Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Ericsson tuo hiihdon MM-kisadatan katsojan ulottuville

Ericsson

Ericsson tuo hiihdon MM-kisadatan katsojan ulottuville

Tiedote.
Julkaistu: 11.02.2015 klo 10:30
Julkaisija: Ericsson

Hiihdon MM-kilpailut Ruotsin Falunissa käynnistyvät 18.2. Nykyteknologian avulla penkkiurheilijan kisaelämystä voidaan rikastaa monin tavoin, niin kotikatsomoissa kuin paikan päällä.

Ericsson mahdollistaa katsojan entistä monipuolisemman kisakokemuksen huolehtimalla kaiken MM-kisoihin liittyvän digitaalisen datan ja sisältöjen hallinnasta. Ericsson Networked Event -nimellä kulkeva dataratkaisu tuo reaaliaikaisen tiedon esimerkiksi urheilusuoritusten yksityiskohdista kisayleisölle tarkoitettujen sovellusten käyttöön.

Ericssonin kisaratkaisu on hyvä esimerkki verkottumisen tarjoamista mahdollisuuksista – ja toisaalta kasvavien datamäärien hallinnan haasteesta.

– Sensoreiden ja verkkoyhteyksien avulla voidaan seurata kilpailun yksityiskohtien ja tulosten lisäksi reaaliaikaisesti esimerkiksi kisapaikkojen tarkkaa lumitilannetta. Eri lähteistä saatavaa dataa yhdistelemällä katsojille voidaan tarjota ihan uudenlaisia näkökulmia kisoihin, mutta jonkun pitää ensin koota data ja jaella se sovellusten, nettisivujen ja muiden jakelukanavien kannalta sopivassa muodossa. Ericssonilla on vahva kokemus datan keräämisestä ja hallinnasta esimerkiksi globaaleissa teollisen internetin ratkaisuissa. Falunissa on kyse samankaltaisesta ratkaisusta, vain eri ympäristössä ja mittakaavassa, sanoo Suomen Ericssonin toimitusjohtaja Olli Sirkka.

Ericsson tarjoaa alan johtavia tuotteita datan aggregointiin ja jakamiseen. Falunin kisoissa esiteltävässä Networked Event -datanhallintakokonaisuudessa yhdistyvät Ericsson Multiservice Delivery Platform (MSDP)-, M2M Service Enablement- ja Mediaroom Reach -ratkaisut.

– Hiihdon MM-kisoja varten kehitetty Networked Event on sovellettavissa jatkossa myös muihin tapahtumiin, Olli Sirkka jatkaa.

Viralliset kisa-appit hyödyntävät Ericssonin alustaa

Molemmat Falunin kisojen viralliset mobiilisovellukset on rakennettu Ericssonin dataratkaisun päälle. Niiden sisällöt perustuvat Ericssonin keräämään ja hallinnoimaan dataan, ja itse sovellukset hyödyntävät Ericssonin rakentamaa ohjelmointirajapintaa.

Älypuhelimille optimoidusta Live Results Falun2015 -sovelluksesta katsoja voi tarkistaa esimerkiksi kisa-aikaulut, viimeisimmät tulokset, tuoreimmat kisauutiset ja paikan päällä vallitsevat sääolot ja liikennejärjestelyt. Se onkin tarkoitettu erityisesti paikanpäällä kisoja seuraavalle.

Tableteille suunnattu Live Arena Falun2015 -sovellus on suunniteltu erityisesti tableteille ja ns. second screen -käyttöön kotisohvalle. Sen kautta voi esimerkiksi seurata kisaa suosikkiurheilijansa näkökulmasta tai tutustua hiihtostadioniin virtuaalikierroksella. Paikallisten tv-oikeuksien salliessa sovellus mahdollistaa myös kisoihin liittyvien televisiolähetysten seuraamisen. Suomessa tämä ominaisuus ei ole käytössä.

Falunin virallisten sovellusten kehityksestä ovat vastanneet ruotsalaiset Triona ja Tension Graphics. Live Results -sovellus on tarjolla iOS- ja Android-puhelimille, minkä lisäksi sitä voi käyttää Windows Phonella mobiilinettisivun kautta. Live Arenan voi ladata iOS- ja Android-laitteille.

Hiihdon MM-kisat 18.2.–1.3. kokoavat Faluniin noin 700 urheilijaa lähes 60 maasta.

 

Video- ja kuvamateriaalia liittyen Ericssonin Falun-yhteistyöhön:
http://www.ericsson.com/thecompany/press/mediakits/falun2015

Ericsson Networked Event -infograafi (klikkaa suuremmaksi):

Tietoa Ericsson Multiservice Delivery Platform -ratkaisusta:
http://www.ericsson.com/ourportfolio/telecom-operators/multiservice-delivery-platform

Tietoa Ericsson M2M Service Enablement -ratkaisuista:
www.ericsson.com/ourportfolio/telecom-operators/machine-to-machine-service-enablement

Tietoa Ericsson Mediaroom Reach -ratkaisuista:
www.ericsson.com/us/ourportfolio/products/mediaroom-reach

 

LISÄTIETOJA

Milla Nummenpää
Viestintäjohtaja, Ericsson
Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556
milla.nummenpaa@ericsson.com

Ericssonin näkemyksiä ja tutkimustietoa liittyen yhteiskuntien verkottumiseen:
http://www.ericsson.com/thinkingahead/networked_society

Painolaatuiset kuvat ja lähetyslaatuiset videot lehdistön käyttöön:
www.ericsson.com/press

Liitetiedostot

 

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologioiden ja -palvelujen tarjoaja, joka rakentaa eturintamassa verkottunutta yhteiskuntaa. Meillä on pitkät asiakassuhteet maailman suurimpien teleoperaattorien kanssa, minkä ansiosta ihmiset, yritykset ja yhteiskunnat voivat paremmin hyödyntää mahdollisuuksiaan ja luoda kestävämpää tulevaisuutta. 

Palvelumme, ohjelmistomme ja infrastruktuurimme – erityisesti mobiilin, laajakaistan ja pilviteknologian osalta – auttavat tietoliikenne- ja muita aloja menestymään liiketoiminnassaan, toimimaan tehokkaammin, parantamaan käyttäjäkokemusta ja tarttumaan uusiin tilaisuuksiin. 

Noin 115 000 ammattilaistamme sekä asiakkaamme 180 eri maassa tekevät meistä maailmanlaajuisen teknologia- ja palvelujohtajan. Tukemamme verkot yhdistävät yli 2,5 miljardia käyttäjää, ja niiden kautta kulkee 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä. Investoimalla tutkimukseen ja kehitykseen varmistamme, että ratkaisumme ja asiakkaamme pysyvät eturintamassa. 

Vuonna 1876 perustetulla Ericssonilla on pääkonttori Tukholmassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2014 oli 33,1 miljardia Yhdysvaltain dollaria (228,0 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja New Yorkin NASDAQissa. 

Suomen Ericsson työllistää noin tuhat osaajaa, ja yrityksen päätoimipiste on Kirkkonummella. Toiminta Suomessa pohjautuu kolmeen vahvaan osaamisalueeseen: tutkimukseen ja tuotekehitykseen, paikallisia asiakkaita palvelevaan myyntiin ja palveluorganisaatioon, joka keskittyy sekä paikallisiin että kansainvälisiin asiakkaisiin. Suomen Ericsson sijoittui Great Place To Work -organisaation vuoden 2014 Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksessa sijalle kolme suurten yritysten sarjassa.

www.ericsson.com 
www.ericsson.com/news
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/ericsson
www.youtube.com/ericsson
www.twitter.com/ericsson_fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs