Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Ericssonin 5G yltänyt jo 5 gigabitin ennätysnopeuteen

Ericsson

Ericssonin 5G yltänyt jo 5 gigabitin ennätysnopeuteen

Tiedote.
Julkaistu: 02.07.2014 klo 10:00
Julkaisija: Ericsson

Ericssonin standardia edeltävällä 5G-verkkoteknologialla on päästy demoamaan 5 gigabitin sekuntivauhdilla tapahtuvaa tiedonsiirtoa. Uusi ennätysnopeus saavutettiin langattomasti 15 gigahertsin taajuusalueella.

Testitulos on merkittävä osoitus viidennen sukupolven mobiiliteknologian mahdollistamasta kehityksestä verkkojen suorituskyvyssä. Tiedonsiirtokapasiteetin kasvattaminen on kriittistä, sillä mobiilidataliikenne maailmassa kasvaa kiihtyvällä tahdilla. Entistä tehokkaampi tiedonsiirto on myös keskeinen edellytys asioiden internetin ja laitteiden välisen viestinnän (Machine-to-Machine, M2M) sovellutusten kehittymiselle.

5G-standardit ovat vasta kehitteillä, ja uuden mobiiliteknologian kaupallistumisen arvioidaan alkavan vuoden 2020 tienoilla. 5G on kuitenkin jo nyt tärkeä osa Ericssonin laajaa tutkimus- ja kehitystoimintaa, ja yhtiö tekee aiheen tiimoilta tiivistä yhteistyötä asiakkaidensa eli maailman johtavien operaattoreiden kanssa. Mukana ovat olleet esimerkiksi japanilainen NTT DOCOMO ja eteläkorealainen SK Telecom.

Ericssonin viimeisimmän 5G-huippunopeuden taustalla ovat uusi, innovatiivinen radiorajapintakonsepti ja edistyksellinen Multiple-Input Multiple-Output (MIMO) -teknologia.

Käyttäjäkokemus kehittyy uudelle tasolle 5G:n nopeamman tiedonsiirron, matalamman viiveen ja paremman suorituskyvyn ansiosta erityisesti tiheästi asutuilla alueilla. Lisäksi 5G mahdollistaa uudenlaiset device-to-device- ja M2M-sovellukset, jotka hyödyttävät niin kuluttajia kuin yrityksiäkin, kun mahdollisia sovelluskohteita ovat esimerkiksi liikenneturvallisuus tai erilaiset sensoreihin pohjautuvat ratkaisut.

Vaikka 5G-standarit ovat edelleen varhaisessa kehitysvaiheessa, eikä radiotaajuuksien allokoinneista ole päätetty, Ericssonin tähänastiset testitulokset ovat lupaava merkki 5G:n mahdollisuuksista ja yhtiön edelläkävijyydestä uuden teknologian kehityksessä.

 

Lue lisää Ericssonin verkkotesteistä ja 5G-kehityksestä:

NTT DOCOMO testaa 5G:tä Ericssonin kanssa: 
http://www.ericsson.com/news/1783524

Ericsson ja METIS-tutkimushanke:
http://www.ericsson.com/news/121127-paving-the-way-for-future-wireless-system_244159017_c

Visioita 5G:n mahdollisuuksista:
http://www.ericsson.com/thinkingahead/networked_society/visionary_ideas_from_mwc2014

Ericssonin Kista 5G Transport Lab:
http://www.ericsson.com/news/140324-5g-transport_244099438_c

Tech Talk: 5G (Erik Dahlman, Senior Expert in Radio Access Technologies):
http://www.ericsson.com/news/131122-tech-talk-5g_244129226_c

White paper: 5G radio access - research and vision
http://www.ericsson.com/news/130625-5g-radio-access-research-and-vision_244129228_c

Ericsson Business Review: 5G – a business enabler and disruptor  
http://www.ericsson.com/res/thecompany/docs/publications/business-review/2013/5g-signals.pdf

Ericsson Review: 5G radio access:
http://www.ericsson.com/news/140618-5g-radio-access_244099437_c

 

Lisätietoja:

Milla Nummenpää
Viestintäjohtaja, Ericsson
Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556
milla.nummenpaa@ericsson.com

 

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologioiden ja -palvelujen tarjoaja, joka rakentaa eturintamassa verkottunutta yhteiskuntaa. Meillä on pitkät asiakassuhteet maailman suurimpien teleoperaattorien kanssa, minkä ansiosta ihmiset, yritykset ja yhteiskunnat voivat paremmin hyödyntää mahdollisuuksiaan  ja luoda kestävämpää tulevaisuutta.

Palvelumme, ohjelmistomme ja infrastruktuurimme – erityisesti mobiilin, laajakaistan ja pilviteknologian osalta – auttavat tietoliikenne- ja muita aloja menestymään liiketoiminnassaan, toimimaan tehokkaammin, parantamaan käyttäjäkokemusta ja tarttumaan uusiin tilaisuuksiin.

Yli 110 000 ammattilaistamme sekä asiakkaamme 180 eri maassa tekevät meistä maailmanlaajuisen teknologia- ja palvelujohtajan. Tukemamme verkot yhdistävät yli 2,5 miljardia käyttäjää, ja niiden kautta kulkee 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä. Investoimalla tutkimukseen ja kehitykseen varmistamme, että ratkaisumme ja asiakkaamme pysyvät eturintamassa.

Vuonna 1876 perustetulla Ericssonilla on pääkonttori Tukholmassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2013 oli 34,9 miljardia Yhdysvaltain dollaria (227,8 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja New Yorkin NASDAQissa.

Suomen Ericsson työllistää noin 950 osaajaa, ja yrityksen päätoimipiste on Kirkkonummella. Toiminta Suomessa pohjautuu kolmeen vahvaan osaamisalueeseen: tutkimukseen ja tuotekehitykseen, paikallisia asiakkaita palvelevaan myyntiin ja palveluorganisaatioon, joka keskittyy sekä paikallisiin että kansainvälisiin asiakkaisiin. Suomen Ericsson sijoittui Great Place To Work -organisaation vuoden 2014 Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksessa sijalle kolme suurten yritysten sarjassa.

www.ericsson.com 
www.ericsson.com/news
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/ericsson
www.youtube.com/ericsson
www.twitter.com/ericsson_fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs