Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Ericssonilla jo kymmeniä 5G-aiesopimuksia maailman johtavien operaattoreiden kanssa

Ericsson

Ericssonilla jo kymmeniä 5G-aiesopimuksia maailman johtavien operaattoreiden kanssa

Tiedote.
Julkaistu: 27.05.2016 klo 09:30
Julkaisija: Ericsson

Ericsson on solminut jo yli kaksikymmentä 5G-teknologioiden kehitysyhteistyötä koskevaa aiesopimusta maailman johtavien operaattoreiden kanssa. Aiesopimusten tarkoituksena on nopeuttaa 5G-mobiiliverkkoteknologioiden soveltamista ja helpottaa innovaatioiden syntyä.

Viimeisimpänä Ericssonin yhteistyöverkostoon on liittynyt Kiinan johtava operaattori China Unicom, jonka kanssa Ericsson tekee myös verkostoarkkitehtuuria ja teollista internetiä koskevaa yhteistyötä. Aiesopimuksen myötä osapuolet kehittävät yhdessä 5G-standardeja sekä tutkivat ja testaavat tärkeimpiä 5G-teknologioita, työstävät ohjelmisto-ohjattujen verkkojen (software-defined network, SDN) projekteja sekä kehittävät teollisen internetin end-to-end-ratkaisuja ja palveluita.

Ericssonin 5G-teknologiaa koskevaan yhteistyöverkostoon kuuluu kymmeniä maailman johtavia operaattoreita, kuten TeliaSonera, Telefónica, Vodafone, Verizone sekä AT&T. Yhteistyön avulla pystytään parantamaan 5G-yhteyksien nopeutta ja luotettavuutta. Lisäksi operaattorien kanssa tehtävä yhteistyö nopeuttaa seuraavan sukupolven teknologioiden standardisointia, verkostoarkkitehtuurin kehittymistä sekä uudenlaisen liiketoiminnan ja monialaisten ekosysteemien syntymistä.

5G-verkon odotetaan tulevan kuluttajamarkkinoille viimeistään vuonna 2020, ja Ericsson ennustaa maailmassa olevan 150 miljoonaa 5G-liittymää vuoteen 2021 mennessä. Ericssonin operaattorien kenttätesteihin kehitetyt 5G-radioprototyypit saavuttavat jo yli 25 gigatavun latausnopeuden sekunnissa. Ericsson ja sen asiakkaat ovat avainasemassa kehittämässä seuraavan sukupolven mobiiliverkkoteknologioita kaupalliseen käyttöön.

LISÄTIETOJA

Milla Nummenpää
Viestintäjohtaja, Ericsson
Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556
milla.nummenpaa@ericsson.com

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologioiden ja -palvelujen tarjoaja, joka rakentaa eturintamassa verkottunutta yhteiskuntaa. Meillä on pitkät asiakassuhteet maailman suurimpien teleoperaattorien kanssa, minkä ansiosta ihmiset, yritykset ja yhteiskunnat voivat paremmin hyödyntää mahdollisuuksiaan ja luoda kestävämpää tulevaisuutta.

Palvelumme, ohjelmistomme ja infrastruktuurimme – erityisesti mobiilin, laajakaistan ja pilviteknologian osalta – auttavat tietoliikenne- ja muita aloja menestymään liiketoiminnassaan, toimimaan tehokkaammin, parantamaan käyttäjäkokemusta ja tarttumaan uusiin tilaisuuksiin.

Noin 115 000 ammattilaistamme sekä asiakkaamme 180 eri maassa tekevät meistä maailmanlaajuisen teknologia- ja palvelujohtajan. Tukemamme verkot yhdistävät yli 2,5 miljardia käyttäjää, ja niiden kautta kulkee 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä. Investoimalla tutkimukseen ja kehitykseen varmistamme, että ratkaisumme ja asiakkaamme pysyvät eturintamassa.

Vuonna 1876 perustetulla Ericssonilla on pääkonttori Tukholmassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2015 oli 29,4 miljardia Yhdysvaltain dollaria (249,6 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja New Yorkin NASDAQissa.

Suomen Ericsson työllistää noin tuhat osaajaa, ja yrityksen päätoimipiste on Kirkkonummella. Toiminta Suomessa pohjautuu kolmeen vahvaan osaamisalueeseen: tutkimukseen ja tuotekehitykseen, paikallisia asiakkaita palvelevaan myyntiin ja palveluorganisaatioon, joka keskittyy sekä paikallisiin että kansainvälisiin asiakkaisiin. 

www.ericsson.com  

www.ericsson.com/news

www.twitter.com/ericssonpress

www.facebook.com/ericsson

www.youtube.com/ericsson

www.twitter.com/ericsson_fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs