Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Helsingin Energia VIRVE-palveluiden käyttäjäksi

Suomen Erillisverkot Oy

Helsingin Energia VIRVE-palveluiden käyttäjäksi

Tiedote.
Julkaistu: 21.05.2014 klo 09:09
Julkaisija: Suomen Erillisverkot Oy

Helsingin Energia (osa Helen-konsernia) ja Suomen Virveverkko Oy (osa Suomen Erillisverkot-konsernia) ovat solmineet verkkopalvelusopimuksen, jolla Helsingin Energian hallinnoiman maanalaisen tunneliverkoston HelenNet-verkon radiokuuluvuus muutetaan viranomaisradioverkon (VIRVE) radiotaajuudelle. Muutoksen myötä VIRVE-verkon radiopeitto tulee laajentumaan ja kattamaan Helsingin Energian noin 56 kilometrin pituiset tunnelit sekä muut huoltovarmuuskriittiset tilat. Sopimuksella ei ole henkilöstövaikutuksia.

Helen-konsernin siirtymiseen VIRVE-verkon käyttäjäksi on perustettu yhteishanke, joka valmistuttuaan mahdollistaa myös viranomaisille VIRVE-radioverkon kuuluvuuden Helsingin maanalaisiin tunneleihin. Yhteishankkeeseen osallistuvat Suomen Virveverkko Oy, Huoltovarmuuskeskus ja Helsingin Energia.

Hankkeessa huomioidaan myös VIRVE-radioverkon kapasiteetin riittävyys Helsingin seudulla käyttäjämäärän hieman lisääntyessä. HelenNet-verkossa on nyt noin 1 500 radiopuhelinliittymää, joiden käyttö jakaantuu tasaisesti pääkaupunkiseudulle. VIRVE-verkon kokonaisviestiliikennemäärät on analysoitu ja viestintäkapasiteetin määrä on laskettu niin, että VIRVE-verkon kapasiteetti Helsingin seudulla on riittävä turvallisuusviranomaisten radiopuhelinviestinnän tarpeisiin.

”VIRVE-verkon käyttöön siirtyminen on nykyisen ICT-strategiamme mukaista ja parantaa tunneliverkoston työturvallisuutta ja varmistaa viestintäyhteistyön viranomaisten kanssa maan päällä ja energiatunneleissa. Tulemme operoimaan maanpäällistä Helsingissä toimivaa HelenNet -verkkoa vuoden 2015 loppuun ja siten tarjoamme nykyisille ulkopuolisille HelenNet asiakkaille riittävän ylimenokauden siirtyä uusien viestintäpalveluiden käyttäjiksi”, kertoo Helsingin Energian toimitusjohtaja Pekka Manninen.

”Olemme iloisia, että voimme tarjota Helen-konsernille uuden radioviestinnän toimintakonseptin ja lisätä viranomaisille VIRVE-radioverkon kuuluvuuden Helsingin maanalaisiin tunneleihin. Tulemme tarjoamaan VIRVE-radiopuhelinpalveluita myös muille VIRVEn käyttöön oikeutetuille HelenNet-asiakkaille, jolloin HelenNet-palvelun käyttäjien palvelunsaatavuus laajenee valtakunnalliseksi ja mahdollistaa asiakkaiden sekä turvallisuusviranomaisten välisen tiiviin yhteistyön”, sanoo Suomen Virveverkko Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Vinkvist.

”Olemme olleet jo pitkään mukana tukemassa VIRVE-palveluideninfrastruktuurin ylläpitoa ja kehitystä. Tämä uusi laajennus on tärkeä ja luonteva lisä palveluun tähän. Työmatkaliikenteen turvallisuuden varmistaminen, mikä on yksi uusi hyöty muiden rinnalla, on huoltovarmuudenkin uusien tavoitteidenkin kannalta tärkeää”, sanoo Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja Ilkka Kananen.

 

Lisätietoja lehdistölle:

Tapio Manninen, palvelupäällikkö, Suomen Virveverkko Oy, puh. 020 740 0500, etunimi.sukunimi(at)erillisverkot.fi

Jarmo Vinkvist, toimitusjohtaja, Suomen Virveverkko Oy, puh. 020 740 0500, etunimi.sukunimi(at)erillisverkot.fi

Timo Varsila, ICT-päällikkö, Helsingin Energia, puh. 09 6171, etunimi.sukunnimi(at)helen.fi

Pekka Manninen, toimitusjohtaja Helsingin Energia, puh. 09 6171, etunimi.sukunimi(at)helen.fi

Ilkka Kananen, toimitusjohtaja, Huoltovarmuuskeskus, puh. 02950 510 00, etunimi.sukunimi(at)nesa.fi

Suomen Erillisverkot -konsernin tehtävänä on turvata yhteiskuntamme elintärkeiden toimintojen johtamista. Suomen Erillisverkot tytäryrityksineen on asiantunteva toimija, joka mahdollistaa asiakkailleen laadukkaan, luotettavan ja turvallisen tiedonkulun. Suomen Erillisverkot osallistuu yhteiskunnan tietojärjestelmien ja tietoliikenneratkaisujen kehittämiseen yhteistyössä julkishallinnon organisaatioiden kanssa. Emoyhtiö Suomen Erillisverkot Oy on valtion kokonaan omistama voittoa tavoittelematon osakeyhtiö. Vuonna 2013 konsernin liikevaihto oli 38,5 miljoonaa euroa ja henkilöstöä on 110 henkilöä. Yhtiön omistajaohjauksesta vastaa valtioneuvoston kanslia. www.erillisverkot.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs