Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Ericssonin ja Soneran pilotti vahvisti: wifi-puhelut kiinnostavat kuluttajia

Ericsson

Ericssonin ja Soneran pilotti vahvisti: wifi-puhelut kiinnostavat kuluttajia

Tiedote.
Julkaistu: 28.01.2016 klo 09:00
Julkaisija: Ericsson

Ericsson ja Sonera ovat pilotoineet wifi-puheluita Suomessa. Wifi-puhelut parantavat mobiililaitteiden käyttökokemusta ja mahdollistavat tavalliset äänipuhelut wifi-tukiasemien kautta alueilla, joilla mobiiliverkon kuuluvuus on rajallinen. Ericssonin wifi-puheluratkaisun avulla äänipuheluita voi soittaa myös tableteilla, läppäreillä ja muilla laitteilla. Lähes 90 prosenttia pilottiin osallistuneista haluaisi hankkia wifi-puhelut mahdollistavan liittymän.

Ericsson ja Sonera ovat toteuttaneet wifi-puhelupilotin, jonka tavoitteena oli wifi-verkon hyötyjen tekninen ja kaupallinen arviointi mobiiliverkkoa täydentävänä ratkaisuna. Pilotissa saavutettiin parempi operaattorin äänipalvelujen tavoitettavuus mobiiliverkon katvealueilla, kuten sisätiloissa. Pilottiin osallistui niin Soneran omia työntekijöitä kuin suomalaisia kuluttaja- ja pienyritysasiakkaita. Pilottiin osallistuneet pitivät yksimielisesti palvelua helppokäyttöisenä ja heistä lähes 90 prosenttia hankkisi wifi-puhelut mahdollistavan liittymän, mikäli sellainen olisi markkinoilla.

Wifi-puhelulla tarkoitetaan operaattorin tarjoamaa palvelua, jonka avulla älypuhelimen käyttäjä voi soittaa puheluita ja lähettää tekstiviestejä omasta matkapuhelinnumerostaan mitä tahansa wifi-verkkoa hyödyntäen. Ericsson on edelläkävijä wifi-puheluiden kehityksessä hiljattain lanseeratun teknologian ansiosta, joka mahdollistaa wifi-puhelut älypuhelinten lisäksi myös muilla wifi-verkossa olevilla laitteilla, kuten tableteilla, läppäreillä ja muilla laitteilla niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Teknologia lisää operaattorin äänipalvelumahdollisuuksia sekä parantaa merkittävästi käyttökokemusta.

Suomessa wifi-puhelut ovat hyvä mahdollisuus, sillä ne täydentävät äänipuheluiden vaihtoehtoja esimerkiksi perinteisten puheluiden kuuluvuuden kannalta haasteellisissa sisätiloissa.

”Haluamme jatkuvasti kehittää asiakaskokemusta paremmaksi ja hyödyntää tässä uusinta teknologiaa. Suomessa mobiiliverkon kattavuus on huippuluokkaa, mutta wifi-puhelut tuovat avun tilanteisiin, joissa sisätilakuuluvuus on heikentynyt  esimerkiksi talojen rakennusmateriaaleista tai käyttäjän fyysisestä sijainnista johtuen. Ensimmäinen pilotti onnistui hyvin, mutta vielä tarvitaan työtä ja myös wifi-puheluita tukevia puhelimia, ennen kuin voimme suunnitella palvelun kaupallista tarjoamista asiakkaille", Soneran teknologiajohtaja Kalev Reiljan sanoo.

“Oli hienoa päästä pilotoimaan wifi-puheluita yhdessä Soneran kanssa ja näin vahvistaa, että tämänkaltaiselle palvelulle on kysyntää myös Suomessa. Ericssonin ja Soneran tekemä pilotti todistaa, että wifi-puhelut ovat käyttäjäystävällinen tapa säilyttää tavoitettavuus normaalina myös mobiiliverkon katvealueilla”, toimitusjohtaja Olli Sirkka Ericssonilta kertoo.

LISÄTIETOJA

Milla Nummenpää
Viestintäjohtaja, Ericsson
Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556
milla.nummenpaa@ericsson.com

Ericssonin näkemyksiä ja tutkimustietoa liittyen yhteiskuntien verkottumiseen:
http://www.ericsson.com/thinkingahead/networked_society

Painolaatuiset kuvat ja lähetyslaatuiset videot lehdistön käyttöön:
www.ericsson.com/press 

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologioiden ja -palvelujen tarjoaja, joka rakentaa eturintamassa verkottunutta yhteiskuntaa. Meillä on pitkät asiakassuhteet maailman suurimpien teleoperaattorien kanssa, minkä ansiosta ihmiset, yritykset ja yhteiskunnat voivat paremmin hyödyntää mahdollisuuksiaan ja luoda kestävämpää tulevaisuutta. 

Palvelumme, ohjelmistomme ja infrastruktuurimme – erityisesti mobiilin, laajakaistan ja pilviteknologian osalta – auttavat tietoliikenne- ja muita aloja menestymään liiketoiminnassaan, toimimaan tehokkaammin, parantamaan käyttäjäkokemusta ja tarttumaan uusiin tilaisuuksiin. 

Noin 115 000 ammattilaistamme sekä asiakkaamme 180 eri maassa tekevät meistä maailmanlaajuisen teknologia- ja palvelujohtajan. Tukemamme verkot yhdistävät yli 2,5 miljardia käyttäjää, ja niiden kautta kulkee 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä. Investoimalla tutkimukseen ja kehitykseen varmistamme, että ratkaisumme ja asiakkaamme pysyvät eturintamassa. 

Vuonna 1876 perustetulla Ericssonilla on pääkonttori Tukholmassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2014 oli 33,1 miljardia Yhdysvaltain dollaria (228,0 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja New Yorkin NASDAQissa. 

Suomen Ericsson työllistää noin tuhat osaajaa, ja yrityksen päätoimipiste on Kirkkonummella. Toiminta Suomessa pohjautuu kolmeen vahvaan osaamisalueeseen: tutkimukseen ja tuotekehitykseen, paikallisia asiakkaita palvelevaan myyntiin ja palveluorganisaatioon, joka keskittyy sekä paikallisiin että kansainvälisiin asiakkaisiin. Suomen Ericsson sijoittui Great Place To Work -organisaation vuoden 2014 Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksessa sijalle kolme suurten yritysten sarjassa.

www.ericsson.com 
www.ericsson.com/news
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/ericsson
www.youtube.com/ericsson
www.twitter.com/ericsson_fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs