Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Euroopassa surffanneiden määrä kasvoi yli 60 %, reissudataa käytettiin ennätysmäärä

Telia

Euroopassa surffanneiden määrä kasvoi yli 60 %, reissudataa käytettiin ennätysmäärä

Tiedote.
Julkaistu: 22.06.2016 klo 07:00
Julkaisija: Telia

Entistä useampi Soneran asiakas surffasi toukokuussa älypuhelimella tai tabletilla matkallaan Euroopassa. Reissudatan keskimääräinen käyttö tuplaantui kuukaudessa edellisvuoteen verrattuna kuluttajien uudistetun roaming-hinnoittelun ansiosta. 

Sonera uudisti roaming-hinnoittelua ja laski ulkomaan mobiilikäytön hintoja huhtikuun lopussa. Uudistus on otettu hyvin vastaan, sillä Euroopan roaming-käyttäjien määrä kasvoi yli 60 % vuoden takaisesta.

Asiakkaat myös surffasivat enemmän: toukokuun asiakaskohtainen reissudatan käyttömäärä oli kaksinkertainen aikaisempaan verrattuna. Kasvu oli vielä suurempaa asiakkailla, joiden liittymän kuukausimaksuun sisältyy Euroopan reissudataa. Kaikkiaan Soneran kuluttaja-asiakkaiden mobiilidatan käyttö Euroopassa kasvoi 250 %, kun yhä useampi asiakas surffasi aikaisempaa enemmän matkansa aikana.

”Reissudatan nopea kasvu kertoo siitä, että roaming-mörkö alkaa poistua suomalaisten mielistä. Sisällytimme ensimmäisenä operaattorina Suomessa Euroopan reissudataa suosituimpien liittymien kuukausimaksuun, ja ensimmäisen kuukauden perusteella se on asiakkaittemme mielestä selkeä ja puhutteleva etu”, arvioi kuluttajaliiketoiminnan johtaja Jussi Salminen.

Soneran puheliittymistä tutun pohjolan ja Baltian edun laajentuminen mobiililaajakaistaliittymiin näkyi vielä korkeampina kasvulukuina. Asiakkaat ottavat tabletit ja läppärit käyttöön matkoilla, kun laskuyllätysten pelko väistyy.

”Asiakkaat haluavat jatkaa esimerkiksi surffaamista, navigointia, some-päivityksiä ja musiikin kuuntelua myös lomareissuilla ulkomailla. Netin käyttö kasvaa tulevina lomakuukausina vauhdilla, kun jo toukokuussa käyrät osoittavat näin vahvaa kasvua”, sanoo Salminen.

Nettiin huolettomasti ja edullisesti koko Euroopassa 

Sonera uudisti kuluttajien roaming-hintoja huhtikuun lopussa. Isompien puhe- ja nettipakettien kuukausimaksuun sisältyy 300 megatavua netin käyttöä Euroopassa ilman lisäkuluja. Pienempien liittymäpakettien roaming-hinnoittelu perustuu enintään 2,99 € päivähintaan, johon sisältyy 100 megatavua reissudataa.

Eurooppa-hinnoittelun muutosten lisäksi Sonera laajensi puheliittymistä tutun pohjolan ja Baltian edun liikkuva netti –liittymiin. Nyt liittymän kuukausimaksuun kuuluu automaattisesti netin käyttö Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa ilman lisäkuluja. Kotimaassa rajattomien liikkuva netti-liittymien kuukausimaksuun kuuluu Pohjolassa ja Baltiassa 2-20 gigatavua netin käyttöä.

TNS Gallupin hintavertailun mukaan Sonera on edullisin vaihtoehto EU-maissa matkustavalle. Vertailtaessa kotimaisten operaattoreiden hintoja suomalaisten suosituimmissa matkakohteissa EU-alueella Sonera oli edullisin vaihtoehto yhdeksässä kymmenestä eri käyttötapauksesta. Lue lisää täältä.

www.sonera.fi/matkalla

Lisätiedot:

Matti Eloholma, johtaja, kuluttajien liittymätuotteet, Sonera
Puh. 040 577 4608
Sähköposti: etunimi.sukunimi@teliasonera.com

Sonera on uuden sukupolven operaattori, jonka palvelut mahdollistavat sujuvampaa arkea, valinnan vapautta ja uusia mahdollisuuksia kuluttajille, yrityksille ja yhteisöille. Soneralla oli vuoden 2015 lopussa noin 4,4 miljoonaa liittymäasiakasta ja noin 3700 asiantuntijaa töissä. Sonera edistää digitalisaatiota muun muassa investoimalla vuosittain noin 200 miljoonaa euroa suomalaisten verkkoyhteyksiin. www.sonera.fi

Sonera on osa kansainvälistä Telia Companya. Tarjoamme toimivat ja kilpailukykyiset yhteydet ympäri maailmaa helposti ja huolettomasti. Toimintamme nojaa vastuullisen liiketoiminnan periaatteisiin. Lue lisää meistä www.teliacompany.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs