Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Ericssonin ConsumerLab: viestintäteknologia voi lähentää perheenjäseniä

Ericsson

Ericssonin ConsumerLab: viestintäteknologia voi lähentää perheenjäseniä

Tiedote.
Julkaistu: 09.11.2015 klo 10:01
Julkaisija: Ericsson

Perheiden sisäinen viestintä teknologian avulla on lisääntynyt. Yhä useampi perhe, jossa on 12–15-vuotiaita lapsia, viestii aikaisempaa enemmän matkapuhelimen välityksellä puhuen tai viestien avulla. Lisäksi perheet viestivät älypuhelimien ansiosta aiempaa useammin päivän aikana, mikä on johtanut siihen, että perheenjäsenet tuntevat toisensa paremmin ja perheyhteisö tuntuu läheisemmältä. Tulokset ovat peräisin Ericssonin ConsumerLab Insight -raportista. 

Ericssonin ConsumerLabin tekemä tutkimus toteutettiin Yhdysvalloissa San Franciscon alueella.

Tutkimus osoittaa, että niin lapset kuin vanhemmat ovat tyytyväisiä siihen, että mobiiliviestinnän ansiosta he voivat tavoittaa muut perheenjäsenet milloin tahansa. Lisäksi perheet totesivat käytännön asioiden hoitamisen helpottuneen teknologian ansiosta. Vanhemmista 62 prosenttia sanoi, että mobiiliviestintä on parantanut yhteyttä lapseen.

”Teknologialla on positiivinen vaikutus perhe-elämään varmasti myös Suomessa, sillä perheiden sisäiset haasteet ajankäytön ja harrastusten koordinoinnin suhteen ovat täälläkin samanlaisia. Lisäksi Suomessa lapset kulkevat usein itsenäisesti kouluun ja harrastuksiin, joten matkapuhelin toimii turvana sen varalta, jos linja-auto jääkin tulematta. Tutkimuksesta käykin ilmi, että erityisesti aktiiviset, eri asioita harrastavat perheet turvautuvat eniten matkapuhelimeen käytännön asioiden hoitamiseksi”, sanoo Suomen Ericssonin toimitusjohtaja Olli Sirkka.

Toisaalta tutkimuksen mukaan niin lasten kuin vanhempien mielestä kasvokkain viestintä on tärkeää ja sitä on liian vähän.

”Mobiiliviestintä on hyvä apu arjen sujuvoittamiseksi ja viestinnän lisäämiseksi. Mutta on tärkeää, että perheet muistavat pistää puhelimet välillä sivuun ja istua yhdessä esimerkiksi ruokapöytään keskustelemaan”, toteaa Olli Sirkka.

Pikaviestittely osaksi yhteydenpitoa

Vain osa vastanneista perheistä on siirtynyt käyttämään perheen sisäiseen viestintään myös WhatsAppin ja KIK:in kaltaisia pikaviestisovelluksia. Sovellukset olivat mieleen erityisesti vanhemmille, jotka viestivät lastensa kanssa jopa kahdeksan kertaa muita enemmän. Samat perheet käyttivät myös perinteisempiä mobiiliviestinnän muotoja – tekstiviestiä ja puheluita – kaksi kertaa muita enemmän. Uusista palveluista osa on kuitenkin sellaisia, jotka perheen lapset haluaisivat jättää kaverien väliseen viestintään yksityisyytensä suojelemiseksi.

Useat vanhemmat ovat huolissaan lastensa kännykän käytöstä, ja pyrkivät rajoittamaan sitä kasvokkain viestinnän ylläpitämiseksi. Tutkimuksen mukaan vanhemmat asettavat sääntöjä ja käytäntöjä viestintälaitteiden käytölle. Matkapuhelimen käytön rajoittaminen on käytetty rangaistuskeino 72 prosentille perheistä. Lisäksi 46 prosenttia vanhemmista rajoittaa lastensa kännykän käyttöä iltaisin ja viikonloppuisin.

Tutkimukseen osallistui viisi fokusryhmää, joissa oli 14–15-vuotiaita lapsia sekä heidän vanhempansa. Tutkimusta varten tehtiin myös 12 kotihaastattelua, joihin osallistui molemmat vanhemmat sekä ainakin yksi 12–15-vuotias lapsi. Lisäksi Yhdysvalloissa tehtiin online-kysely, johon vastasi 1005 keskiluokkaista perhettä, johon kuuluu 12–15-vuotiaita lapsia ja ainakin yksi kokopäiväisesti työskentelevä vanhempi.

Linkki ERICSSON CONSUMERLAB: BRINGING FAMILIES CLOSER -raporttiin: http://www.ericsson.com/res/docs/2015/consumerlab/ericsson-consumerlab-bringing-families-closer.pdf.

LISÄTIETOJA

Milla Nummenpää
Viestintäjohtaja, Ericsson
Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556
milla.nummenpaa@ericsson.com

Painolaatuiset kuvat ja lähetyslaatuiset videot lehdistön käyttöön:
www.ericsson.com/press

 

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologioiden ja -palvelujen tarjoaja, joka rakentaa eturintamassa verkottunutta yhteiskuntaa. Meillä on pitkät asiakassuhteet maailman suurimpien teleoperaattorien kanssa, minkä ansiosta ihmiset, yritykset ja yhteiskunnat voivat paremmin hyödyntää mahdollisuuksiaan ja luoda kestävämpää tulevaisuutta. 

Palvelumme, ohjelmistomme ja infrastruktuurimme – erityisesti mobiilin, laajakaistan ja pilviteknologian osalta – auttavat tietoliikenne- ja muita aloja menestymään liiketoiminnassaan, toimimaan tehokkaammin, parantamaan käyttäjäkokemusta ja tarttumaan uusiin tilaisuuksiin. 

Noin 115 000 ammattilaistamme sekä asiakkaamme 180 eri maassa tekevät meistä maailmanlaajuisen teknologia- ja palvelujohtajan. Tukemamme verkot yhdistävät yli 2,5 miljardia käyttäjää, ja niiden kautta kulkee 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä. Investoimalla tutkimukseen ja kehitykseen varmistamme, että ratkaisumme ja asiakkaamme pysyvät eturintamassa. 

Vuonna 1876 perustetulla Ericssonilla on pääkonttori Tukholmassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2014 oli 33,1 miljardia Yhdysvaltain dollaria (228,0 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja New Yorkin NASDAQissa. 

Suomen Ericsson työllistää noin tuhat osaajaa, ja yrityksen päätoimipiste on Kirkkonummella. Toiminta Suomessa pohjautuu kolmeen vahvaan osaamisalueeseen: tutkimukseen ja tuotekehitykseen, paikallisia asiakkaita palvelevaan myyntiin ja palveluorganisaatioon, joka keskittyy sekä paikallisiin että kansainvälisiin asiakkaisiin. Suomen Ericsson sijoittui Great Place To Work -organisaation vuoden 2014 Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksessa sijalle kolme suurten yritysten sarjassa.

www.ericsson.com 
www.ericsson.com/news
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/ericsson
www.youtube.com/ericsson
www.twitter.com/ericsson_fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs