Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Gartner nimesi Ericssonin johtavaksi LTE-järjestelmien toimittajaksi Magic Quadrant -raportissa

Ericsson

Gartner nimesi Ericssonin johtavaksi LTE-järjestelmien toimittajaksi Magic Quadrant -raportissa

Tiedote.
Julkaistu: 27.08.2012 klo 08:00
Julkaisija: Ericsson

Gartner luokitteli Ericssonin johtavien LTE-järjestelmien toimittajien parhaimpaan neljännekseen uusimmassa LTE-infrastruktuuria koskevassa Magic Quadrant -raportissaan. LTE-laitteistojärjestelmäkokonaisuuksien toimittajia arvioitiin käyttäen perusteena heidän kykyään täyttää odotukset sekä kokonaisvaltaista näkemystään.

LTE (Long Term Evolution) on edistynyt 3G-tekniikka, jota kutsutaan myös 4G:ksi. Sen  tarkoitus on kasvattaa datan siirtonopeuksia, lyhentää viiveitä, parantaa palveluita ja vähentää kuluja.

"Olemme saaneet runsaasti hyödyllistä ja positiivista palautetta uusien verkkojemme suorituskyvystä, ja olemme ylpeitä, että johtava asemamme on huomioitu myös Gartnerin LTE-infrastruktuuria koskevassa Magic Quadrant -raportissa. Ericsson on sitoutunut toimittamaan asiakkailleen tehokkaita verkkoja, ja siksi keskitämme tutkimus- ja tuotekehitysinvestointimme tälle erityisalueelle", kertoo Ericssonin Product Area Radio -yksikön johtaja Thomas Noren.

Verkkojen laatu ja suorituskyky ovat käyttötottumusten ja liikenteen rakenteen muuttuessa muodostumassa selväksi kilpailuvaltiksi. Älypuhelimien nopean yleistymisen myötä mobiiliverkkojen liikenteen odotetaan kasvavan nykyisestä jopa 15-kertaiseksi vuoteen 2017 mennessä. Myönteisen käyttäjäkokemuksen tuottaminen älypuhelimilla, taulutietokoneilla ja muilla uusilla laitteilla käytettäville palveluille on operaattoreille yhä haasteellisempaa. Tämä verkkojen suorituskyvyn yhä suurempi merkitys on käynyt selväksi LTE-tekniikan ensimmäisillä markkina-alueilla, esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Koreassa. Tällä hetkellä noin 50 prosenttia maailman älypuhelimista on kytketty Ericssonin verkkoon.

Vuoden 2010 tietojen mukaan tähän mennessä seitsemän kymmenestä suurimmasta operaattorista on valinnut oman verkkonsa LTE-toimittajan. Ericsson on solminut sopimuksen kuuden operaattorin kanssa. Ericsson on avoimien standardien kannattaja, ja sillä on ollut merkittävä vaikutus nykyisin voimassa oleviin LTE-järjestelmien teknisiin vaatimuksiin. Ericsson arvioi omistavansa 25 prosenttia LTE-tekniikan essentiaalipatenteista, mikä tekee siitä alan suurimman patenttien haltijan. Ericsson on alan johtava ylläpitopalveluiden toimittaja, jonka ylläpitämät verkot palvelevat yli 900 miljoonaa tilaajaa. Lisäksi se tuottaa tukipalveluita yli 2,5 miljardin tilaajan verkoille.


Gartnerin vuoden 2012 LTE-infrastruktuuria koskeva Magic Quadrant -raportti:

www.gartner.com/technology/reprints.do?id=1-1BD0JV8&ct=120713&st=sg

Ericssonin LTE-mediapankki:
www.ericsson.com/thecompany/press/mediakits/lte

Kuva- ja videomateriaalia voi ladata myös osoitteesta www.ericsson.com/press.

 

Lisätietoja:

Milla Nummenpää
Viestintäjohtaja, Suomen Ericsson
Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556
milla.nummenpaa@ericsson.com

 

Ericsson

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologian ja -palveluiden toimittaja. Reaaliaikaiset ja tehokkaat ratkaisumme mahdollistavat verkottuneen yhteiskunnan, joka tuo mukanaan meille kaikille edellytykset opiskella, tehdä töitä ja elää elämäämme vapaammin, kestävän kehityksen yhteiskunnissa maailman ympäri.

Tarjoamme informaatio- ja viestintäteknologian palveluita, ohjelmistoja ja infrastruktuuria teleoperaattoreille ja muille toimialoille. Nykyään 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä kulkee Ericssonin verkkojen kautta, ja asiakkaidemme verkot, joita tuemme, palvelevat noin kahta miljardia palvelunsaajaa.

Toimimme 180 maassa ja työllistämme yli 100 000 työntekijää. Vuonna 1876 perustetun yrityksen pääkonttori on Tukholmassa Ruotsissa. Vuonna 2011 konsernin liikevaihto oli 35,0 miljardia Yhdysvaltain dollaria (226,9 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja NASDAQ-pörssissä New Yorkissa.

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs