Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Ericssonilta merkittäviä 5G-innovaatioita

Ericsson

Ericssonilta merkittäviä 5G-innovaatioita

Tiedote.
Julkaistu: 27.02.2015 klo 12:03
Julkaisija: Ericsson

5G-verkkoihin on ladattu isoja odotuksia niin kuluttajapuolella kuin esimerkiksi teollisen internetin kehityksen takia. Ericsson esittelee 5G-tutkimustyönsä viimeisimpiä tuloksia Barcelonan Mobile World Congressissa.

5G-standardit ovat vielä työn alla, ja ensimmäisten kaupallisten 5G-verkkojen odotetaan tulevan tarjolle vuoden 2020 tienoilla. Kehitystyötä tehdään kuitenkin jo nyt täyttä häkää.

Kokonaisuutena 5G on yhdistelmä nykyisen LTE-teknologian kehitystä ja kokonaan uutta radioteknologiaa. Se tulee vaikuttamaan kaikkeen mobiiliverkossa, aina laitteista radioteknologian kautta IP-runko- ja pilviratkaisuihin. Toimiva yhteispeli eri verkkotaajuuksien, -standardien ja -kerrosten välillä on välttämätöntä, jotta miljardeille verkkoyhteyttä tarvitseville ihmisille, laitteille, teollisuuskoneille ja esineille saadaan saumattomasti toimivat yhteydet.

Ericssonin standardia edeltävällä 5G-verkkoteknologialla päästiin jo viime kesänä demoamaan 5 gigabitin sekuntivauhdilla tapahtuvaa tiedonsiirtoa. Pian käynnistyvillä Barcelonan Mobile World Congress -messuilla Ericsson esittelee lisää 5G-kehitystyönsä tuloksia.

Ericssonin tuoreimmat 5G-innovaatiot ovat merkittäviä edistysaskeleita, jotka keskittyvät perustavanlaatuisiin toimintoihin mobiililaitteiden ja radioliityntäverkon välillä:

5G-LTE Dual Connectivity mahdollistaa saumattomat solunvaihdot
Kun 5G-mobiililaite liikkuu alueella, jolla on saatavilla sekä LTE- että 5G-verkot, se muodostaa yhteyden molempiin verkkoihin ennen solunvaihtoa. Näin yhteys jatkuu katkeamattomana vaihdon yli. 5G-LTE Dual Connectivityn avulla 5G-verkko tukee monikaista- ja monistandarditeknologiaa sekä laitteen että verkon päässä.

Katso video demosta: https://www.youtube.com/watch?v=XTtm0lbz7oU&feature=youtu.be

5G Multipoint Connectivity vie kohti monikerrosverkkoa
5G Multipoint Connectivity tarkoittaa, että 5G-mobiililaite voi ottaa yhteyden kahteen 5G-tukiasemaan yhtäaikaisesti. Tämä parantaa yhteyden nopeutta ja vahvuutta. 5G Multipoint Connectivity on avainasemassa, kun halutaan rakentaa monikerrosverkkoja, jotka perustuvat sekä makrosolu- että piensolupeitolle. 

 

Ericssonin 5G-tietopaketti lehdistölle:
http://www.ericsson.com/thecompany/press/mediakits/5g

Lataa white paper: 5G radio access – technology and capabilities
http://www.ericsson.com/news/150210-wp-5g-radio-access_244069647_c?categoryFilter=white_papers_1270673222_c

Ericsson Mobile World Congress -tapahtumassa 2.–5.3.2015

Ericsson esittelee ja demoaa 5G-tutkimuksensa tuloksia osastollaan Barcelonan Mobile World Congressin hallissa 2. Tämän kevään messuteemana on We enable change-makers in the networked society. Ericssonin osastolla katsotaan verkkoliikennealan tulevaisuuteen ja tutustutaan siihen, miten Ericsson käytännössä toteuttaa kasvustrategiaansa niin ydinliiketoiminnassaan (Radio, Core & Transmission, Telecom Services) kuin uudemmilla toiminta-alueillaan (IP Networks, Cloud, OSS/BSS, TV & Media, Industry & Society). http://www.ericsson.com/mwc2015/

LISÄTIETOJA

Milla Nummenpää
Viestintäjohtaja, Ericsson
Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556
milla.nummenpaa@ericsson.com

Ericssonin näkemyksiä ja tutkimustietoa liittyen yhteiskuntien verkottumiseen:
http://www.ericsson.com/thinkingahead/networked_society

Painolaatuiset kuvat ja lähetyslaatuiset videot lehdistön käyttöön:
www.ericsson.com/press

 

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologioiden ja -palvelujen tarjoaja, joka rakentaa eturintamassa verkottunutta yhteiskuntaa. Meillä on pitkät asiakassuhteet maailman suurimpien teleoperaattorien kanssa, minkä ansiosta ihmiset, yritykset ja yhteiskunnat voivat paremmin hyödyntää mahdollisuuksiaan ja luoda kestävämpää tulevaisuutta. 

Palvelumme, ohjelmistomme ja infrastruktuurimme – erityisesti mobiilin, laajakaistan ja pilviteknologian osalta – auttavat tietoliikenne- ja muita aloja menestymään liiketoiminnassaan, toimimaan tehokkaammin, parantamaan käyttäjäkokemusta ja tarttumaan uusiin tilaisuuksiin. 

Noin 115 000 ammattilaistamme sekä asiakkaamme 180 eri maassa tekevät meistä maailmanlaajuisen teknologia- ja palvelujohtajan. Tukemamme verkot yhdistävät yli 2,5 miljardia käyttäjää, ja niiden kautta kulkee 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä. Investoimalla tutkimukseen ja kehitykseen varmistamme, että ratkaisumme ja asiakkaamme pysyvät eturintamassa. 

Vuonna 1876 perustetulla Ericssonilla on pääkonttori Tukholmassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2014 oli 33,1 miljardia Yhdysvaltain dollaria (228,0 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja New Yorkin NASDAQissa. 

Suomen Ericsson työllistää noin tuhat osaajaa, ja yrityksen päätoimipiste on Kirkkonummella. Toiminta Suomessa pohjautuu kolmeen vahvaan osaamisalueeseen: tutkimukseen ja tuotekehitykseen, paikallisia asiakkaita palvelevaan myyntiin ja palveluorganisaatioon, joka keskittyy sekä paikallisiin että kansainvälisiin asiakkaisiin. Suomen Ericsson sijoittui Great Place To Work -organisaation vuoden 2014 Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksessa sijalle kolme suurten yritysten sarjassa.

www.ericsson.com 
www.ericsson.com/news
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/ericsson
www.youtube.com/ericsson
www.twitter.com/ericsson_fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs