Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Ericssonin Radio Dot System on pienikokoinen sisäverkon jättiläinen

Ericsson

Ericssonin Radio Dot System on pienikokoinen sisäverkon jättiläinen

Tiedote.
Julkaistu: 01.10.2013 klo 12:55
Julkaisija: Ericsson

Ericsson tuo ensi vuonna markkinoille tukiasemayksikön, joka mahtuu kämmenelle mutta tarjoaa kattavan sisäverkon jopa suurille väkijoukoille. Ericssonin uutuustuote Radio Dot System on kiekon muotoinen minitukiasema, joka tarjoaa korkealaatuisen yhteyden mobiililaajakaistaan ja puhepalveluihin sisätiloissa.

Rakennusten sisätilat asettavat mobiilioperaattoreille haasteita, sillä niissä on usein vaikeaa varmistaa palveluiden skaalautuvuus ja jatkuvuus. Nykyiset ratkaisut on pääosin rakennettu puhepalveluita varten, eivätkä ne vastaa sovellusten käytön kasvuun ja sen aiheuttamiin kapasiteettivaatimuksiin. Rakennusten täysimittainen kattaminen on ollut haastavaa esimerkiksi korkeiden kustannusten ja rajatun skaalautuvuuden vuoksi.

”Radio Dot Systemin avulla madallamme kynnystä rakentaa paremman kattavuuden sisätiloihin. ’Piste’ on kustannustehokas ja tinkimätön ratkaisu sisätilan kattavuushaasteille, joita asiakkaamme kohtaavat. Laite on pikkuruinen mutta voi skaalautua käytännössä rajoittamattomaan kapasiteettiin. Se on helppo asentaa, kestää tulevaisuudessakin ja on 100-prosenttisesti integroitu olemassa oleviin mobiiliverkkoihin, kertoo Ericssonin Business Unit Networks -yksikön johtaja Johan Wibergh

Ericssonin Radio Dot System on pieni ja näppärä asentaa. Kahden vuoden tutkimus- ja kehitystyön tuloksena syntynyt laite painaa 300 grammaa. Laitteella on 14 patenttia. Laitteessa on vallankumouksellinen antennielementti, niin sanottu ”piste”, joka tarjoaa käyttäjille mobiiliverkkoyhteyden. Laite vastaa operaattoreiden erilaisiin tarpeisiin, ja se toimii niin keskikokoisissa kuin suurissakin sisätiloissa. Radio Dot -järjestelmän ”pisteet” on yhdistetty saamaan voimaa standardoitujen internet-LAN-kaapeleiden (kategoria 5/6/7) kautta sisätukiasemista, jotka yhdistyvät päätukiasemaan.

Radio Dot System tukee samoja ominaisuuksia, jotka löytyvät Ericssonin makrotukiasemastakin. Laitteen käyttöönotto ja päivittäminen on helppoa ja pystyy vastaamaan kasvaviin kapasiteetti- ja kattavuusvaatimuksiin. Näin käyttäjäkokemus säilyy hyvänä riippumatta käyttäjän sijainnista, ja sisäverkko kehittyy yhdessä ulkoverkon kanssa. Ericsson Radio Dot System sopii yhteen Ericssonin Wi-Fi-portfolion kanssa ja mahdollistaa muun muassa reaaliaikaisen liikenteen ohjauksen. Se varmistaa parhaan käyttäjäkokemuksen sekä Wi-Fi:n että 3GPP-verkkojen yli.

Uusi laite on jo herättänyt mielenkiintoa matkapuhelinoperaattoreiden joukossa Yhdysvalloissa. Tuotteen odotetaan tulevan myyntiin vuoden 2014 lopussa.

 

Lisätietoa tuotteesta ja lisää pressikuvia:

http://www.ericsson.com/thecompany/press/mediakits/radio-dot-system

 

Lisätietoja:

Milla Nummenpää
Viestintäjohtaja, Ericsson
Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556


milla.nummenpaa@ericsson.com

 

Liitetiedostot

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologian ja -palveluiden toimittaja. Reaaliaikaiset ja tehokkaat ratkaisumme mahdollistavat verkottuneen yhteiskunnan, joka tuo mukanaan meille kaikille edellytykset opiskella, tehdä töitä ja elää elämäämme vapaammin, kestävän kehityksen yhteiskunnissa maailman ympäri.

Tarjoamme informaatio- ja viestintäteknologian palveluita, ohjelmistoja ja infrastruktuuria teleoperaattoreille ja muille toimialoille. Nykyään yli 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä kulkee Ericssonin verkkojen kautta, ja asiakkaidemme verkot, joita tuemme, palvelevat yli 2,5 miljardia palvelunsaajaa.

Toimimme 180 maassa ja työllistämme yli 110 000 työntekijää. Vuonna 1876 perustetun yrityksen pääkonttori on Tukholmassa Ruotsissa. Vuonna 2012 konsernin liikevaihto oli 33,8 miljardia Yhdysvaltain dollaria (227,8 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja NASDAQ-pörssissä New Yorkissa.

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs