Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Helvetin hyvin menee -näyttely kertoo sensuroimatta oululaisten ja helsinkiläisten nuorten elämästä

Elisa Oyj

Helvetin hyvin menee -näyttely kertoo sensuroimatta oululaisten ja helsinkiläisten nuorten elämästä

Tiedote.
Julkaistu: 28.05.2014 klo 14:30
Julkaisija: Elisa Oyj

Helvetin hyvin menee -hankkeessa nuoret paiskasivat kättä taiteen ja liike-elämän kanssa. Syntyi poikkeuksellinen valokuvanäyttely, jonka kautta aikuiset pääsevät kurkistamaan oululaisten ja helsinkiläisten nuorten elämään. Elisan ja yhteistyökumppaneiden toteuttamalla näyttelyllä halutaan herätellä aikuisia.

Helvetin hyvin menee on valokuvanäyttely tämän päivän nuorten elämästä. Mainostoimisto Bob The Robotin ideoimassa hankkeessa annettiin kuudelle 14–18-vuotiaalle nuorelle Oulussa ja Helsingissä puhelimet, joilla he saivat kuvata elämäänsä. Nuoret työskentelivät lähes puoli vuotta valokuvaaja Stefan Bremerin johdolla ja ottivat satoja kuvia. Kuvien kautta aikuiset saavat kurkistaa nuorten elämään ja nähdä sen juuri sellaisena kuin se on.

– Halusimme antaa nuorille mahdollisuuden näyttää, miten valtavasti potentiaalia heistä löytyy. Vaikka et loistaisi koulutunneilla tai näyttäisi kiltiltä naapurintytöltä, voit silti olla todella lahjakas ja löytää sen oman juttusi esimerkiksi valokuvauksen parista, Elisan viestintäjohtaja Katiye Vuorela toteaa.

Valokuvausta ohjanneen Stefan Bremerin mukaan nuoret kehittyivät nopeasti ja ottivat kuvia, joista osa olisi voinut olla ammattilaisten ottamia. Bremeristä oli kiinnostavaa seurata, miten nuorten elämä on vuosikymmenien saatossa muuttunut:

– Kuvasin 70- ja 80-luvuilla näyttelyn Helsinki By Night, ja oli mielenkiintoista päästä seuraamaan nuorten elämää lähes kolmekymmentä vuotta myöhemmin. Maailma on nykyään värikkäämpi ja nuorilla on enemmän liikkumavaraa kuin ennen. Kuitenkin monet nuoret kokevat edelleen olevansa ulkopuolisia yhteiskunnassamme. Paljon pitää vielä tehdä, jotta nuoret kokisivat olevansa tärkeä osa yhteiskuntaa, valokuvataiteilija Stefan Bremer kertoo.

Projektiin osallistuneet oululaiset nuoret löytyivät Aseman Lapset ry:n Walkers-kahvilan kautta, jossa nuoret myös kokoontuivat viikoittain. Tapaamisissa käytiin läpi valokuvia ja annettiin valokuvaustehtävä seuraavalle viikolle. Kuvien kommentoinnin ja opastuksen lisäksi myös kuulumisten vaihto nuorten kanssa oli tärkeässä roolissa.

– Lähdin mukaan projektiin, koska näin siinä mahdollisuuden olla mukana vahvistamassa oululaisten nuorten itseluottamusta, selviämistaitoja ja ylipäätään uskoa siihen, että heilläkin on mahdollisuus saada äänensä kuuluviin pohjoisesta saakka. Se, kuinka ryhmän nuoret kasvoivat luovina taiteilijoina projektin aikana, oli minulle positiivinen yllätys. He heittäytyivät valokuvauksen ja itseilmaisun maailmaan rohkeasti, mitään häpeämättä. Olen heistä kaikista erittäin ylpeä, Oulun Walkers-toimintavastaava Perttu Kemppainen sanoo.

Projektin toteutukseen osallistuivat Aseman Lapsien lisäksi Elisan yhteistyökumppanit mainostoimisto Bob The Robot, Microsoft, Planex ja Tukikummit.

-Haluamme kertoa Elisan vastuullisesta toiminnasta tekojen kautta. Jatkamme nuorten tukemista myös tulevaisuudessa, teemme kesällä merkittävän lahjoituksen Tukikummit ry:lle ja seuraava nuoria osallistava projektikin on jo suunnitteilla, Vuorela kertoo.

Helvetin hyvin menee -valokuvanäyttely on nähtävissä osoitteessa www.helvetinhyvinmenee.fi ja Helsingin Asematunnelissa 28.5–13.6.2014. Sosiaalisessa mediassa kiertävä nuoruudenkuvahaaste löytyy hashtagilla #helvetinhyvinmenee.

Lisätiedot:

Elisa Oyj, Kimmo Jokela, Pohjois-Suomen aluejohtaja, 050 506 7716, etunimi.sukunimi@elisa.fi

Walkers Oulu, Perttu Kemppainen, toimintavastaava, 050 312 8267 

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien ja kiinteiden laajakaistaliittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa palvelujen käytön kansainvälisesti. Elisa on julkisesti noteerattu NASDAQ OMX Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2013 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 200. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs