Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Euroopan komission ehdotus roaming-käytön tukkumaksuista riittämätön – korotuspaineita kotimaan hintoihin

Elisa Oyj

Euroopan komission ehdotus roaming-käytön tukkumaksuista riittämätön – korotuspaineita kotimaan hintoihin

Tiedote.
Julkaistu: 16.06.2016 klo 08:30
Julkaisija: Elisa Oyj

Euroopan komissio ehdottaa, että verkkovierailuasetuksessa säänneltyjä tukkuhintoja lasketaan. Nyt ehdotettu hinnanalennus on Elisan mielestä riittämätön. Mitä korkeampi operaattorien välinen tukkumaksu on, sitä enemmän kotimaan hintoihin kohdistuu korotuspaineita.

Euroopan komissio ehdottaa muutoksia operaattoreiden välisiin säänneltyihin tukkuhintoihin. Operaattoreiden on maksettava tukkumaksua ulkomaan operaattorille, kun niiden asiakkaat käyttävät ulkomaisen operaattorin verkkoa esimerkiksi lomamatkoilla.

Komission ehdotuksen mukaan säänneltyjä tukkuhintoja laskettaisiin.

Komission ehdottama tapa on sinänsä oikea, mutta hinnanalennuksen suuruus on riittämätön. Säänneltyjä tukkuhintoja tulisi laskea selvästi enemmän, sanoo Elisan henkilöasiakkaiden liiketoimintajohtaja Henri Korpi.

Korven mukaan säännellyn tukkuhinnan pitäisi olla noin puolet komission nyt ehdottamaa hintaa alempi.

 

Alhainen tukkuhinta asiakkaiden etu

Suomessa on EU:n alhaisimmat mobiilidatan hinnat. Suomalaiset ovat eniten mobiilidataa maailmassa käyttävien joukossa.

Operaattorit eivät voi enää tulevaisuudessa laskuttaa asiakkailtaan erillistä maksua roaming-käytöstä, jolla tukkukustannukset on aiemmin katettu. Nyt nämä tukkukustannukset muodostavat korotuspaineen kotimaan hintoihin. Mitä korkeammaksi operaattorien väliset tukkukustannukset jäävät, sitä enemmän syntyy korotuspaineita kotimaan hinnoitteluun. Siksi alhainen tukkuhinta olisi myös kaikkien asiakkaiden etu, Korpi toteaa.

Korpi korostaa, ettei Elisa ole tehnyt vielä päätöksiä kotimaan hinnoittelunsa muuttamisesta.

Suomalaiset ovat tottuneet käyttämään dataa selvästi enemmän kuin muut eurooppalaiset, keskimäärin noin 10 gigatavua kuukaudessa. Jos suomalaisasiakas tekisi vuoden aikana esimerkiksi kolme muutaman päivän kestävää matkaa EU-alueelle, ja käyttäisi jokaisen matkan aikana noin yhden gigatavun verran dataa, tarkoittaisi tämä komission nyt ehdottamalla tukkuhinnalla operaattorille noin 25 euron kustannusta yhtä asiakasta kohden vuodessa.

Korven mukaan ratkaisevassa asemassa ovat nyt suomalaisten viranomaisten neuvottelut EU:n kanssa.

Suomen edulliset hinnat ovat vaarassa mikäli operaattoreiden välisiin tukkuhintoihin ei tehdä nykyehdotusta merkittävämpiä hinnanalennuksia. EU:n sisäisissä päätöksissä on nyt pidettävä suomalaisten puolia, Korpi sanoo.

 

Lisätietoja:

Elisa Oyj, Henri Korpi, liiketoimintajohtaja, Henkilöasiakkaat, p. 045 670 0416, henri.korpi@elisa.fi

 

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa ympäristöystävällisiä palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on noin 200 000. Liikevaihto vuonna 2015 oli 1,57 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 100. www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs