Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Ericssonin pilvipalvelu liittää meriliikenteen verkottuneeseen yhteiskuntaan

Ericsson

Ericssonin pilvipalvelu liittää meriliikenteen verkottuneeseen yhteiskuntaan

Tiedote.
Julkaistu: 08.01.2015 klo 10:00
Julkaisija: Ericsson

Ericssonin uusi pilvipalvelu, Maritime ICT Cloud, yhdistää laivat maalla sijaitseviin operaatioihin, kuten ylläpitoon, huoltoon, asiakaspalveluun sekä satamahenkilökuntaan. Kyseessä on pilvipalvelu, johon on yhdistetty meriliikenteen tietojärjestelmiä sekä muita palvelusovelluksia. Maritime ICT Cloudin ansiosta laivojen ajaminen sekä lastin ja henkilökunnan hyvinvoinnin tarkkailu voidaan toteuttaa jatkossa optimaalisesti.

Meriliikenteessä liikkuu 80 prosenttia maailman kauppatavaran volyymista. Tästä huolimatta laivoissa ei olla hyödynnetty tieto- ja viestintäteknologiaa yhtä tehokkaasti kuin muilla liikenteen alueilla. Nykyisin laivat ovat riippuvaisia manuaalisesti päivittyvästä liikenne-, lasti-, satama- ja turvallisuustiedosta.  Tieto lähetetään kohteesta toiseen sen sijaan, että se lähetettäisiin verkon kautta kaikille yhtä aikaa. Tiedonkulku on hidasta ja reaaliaikaisen tiedon puuttuminen lisää virheiden todennäköisyyttä.

Ericssonin Maritime ICT Cloud -palvelu yhdistää laivat reaaliaikaisesti maissa sijaitsevaan henkilökuntaan ja kolmansiin osapuoliin, kuten satamahenkilökuntaan ja viranomaisiin. Ericsson hoitaa varustamon puolesta kaiken satelliittiyhteyksistä palvelutukeen.

”Laivojen järjestelmät mahdollistavat jo nyt kriittisten toimintojen, kuten polttoaineen käytön tarkkailun. Myös optimaalisen kurssin säilyttäminen ja henkilökunnan hyvinvoinnin takaaminen onnistuvat. Näitä toimintoja ei kuitenkaan ole yhdistetty maista käsin hoidettavaan alusten hallintajärjestelmään eikä reaaliaikaista tiedonkäsittelyä hyödynnetä maksimaalisesti. Ericsson on oikea partneri yhdistämään nämä järjestelmät ja mahdollistamaan tiedonkulun mahdollisimman lyhyellä viiveellä ”, sanoo johtaja Orvar Hurtig Ericssonin Industry & Society-yksiköstä.

Polttoaine on varustamon suurin kuluerä ja päästöjen myötä rasite ympäristölle. Käyttämällä Maritime ICT Cloudin avulla saatua reaaliaikaista moottoridiagnostiikkaa sekä sää- ja liikennetietoa kapteeni voi optimoida matkat niin, että aikaa, polttoainetta ja rahaa säästyy. Myös ympäristötuhojen riski pienenee.

Suurimmat rahtialukset kuljettavat kerralla jopa 19 000 TEU:ta, siis 19 000 tavallisen kontin edestä tavaraa. Näin suurten lastien seuraaminen on erittäin vaikeaa. Konttien yhdistäminen langattomaan verkkoon ja reaaliaikaisen tiedon saaminen niiden sijaintipaikasta tuo suuria hyötyjä. Varustamoilta edellytetään nykyään laajakaistayhteyksiä myös henkilökunnan yhteydenpidon, koulutuksen, viihtymisen ja etäterveydenhoidon onnistumiseksi.

Ericsson esittelee Maritime ICT Cloud -palvelun CES-messuilla Las Vegasissa 6.-9. tammikuuta.

 

LISÄTIETOJA


Milla Nummenpää

Viestintäjohtaja, Ericsson

Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556
milla.nummenpaa@ericsson.com

Ericssonin näkemyksiä ja tutkimustietoa liittyen yhteiskuntien verkottumiseen:
www.ericsson.com/thinkingahead/networked_society

Painolaatuiset kuvat ja lähetyslaatuiset videot lehdistön käyttöön:
www.ericsson.com/press

 

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologioiden ja -palvelujen tarjoaja, joka rakentaa eturintamassa verkottunutta yhteiskuntaa. Meillä on pitkät asiakassuhteet maailman suurimpien teleoperaattorien kanssa, minkä ansiosta ihmiset, yritykset ja yhteiskunnat voivat paremmin hyödyntää mahdollisuuksiaan ja luoda kestävämpää tulevaisuutta.

Palvelumme, ohjelmistomme ja infrastruktuurimme – erityisesti mobiilin, laajakaistan ja pilviteknologian osalta – auttavat tietoliikenne- ja muita aloja menestymään liiketoiminnassaan, toimimaan tehokkaammin, parantamaan käyttäjäkokemusta ja tarttumaan uusiin tilaisuuksiin.

Yli 110 000 ammattilaistamme sekä asiakkaamme 180 eri maassa tekevät meistä maailmanlaajuisen teknologia- ja palvelujohtajan. Tukemamme verkot yhdistävät yli 2,5 miljardia käyttäjää, ja niiden kautta kulkee 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä. Investoimalla tutkimukseen ja kehitykseen varmistamme, että ratkaisumme ja asiakkaamme pysyvät eturintamassa.

Vuonna 1876 perustetulla Ericssonilla on pääkonttori Tukholmassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2013 oli 34,9 miljardia Yhdysvaltain dollaria (227,8 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja New Yorkin NASDAQissa.

Suomen Ericsson työllistää noin tuhat osaajaa, ja yrityksen päätoimipiste on Kirkkonummella. Toiminta Suomessa pohjautuu kolmeen vahvaan osaamisalueeseen: tutkimukseen ja tuotekehitykseen, paikallisia asiakkaita palvelevaan myyntiin ja palveluorganisaatioon, joka keskittyy sekä paikallisiin että kansainvälisiin asiakkaisiin. Suomen Ericsson sijoittui Great Place To Work -organisaation vuoden 2014 Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksessa sijalle kolme suurten yritysten sarjassa.

www.ericsson.com  

www.ericsson.com/news
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/ericsson
www.youtube.com/ericsson
www.twitter.com/ericsson_fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs