. www.editori.fi


Lisätiedot: Valtteri Rantalainen | p. 09 4241 2223 | valtteri.rantalainen(a)editorhelsinki.fi | www.editorhelsinki.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs