Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Ericsson: videot kuluttavat 70 prosenttia maailman mobiilidataliikenteestä vuonna 2021

Ericsson

Ericsson: videot kuluttavat 70 prosenttia maailman mobiilidataliikenteestä vuonna 2021

Tiedote.
Julkaistu: 11.07.2016 klo 09:00
Julkaisija: Ericsson

Videoiden voittokululle ei näy loppua. Ericsson ennustaa tuoreimmassa Mobility Reportissaan, että mobiili videoliikenne jatkaa kasvuaan noin 55 prosentilla vuosittain. Viiden vuoden kuluttua videoiden osuus mobiilidataliikenteestä on arviolta noin 70 prosenttia.

Myös sosiaalisen median käytön osuus mobiilidataliikenteestä jatkaa kasvuaan noin 41 prosentin vuosivauhdilla, mutta sen osuus liikenteen kokonaismäärästä laskee noin kymmeneen prosenttiin vuoteen 2021 mennessä. Tällä hetkellä sosiaalisen median käyttö vie 15 prosenttia mobiilidataliikenteestä.

Myös muiden kategorioiden (audio, ohjelmistojen lataus, nettiselaus sekä tiedostojen jako) käyttö lisääntyy, mutta niiden suhteellinen osuus pienenee sitä mukaa kuin videoiden osuus kasvaa.

Tällä hetkellä videoista 85 prosenttia katsotaan wifi-verkon välityksellä ja kasvu jatkuu sielläkin: wifi-verkossa tapahtuva videoiden katselu kasvoi heinäkuun 2014 ja lokakuun 2015 välillä 164 prosenttia, samaan aikaan mobiiliverkossa kasvu oli 80 prosentin luokkaa.

Muutoksen tuulet puhaltavat kuitenkin nuoremmissa, alle 35-vuotiaiden ikäryhmissä: tyypillisesti nuoret katsovat videoita ja ohjelmia pätkissä pitkin päivää ja he liikkuvat paljon. Wi-fi-verkkojen peitto ei riitä turvaamaan saumatonta katselua, joten videoita katsotaan mobiiliverkossa yhä enemmän. Mobiilidataliikenteen käyttäminen videoiden katseluun kasvoi reippaasti etenkin 16–19-vuotiaiden keskuudessa, peräti 127 prosenttia heinäkuun 2014 ja lokakuun 2015 välisenä aikana. 

Katseluun käytettävä laite on yhä useammin älypuhelin ikäryhmästä riippumatta. Vuosien 2011 ja 2015 välillä 16–24-vuotiaiden TV:n ja videoiden katselu älypuhelimella kasvoi 85 prosenttia samalla kun perinteisen television katselu lähes puolittui. Vanhemmilla ikäluokilla muutos on samansuuntainen, mutta hitaampi.

Ericssonin tutkimuksesta selviää myös, että 16–19-vuotiaat ovat halukkaampia maksamaan nopeammasta mobiilidataliittymästä ja -peitosta kuin muut ikäryhmät. Lisäksi he käyttävät eniten mobiilidataa videoiden suoratoistoon. Kehitys lisää tarvetta kehittää yhä nopeampia ja parempia mobiilidatayhteyksiä.

Ericssonin Mobility Reportin ennusteet perustuvat Ericssonin ConsumerLabin tekemiin tutkimuksiin vuosina 2011–2015. Ne pohjautuvat yli 22 500 haastatteluun ja edustavat näin yli 680 miljoonan ihmisen näkemyksiä. 

Suodata ja järjestä Mobility Reportin taustalla olevaa dataa haluamallasi tavalla:
http://www.ericsson.com/TET/trafficView/loadBasicEditor.ericsson

Lataa tuorein Ericsson Mobility Report kokonaisuudessaan tai tutustu raportin sisältöön videoiden, haastattelujen ja muun materiaalin avulla:
http://www.ericsson.com/mobility-report

 

LISÄTIETOJA

Susanna Isohanni, Viestintä Oy Drum
Puh. 040 560 4849
susanna.isohanni@drum.fi

Ericssonin näkemyksiä ja tutkimustietoa liittyen yhteiskuntien verkottumiseen:
http://www.ericsson.com/thinkingahead/networked_society

Painolaatuiset kuvat ja lähetyslaatuiset videot lehdistön käyttöön:
www.ericsson.com/press 

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologioiden ja -palvelujen tarjoaja, joka rakentaa eturintamassa verkottunutta yhteiskuntaa. Meillä on pitkät asiakassuhteet maailman suurimpien teleoperaattorien kanssa, minkä ansiosta ihmiset, yritykset ja yhteiskunnat voivat paremmin hyödyntää mahdollisuuksiaan ja luoda kestävämpää tulevaisuutta.

Palvelumme, ohjelmistomme ja infrastruktuurimme – erityisesti mobiilin, laajakaistan ja pilviteknologian osalta – auttavat tietoliikenne- ja muita aloja menestymään liiketoiminnassaan, toimimaan tehokkaammin, parantamaan käyttäjäkokemusta ja tarttumaan uusiin tilaisuuksiin.

Noin 115 000 ammattilaistamme sekä asiakkaamme 180 eri maassa tekevät meistä maailmanlaajuisen teknologia- ja palvelujohtajan. Tukemamme verkot yhdistävät yli 2,5 miljardia käyttäjää, ja niiden kautta kulkee 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä. Investoimalla tutkimukseen ja kehitykseen varmistamme, että ratkaisumme ja asiakkaamme pysyvät eturintamassa.

Vuonna 1876 perustetulla Ericssonilla on pääkonttori Tukholmassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2015 oli 29,4 miljardia Yhdysvaltain dollaria (249,6 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja New Yorkin NASDAQissa.

Suomen Ericsson työllistää noin tuhat osaajaa, ja yrityksen päätoimipiste on Kirkkonummella. Toiminta Suomessa pohjautuu kolmeen vahvaan osaamisalueeseen: tutkimukseen ja tuotekehitykseen, paikallisia asiakkaita palvelevaan myyntiin ja palveluorganisaatioon, joka keskittyy sekä paikallisiin että kansainvälisiin asiakkaisiin. 

www.ericsson.com  

www.ericsson.com/news

www.twitter.com/ericssonpress

www.facebook.com/ericsson

www.youtube.com/ericsson

www.twitter.com/ericsson_fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs