Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Ericssonin ”Small Cell as a Service” kasvattaa verkkokapasiteettia

Ericsson

Ericssonin ”Small Cell as a Service” kasvattaa verkkokapasiteettia

Tiedote.
Julkaistu: 21.02.2014 klo 11:20
Julkaisija: Ericsson

Ericsson julkistaa Mobile World Congress -tapahtumassa Barcelonassa ”Small Cell as a Service” -palvelun. Palvelu kasvattaa verkkokapasiteettia tilanteissa, joissa ei ole järkevää lisätä uusia tukiasemia operaattorin olemassa olevaan verkkoon. Tällaisia paikkoja ovat esimerkiksi urheiluareenat, suurkaupunkien ruuhkaiset kadut, erilaiset suurtapahtumat, ostoskeskukset ja monikerroksiset toimistokorttelit.

Verkkokapasiteetti on avainasemassa verkottuneessa yhteiskunnassa, jossa ihmiset ja järjestelmät keskustelevat yhä enemmän verkkoyhteyden kautta. Kun esimerkiksi urheilutapahtumissa, festivaaleilla tai toimistorakennuksissa normaalia suurempi määrä ihmisiä käyttää yhtä aikaa mobiililaitteitaan, voi verkkopalveluiden laatu kärsiä liian suuresta datakuormasta.

”Small Cell as a Service” -palvelussa käytetään pienitehoisia, lyhyen kantaman radiolähetinvastaanottimia, jotka täydentävät olemassa olevia tietoliikenneverkkoja ja lisäävät kapasiteettia liikenteen ruuhkapaikkoihin. Tämä palvelua täydentävä verkko voi olla joko Ericssonin tai valitun kumppanin omistuksessa. Verkko voi palvella eri operaattoreita tilanteissa, joissa operaattoreiden omat verkot eivät riitä palvelemaan käyttäjiä tai kun pysyvän kapasiteetin rakentaminen ei ole perusteltua.

"Nyt lanseeraamamme innovatiivinen palveluratkaisu auttaa operaattoreita tilanteissa, joissa suuri määrä ihmisiä kokoontuu yhteen ja saa aikaan suuria dataliikennemääriä. Ratkaisumme on ainutlaatuinen, sillä se yhdistää 3G/4G- ja WI-Fi-teknologiat saumattomasti yhteen ja varmistaa siten riittävän verkkokapasiteetin kaikissa tilanteissa", kertoo Ericssonin Managed Services -yksikön johtaja Jean-Claude Geha.

”Small Cell as a Service” tarjoaa operaattoreille mahdollisuuden hallita yhä enemmän videoihin keskittynyttä dataliikennettä ympäristössä, jossa verkon käyttö on erityisen kuormittunutta ja joissa ei välttämättä kannata rakentaa lisää kapasiteettia laajapeittoisilla ratkaisuilla. Ericssonin tarjoaman ratkaisun avulla on myös mahdollista hyödyntää operaattoritasoisia Wi-Fi-verkkoja, tarkoitukseen suunniteltuja mediapalveluita, mainontaa ja ”Over The Top” -palveluita. ”Small cell as service” -palvelua voi tarjota muiden lähetyspalveluiden kuten esimerkiksi sisällönjakelun ja -toimituksen, sisällönkäsittelyn, videonkäsittelyn ja Ericssonin sisällönhallintajärjestelmien kanssa.

Lisäksi ”Small Cell as a Service” -palvelun etuina voidaan mainita käyttäjätyytyväisyyden kasvu, mahdollisuus tarjota kokonaishinnoittelua isolle palveluvalikoimalle ja riskien väheneminen, kun merkittävät teknologiset, operationaaliset ja rahoitukselliset riskit siirtyvät Ericssonille.

 

Ericssonia voi seurata Mobile World Congressin aikaan Twitterissä tunnuksilla @Ericsson ja @Networked_Soc, ja keskusteluun voi liittyä tunnuksella #MWC14.

Ericssonin Mobile World 2014 -lehdistömateriaalit löytyvät osoitteesta: www.ericsson.com/thecompany/press/mediakits/mwc2014

 

LISÄTIETOJA

Milla Nummenpää
Viestintäjohtaja, Ericsson
Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556
milla.nummenpaa@ericsson.com

 

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologian ja -palveluiden toimittaja. Reaaliaikaiset ja tehokkaat ratkaisumme mahdollistavat verkottuneen yhteiskunnan, jossa vapaasti elää, opiskella ja tehdä töitä kestävää kehitystä toteuttavissa yhteiskunnissa ympäri maailmaa.

Tarjoamme informaatio- ja viestintäteknologian palveluita, ohjelmistoja ja infrastruktuuria teleoperaattoreille ja muille toimialoille. Nykyään 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä kulkee Ericssonin verkkojen kautta, ja tukemiemme asiakkaiden verkot palvelevat yli 2,5 miljardia palvelunsaajaa.

Toimimme asiakkaidemme kanssa yli 180 maassa, ja työllistämme yli 110 000 työntekijää. Vuonna 1876 perustetun yrityksen pääkonttori on Tukholmassa Ruotsissa. Vuonna 2013 konsernin liikevaihto oli 34,9 miljardia Yhdysvaltain dollaria (227,4 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja NASDAQ-pörssissä New Yorkissa.

Ericsson työllistää Suomessa noin 950 osaajaa, joista suuri osa työskentelee Kirkkonummella. Yrityksen toiminta pohjautuu Suomessa kolmeen vahvaan osaamisalueeseen: tutkimukseen ja tuotekehitykseen, paikallisia asiakkaita palvelevaan myyntiin sekä palveluorganisaatioon, joka keskittyy sekä paikallisiin että kansainvälisiin asiakkaisiin. Vuonna 2012 Ericsson avasi uuden tuotekehityskeskuksen Ouluun vahvistaen näin radioverkko-osaamistaan suomalaisella kompetenssilla. Suomen Ericsson sijoittui Great Place To Work -organisaation vuoden 2014 Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksessa sijalle kolme suurten yritysten sarjassa.

www.ericsson.com  
www.ericsson.com/news 
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/ericsson 
www.youtube.com/ericsson

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs