Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Gummeruksen ja Elisan romaanikilpailun voitti Aku Ojala

Elisa Oyj

Gummeruksen ja Elisan romaanikilpailun voitti Aku Ojala

Tiedote.
Julkaistu: 14.02.2014 klo 16:30
Julkaisija: Elisa Oyj

Tuomaristo on valinnut Gummeruksen ja Elisan romaanikilpailun voittajaksi Aku Ojalan teoksen Antero2.  Gummerus on allekirjoittanut romaanikilpailun voittajan kanssa kustannussopimuksen, ja hän saa myös Elisan 10 000 euron rahapalkinnon.

Gummeruksen ja Elisan järjestämään romaanikilpailuun osallistui yhteensä 770 käsikirjoitusta, joista loppukilpailuun valikoitui 12 kiinnostavinta tekstiä. Tuomaristoon kuuluivat kirjailijat Joonas Konstig, Taina Latvala ja Aki Ollikainen sekä Gummeruksen kotimaisen kaunokirjallisuuden toimituspäällikkö Nina Gimishanov ja kustannustoimittaja Salla Pulli.

Kilpailun voitti Aku Ojala käsikirjoituksellaan Antero2. Toiseksi tuli Pasi Ahtiainen käsikirjoituksellaan Paukapääkallolippu. Kolmannen palkinnon sai Tuomo Jäntti käsikirjoituksellaan Vapaapudotus.

– Romaanikilpailun taso oli korkea, ja iloitsemme, että kirjoittaminen on Suomessa elinvoimaista ja siihen suhtaudutaan intohimoisesti, sanoo Gummeruksen kotimaisen kaunokirjallisuuden toimituspäällikkö Nina Gimishanov.

Kilpailun tavoitteena oli löytää kiinnostavia, omaäänisiä romaanikäsikirjoituksia ja tukea suomenkielistä kirjoittamista.

– Aku Ojalan käsikirjoitus Antero2 on häkellyttävän lahjakkaan kirjoittajan tekstiä, jollaista tulee vastaan harvoin. Ojalan taituruus näkyy mm. tyylikeinojen suvereenissa sekoittamisessa ja älykkyydessä, jolla teksti tarkkailee maailmaa, Gimishanov kertoo.

Gummerus on allekirjoittanut romaanikilpailun voittajan kanssa kustannussopimuksen, ja hän saa myös Elisan 10 000 euron rahapalkinnon. Tämän lisäksi Gummerus julkaisee syksyllä Pasi Ahtiaisen, Sari Pullisen ja Kari Kovalaisen romaanit.

– Olemme todella tyytyväisiä, että ensimmäisen sähköisen kirjoituskilpailun taso oli näin korkea, ja että poikkeuksellisen monta teosta saa Gummeruksen kustannussopimuksen, iloitsee liiketoimintajohtaja Liisa Puurunen Elisasta.

Elisa Kirja tarjoaa kilpailuun osallistuneille kirjoittajille mahdollisuuden julkaista kirjoituksensa Elisa Kirjan Kirjoita itse -julkaisemisen kautta.

Muut loppukilpailuun päässeet kirjoittajat ovat Hanna Kivistö, Kari Kovalainen, Laura Laakso, Hanna-Mari Mantere, Satu Piispa-Hakala, Sari Pullinen, Panu Routti, Matti Tuomela ja Enni Vanhatapio.

Heidän käsikirjoitustensa joukossa oli mm. hurmaavan kokeellinen teksti, lempeän humoristinen kuvaus nyky-yhteiskunnasta, kielen kautta identiteettiä pohtiva tarina sekä nuoren miehen väkivaltaisia fantasioita pohtiva teksti. Päähenkilöinä nähtiin mm. lentoemäntä, Fidel Castro ja Lapin erakko, joka vertautuu apassisoturi Geronimoon.

Lisäksi yleisö pääsi äänestämään mielestään parasta käsikirjoituksen ideaa finalistien laatimien takakansitekstien perusteella. Yleisöäänestyksen voitti Hanna Kivistö käsikirjoituksen Eleet takakansitekstillä.

Lisätietoja
www.suuriromaanikilpailu.fi 

Gummerus: Kotimaisen kaunokirjallisuuden osasto, puh. 010 683 6232, nina.gimishanov@gummerus.fi, salla.pulli@gummerus.fi 

Elisa: Liisa Puurunen, liiketoimintajohtaja, p. 050 506 0285, liisa.puurunen@elisa.fi

Gummerus Lehtori Kaarle Jaakko Gummerus aloitti kustannustoiminnan yhdessä vaimonsa Gustavan kanssa vuonna 1872. Kaarle Jaakko ja Gustava halusivat kantaa kortensa kekoon kansan valistamiseksi ja julkaista painotuotteita huviksi ja hyödyksi kaikille Suomen kyläläisille. Gummerus toimii edelleen suomalaisena perheyhtiönä, jonka omistajat ja henkilökunta kunnioittavat Kaarle Jaakon alkuperäistä liikeideaa "huviksi ja hyödyksi". Julkaisemme kotimaista ja suomennettua kaunokirjallisuutta sekä tieto ja harrastekirjoja. Kustannusohjelmaamme kuuluvat myös sanakirjat ja kielten kirjat sekä digitaaliset- ja mobiilituotteet. www.gummerus.fi

Elisa Kirja on suomalaisen sähköisen kirjallisuuden palvelu, josta löytyy maailman laajin valikoima suomenkielisiä e- ja äänikirjoja sekä teoksia, joita muualta ei saa. Elisa Kirja palvelussa kokonainen kirjahylly kulkee kätevästi mukana. Lisätietoja palvelusta osoitteessa www.elisa.fi/kirja ja www.kirjoitaitse.fi

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien ja kiinteiden laajakaistaliittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa palvelujen käytön kansainvälisesti. Elisa on julkisesti noteerattu NASDAQ OMX Helsinki Suuret Yhtiöt –listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2013 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 200. www.elisa.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs